2023. 12. 08. péntek
Mária
: 383 Ft   : 355 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Dr. Vadai Ágnes HM államtitkár és Mészáros Géza Hosz elnök közös közleménye

Hosz  |  2007. 11. 07., 18:55

Dr. Vadai Ágnes HM államtitkár és Mészáros Géza Hosz elnök - október 2-i - tárgyalása után az alábbi sajtóközleményt adta ki a Honvédszakszervezet.

Az érdekképviselet és az érdekvédelem teljes spektrumát tekintette át dr. Vadai Ágnes, a Honvédelmi Minisztérium (HM) államtitkára és Mészáros Géza, a Honvédszakszervezet (Hosz) elnöke azon az október 2-i eszmecserén, melyen dr. Remek Éva érdekvédelmi szakreferens és a Hosz elnökségi tagjai is részt vettek.

A HM államtitkára kiemelte: a hivatásos és szerzõdéses katonák ügyeinek, problémáinak rendezése terén folyamatos párbeszédre, közös gondolkodásra, állandó megoldáskeresésre, kompromisszumkészségre és partnerségre van szükség.

A reprezentatív katona-szakszervezet, a több mint tízezer hivatásos és szerzõdéses katonát tömörítõ Hosz elnöke - a katonák szolgálatban eltöltött éveinek, tapasztalatainak elismertetése érdekében - a szolgálati idõpótlék bevezetésének fontosságát, valamint a szerzõdéses katonai pálya megbecsülését és versenyképességét hangsúlyozta.

Az államtitkár és a szakszervezeti vezetõ a megbeszélés során, egyebek között érintette az érdekegyeztetés fórumain - Szolgálati Jogviszonyban Állók Érdekegyeztetõ Fóruma (SZÉF), Honvédelmi Érdekegyeztetõ Fórum (HÉF) - zajló tárgyalások tapasztalatait, a katonák illetményrendszerét, valamint szolgálati nyugdíjrendszerét is. Ez utóbbival kapcsolatban a Hosz vezetõje kiemelte: a szolgálati nyugdíjrendszert módosító törvénytervezetrõl a tárca, valamint a Honvédszakszervezet folyamatosan egyeztetett. A tárgyaló felek a szolgálati idõpótlék ügyét, a szerzett jogok, az idõsekrõl való gondoskodás problematikáját, valamint a katonai életpálya kérdéseit is áttekintették.

Dr. Vadai Ágnes és Mészáros Géza a megbeszélés végén abban állapodott meg, hogy az eszmecsere rendszeresen folytatódni fog, legközelebb a HÉF október 12-i ülésén egyeztetnek majd a katonákat érintõ ügyekrõl.

Budapest, 2007. október 2-án

      Dr. Vadai Ágnes sk.                      Mészáros Géza sk.

          HM államtitkár                                  Hosz elnök

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023-11-09 14:57:20
A LIGA Szakszervezetek és a Munkástanácsok Országos Szövetségének álláspontja a minimálbér-tárgyalásokkal összefüggésben

  JETfly Magazin

Olvasóink már jól ismerik a sok-sok éve működő JETfly Webáruházat, melyben repüléshez kapcsolódó relikviákat, illetve ruházati termékeket rendelhetnek meg. A kínálat folyamatosan bővül, mutatjuk a legfrissebb ajánlatokat, melyek a közelgő ünnepek kapcsán is szép ajándékok lehetnek!

  Háború Művészete magazin

Lánctalpak csörögnek, motorok zúgnak, ágyúcsövek robbanásszerű hangot hallatnak. Röviden és tömören: harckocsilövészet Szomódon.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.