2023. 03. 21. kedd
Benedek
: 392 Ft   : 365 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Lakáslízing, kedvezõ biztosítások és hitelkártya

Hosz  |  2007. 09. 26., 17:44

Mintegy féléves elõkészítés után, 2006-ban kezdõdött meg az a konkrét együttmûködés, melynek alapján az OTP Lakáslízing Zrt., a Bodrogi Bau Kft. és a Honvédszakszervezet közösen tesz érdemi lépéseket a katonák lakásgondjainak megoldásáért. Az elõzményekhez tartozik még az is, hogy az érdekvédelmi szervezet sikerrel vetette fel a honvédelmi tárcánál azoknak a szabályzóknak a megváltoztatását, melyek a konstrukció pénzügyi hátterét hivatottak biztosítani. Ez év február 1-jétõl ugyanis már miniszteri utasítás teszi lehetõvé, hogy az albérleti hozzájárulás lízingdíjként kerülhessen beszámításra. Jáger Tibor, a Honvédszakszervezet szolgáltatási és tagdíjszervezõje szerint az elõrelépést nagyban segítették a minisztérium szakmai szervei – az itt dolgozók  mindvégig partnerek voltak a tervezet kidolgozásában. Az aktív szervezés már a várt sikert hozta: 2007 tavaszán átadták az elsõ – e konstrukcióban megvalósuló – lakást Debrecenben, majd nem sokkal késõbb Székesfehérváron egy fiatal pár is beköltözhetett újonnan épült otthonába.

 - Több mint háromszázhúsz kollégánk jelentkezett eddig,  s jelezték, hogy számukra megfelelõ lenne a lakáslízing konstrukció. Két tucat fölött van már azoknak a száma is, akik  beköltözhettek új  otthonukba – ez a szám természetesen folyamatosan változik, bõvül. A többi esetben is - valamilyen szinten - már elõkészületi stádiumban vannak a szerzõdések. Örömünkre szolgált, hogy az ERSTE Ingatlanlízing Zrt. megkeresett bennünket, s az általa felkínált lehetõség is már közel félszáz kollégánk érdeklõdését keltette fel. Egyébként mindkét pénzügyi céggel jóval kedvezõbb elemekben állapodtunk meg, mint amelyek az átlagos ügyfelekre vonatkoznak - a pozitív diszkrimináció természetesen csak a Hosz tagjaira vonatkozik, s ez így feltétlenül jobb megoldás, mintha közvetítõkön keresztül történne a szerzõdéskötés. A kedvezmények közé tartozik még az is, hogy az elsõ éves lakásbiztosítási díj 50%-át a Honvédszakszervezet az Egység Kft.-én keresztül átvállalja. Az érdeklõdést és az igényt jelzi, hogy minden állománykategória – tisztek, tiszthelyettesek, hivatásosak és szerzõdéses katonák – igénybe veszi ezt a pénzügyi megoldást. Eddig mintegy 150 millió forint került kihelyezésre lakáslízing formájában. Ugyancsak a Hosz szolgáltatásait bõvítette az a lehetõség, melynek részese az ING és a CIB Bank. A rászoruló Hosz tag – akár szerzõdéses, akár hivatásos – kedvezményes hitelhez juthat, melyet lakásberendezésre, felújításra is felhasználhat, de a befektetésekben is tudnak segíteni partnereink. A külföldi misszióból hazatérõ bajtársainknak ugyanis erre is szükségük lehet.

S még egy szolgáltatásról hadd számoljak be: a Citibank 100-300 ezer forint erejéig érvényes hitelkártyát biztosít szakszervezetünk tagjainak. Ez egyszerûsített hitelelbírási folyamaton keresztül történik, mindössze egy nyomtatvány kitöltésével – vagyis nincs szükség különösebb jövedelemigazolásokra. Mindez azt bizonyítja, hogy a Honvédszakszervezet minden  tagja hitelképes-e pénzintézet elõtt, hiszen a hitelképességet a Hosz tagsági viszony határozza meg. A szolgáltatásokat az azokhoz rendszeresített „Regisztrációs lap“-on keresztül lehet igénybe venni, melyek a HOSZ központi irodájából, az Egység ügyfélszolgálatától, vagy a haderõnemi titkároktól szerezhetõk be.

Nem vagyunk, nem lehetünk elégedettek, folytatjuk - tagságunk igényeinek kielégítése érdekében - a szolgáltatások bõvítését a jövõben is.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2022. 11. 30., 13:58
„Minden idők legnagyobb haderőreformja zajlik” – mondta dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka a Honvédszakszervezet őszi küldöttgyűlésén Budapesten, november 29-én, kedden.
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:29:17
A LIGA Szakszervezetek 2022. augusztus 8-án fordult Varga Mihály pénzügyminiszterhez, majd október 12-én Dr. Palkovics László technológiai és ipari miniszterhez a mukavállalók munkába járási költségtérítésének megemelése kapcsán, ahogy erről a honlapunkon is hírt adtunk. Kezdeményeztük a 15 Ft/km-es adómentes térítési összeg megemelését valamint a legalacsonyabb mérték növelését is. A LIGA Szakszervezetek üdvözli a Kormány döntését, amellyel az üzemanyagárak drasztikus emelkedésére reagált, enyhítve ezzel többszázezer munkavállaló napi terhein.
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.
2023-01-31 14:08:05
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány 2021. évi projekt keretében az alapítvány működési költségeinek támogatása és szakmai programjai (tanácsadás, szakmai jogi tájékoztatások) valósulhattak meg.

  JETfly Magazin

Befejeződött az Airbus H225M típusú, közepes szállító helikopterek magyar katonai típusalkalmassági vizsgálata. A megrendelt tizenhat többcélú helikopterből kettőt ez év júliusában adnak át az Airbus Helicopters franciaországi, Marignane-i gyártó központjában.

  Háború Művészete magazin

A francia hajóépítő óriásvállalat, a Naval Group 2022 második felében új programba kezdett. Mivel a cég vezetői szerint Franciaország jelentős lemaradásban van a dróntechnológia terén, ezért a Naval Group már csak profiljából adódóan is a személyzet nélküli felszíni hajók terén igyekszik vezető szerepet kivívni magának.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.