2024. 04. 22. hétfő
Csilla, Noémi
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Vadászíjászok Szentesen

Hosz  |  2007. 09. 26., 17:36

A Honvédszakszervezet (Hosz) helyi alapszervezete és a Magyar Honvédség 37. II. Rákóczi Ferenc Mûszaki Zászlóalja vadászíjász versenyt rendezett Szentesen. A szeptember 20-i sporteseményen Mészáros Géza, a Hosz elnöke a vándorkupát, Nyers József ezredes, zászlóaljparancsnok pedig az érmeket és a különdíjat adta át.

Kilenc csapat, közel hetven résztvevõ vívott színvonalas vadászíjász-versenyt 5 férfi és 2 nõi kategóriában - tudta meg szerkesztõségünk a helyszínen Lõrincz Gábor fõszervezõtõl. De mit is fontos tudni errõl a nem éppen olcsó sportról?

A vadászíjászat a közel kerülés mûvészete. A vadak 80%-át 20 m-es lõtávon belül ejtik el! A 40 m-es lövés már túlságosan hosszú lövés és felelõsségteljes íjász ilyen messzirõl nem lõ vadra. (A puskagolyó kb. 3-szor gyorsabban repül, a nyílvesszõ pedig kb. 3-szor lassabban száll a hangnál. Így, habár pontos lövést lehet leadni 40 m-es távolságokra is, a zajra elugró vad miatt a sebzés veszélye fokozottabban fennáll. A vadászíjas lõtáv tehát 0-30 m-ig terjed.) - többek között ezt lehet olvasni az egyik legismertebb hazai vadászíjász weblapján.

Az eredmények:

Nõk:

Tradicionális kategória: 1. Huszár Petra 2. Mészáros Beáta

Reflex kategória: 1. Rózsa Valentina 2. Bereczki Zsoltné 3. Papp Jánosné

Férfiak:

Tradicionális kategória: 1. Dombóvári Lajos 2. Vetró Róbert 3. Botyánszki Zsolt

Reflex kategória: 1. Selmeczi Tóth János 2. Majoros József 3. Telek Imre

Csigás kategória: 1. Feil Tamás 2. Herczog Armand 3. Faragó Csaba

Csigás 3D kategória: Petrecz Zsolt 2. Papp János 3. Szmodics Sándor

Csigás ir. nélkül kategória: 1. Ifj.Fülöp László 2. Szonda Sándor 3. Id. Fülöp László

Vándorkupa: 1. HBSE (Selmeczi Tóth János, Botyánszki Zsolt és Faragó Csaba)

A zászlóaljparancsnok különdíját Feil Tamás (MH ÖHP), a legeredményesebb katona versenyzõ vehette át.

A Honvéd Rákóczi Sportegyesület programjai egyébként tovább folytatódtak, szeptember 21-én 8 - városi és megyei - civil és katonai csapat részvételével kispályás labdarúgó-bajnokságot, majd szeptember 22-én 14 km-es - Csongrádról Szentesre vezetõ - g(át)futást bonyolítottak le.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.