2023. 03. 24. péntek
Gábor, Karina
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

EUROMIL elnökségi ülésen a Hosz vezetõi

Hosz  |  2007. 11. 07., 18:48

Mészáros Géza elnök és dr. Heiling Ottó alelnök vett részt a Katonaszövetségek Európai Szervezete (EUROMIL), 96. - Párizsban rendezett - elnökségi ülésén. Az európai szervezet elnöksége összegezte az elmúlt fél év tapasztalatait és meghatározta az ügyvezetés feladatait a következõ idõszakra. Az ügyvezetés tagjai, illetve a szakbizottságok vezetõi tájékoztatást adtak az európai szintû lobbitevékenység eredményeirõl, többek között a munkaidõ szervezés, a munkavédelem és a szolgálati nyugdíjak vonatkozásában. Folytatódott a 2008 õszén megrendezésre kerülõ kongresszus elõkészítése, valamint elfogadásra került a 2008. évi költségvetés is.

A francia házigazdák az ülés idõszakában konferenciát szerveztek "Az európai katona a hadszíntéren - kihívások és a humán tényezõ a nemzetközi missziókban" címmel. Az elnökség döntést hozott két szervezet, a máltai GHDS és a román ANMR megfigyelõi státuszával kapcsolatban, valamint határozott a jövõ évi ülések helyszínérõl is. A párizsi eseményrõl lapunk decemberi számában részletesen is beszámolunk.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:29:17
A LIGA Szakszervezetek 2022. augusztus 8-án fordult Varga Mihály pénzügyminiszterhez, majd október 12-én Dr. Palkovics László technológiai és ipari miniszterhez a mukavállalók munkába járási költségtérítésének megemelése kapcsán, ahogy erről a honlapunkon is hírt adtunk. Kezdeményeztük a 15 Ft/km-es adómentes térítési összeg megemelését valamint a legalacsonyabb mérték növelését is. A LIGA Szakszervezetek üdvözli a Kormány döntését, amellyel az üzemanyagárak drasztikus emelkedésére reagált, enyhítve ezzel többszázezer munkavállaló napi terhein.
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.