2024. 02. 29. csütörtök
: 394 Ft   : 363 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Lakáslízing, kedvezõ biztosítások és hitelkártya

Hosz  |  2007. 09. 26., 17:44

Mintegy féléves elõkészítés után, 2006-ban kezdõdött meg az a konkrét együttmûködés, melynek alapján az OTP Lakáslízing Zrt., a Bodrogi Bau Kft. és a Honvédszakszervezet közösen tesz érdemi lépéseket a katonák lakásgondjainak megoldásáért. Az elõzményekhez tartozik még az is, hogy az érdekvédelmi szervezet sikerrel vetette fel a honvédelmi tárcánál azoknak a szabályzóknak a megváltoztatását, melyek a konstrukció pénzügyi hátterét hivatottak biztosítani. Ez év február 1-jétõl ugyanis már miniszteri utasítás teszi lehetõvé, hogy az albérleti hozzájárulás lízingdíjként kerülhessen beszámításra. Jáger Tibor, a Honvédszakszervezet szolgáltatási és tagdíjszervezõje szerint az elõrelépést nagyban segítették a minisztérium szakmai szervei – az itt dolgozók  mindvégig partnerek voltak a tervezet kidolgozásában. Az aktív szervezés már a várt sikert hozta: 2007 tavaszán átadták az elsõ – e konstrukcióban megvalósuló – lakást Debrecenben, majd nem sokkal késõbb Székesfehérváron egy fiatal pár is beköltözhetett újonnan épült otthonába.

 - Több mint háromszázhúsz kollégánk jelentkezett eddig,  s jelezték, hogy számukra megfelelõ lenne a lakáslízing konstrukció. Két tucat fölött van már azoknak a száma is, akik  beköltözhettek új  otthonukba – ez a szám természetesen folyamatosan változik, bõvül. A többi esetben is - valamilyen szinten - már elõkészületi stádiumban vannak a szerzõdések. Örömünkre szolgált, hogy az ERSTE Ingatlanlízing Zrt. megkeresett bennünket, s az általa felkínált lehetõség is már közel félszáz kollégánk érdeklõdését keltette fel. Egyébként mindkét pénzügyi céggel jóval kedvezõbb elemekben állapodtunk meg, mint amelyek az átlagos ügyfelekre vonatkoznak - a pozitív diszkrimináció természetesen csak a Hosz tagjaira vonatkozik, s ez így feltétlenül jobb megoldás, mintha közvetítõkön keresztül történne a szerzõdéskötés. A kedvezmények közé tartozik még az is, hogy az elsõ éves lakásbiztosítási díj 50%-át a Honvédszakszervezet az Egység Kft.-én keresztül átvállalja. Az érdeklõdést és az igényt jelzi, hogy minden állománykategória – tisztek, tiszthelyettesek, hivatásosak és szerzõdéses katonák – igénybe veszi ezt a pénzügyi megoldást. Eddig mintegy 150 millió forint került kihelyezésre lakáslízing formájában. Ugyancsak a Hosz szolgáltatásait bõvítette az a lehetõség, melynek részese az ING és a CIB Bank. A rászoruló Hosz tag – akár szerzõdéses, akár hivatásos – kedvezményes hitelhez juthat, melyet lakásberendezésre, felújításra is felhasználhat, de a befektetésekben is tudnak segíteni partnereink. A külföldi misszióból hazatérõ bajtársainknak ugyanis erre is szükségük lehet.

S még egy szolgáltatásról hadd számoljak be: a Citibank 100-300 ezer forint erejéig érvényes hitelkártyát biztosít szakszervezetünk tagjainak. Ez egyszerûsített hitelelbírási folyamaton keresztül történik, mindössze egy nyomtatvány kitöltésével – vagyis nincs szükség különösebb jövedelemigazolásokra. Mindez azt bizonyítja, hogy a Honvédszakszervezet minden  tagja hitelképes-e pénzintézet elõtt, hiszen a hitelképességet a Hosz tagsági viszony határozza meg. A szolgáltatásokat az azokhoz rendszeresített „Regisztrációs lap“-on keresztül lehet igénybe venni, melyek a HOSZ központi irodájából, az Egység ügyfélszolgálatától, vagy a haderõnemi titkároktól szerezhetõk be.

Nem vagyunk, nem lehetünk elégedettek, folytatjuk - tagságunk igényeinek kielégítése érdekében - a szolgáltatások bõvítését a jövõben is.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.

  JETfly Magazin

Azerbajdzsán már évek óta folytat tárgyalásokat Pakisztánnal a JF-17-esek beszerzése kapcsán: a legfrissebb hírek szerint megszületett a megállapodás, ami már továbbfejlesztett radarrendszerrel és a legmodernebb fegyverzettel felszerelt harci repülőgépekről szól.

  Háború Művészete magazin

Egyik új büszkeségünket, a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművet először a Magyar Honvédségben rendszeresítik – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a tatárszentgyörgyi gyakorló- és lőtéren, február 27-én, kedden.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.