2023. 10. 03. kedd
Helga
: 387 Ft   : 367 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Válasz a választásról

Hosz  |  2007. 09. 26., 17:47

Lapunk megjelenésekor a „Honvéd” Nyugdíjpénztár minden tagja megkapta már azt a levelet, amely a választható portfólió bevezetésérõl szól, s benne foglaltatik a kérés, hogy a mellékelt adatlapok kitöltésével ki-ki válasszon a befektetési csomagok közül. Eközben a pénztár felkészítette regionális és ágazati megbízottait is, hogy tudjanak segítséget nyújtani az érdeklõdõ tagoknak. Mert bizonyára lesz kérdés, szép számmal.

Az értekezleten dr. Szenes Zoltán ügyvezetõ igazgató értékelte az elsõ három negyedév feladatainak végrehajtását, és ismertette a negyedik negyedév fõ feladatait.

A választható portfólió bevezetésével kapcsolatos részletekrõl Ballainé Krikker Zsuzsanna, az ügyvezetõ igazgató gazdasági helyettese tartott elõadást.

Rámutatott: az új rendszer célja hosszabb távon a magasabb hozam elérése, ezzel természetesen magasabb összegû nyugdíj biztosítása. Cél az is, hogy a tagság a különbözõ életciklusoknak megfelelõ csomagok közül választhasson. A rendszer bevezetésével ez lehetõvé válik. Rövid megtakarítási idõ esetén ajánlatos az alacsonyabb kockázatú csomag mellett voksolni, míg hosszú megtakarítási idõ esetén a tag szabad választása lehet a kockázatosabb, de magasabb megtérülést ígérõ csomag.

A pénztár megtette a javaslatot a megfelelõ portfólióarányokra. Tudni kell azonban, hogy a küldöttközgyûlés ez év tavaszán csak a 2008. január 1-jei bevezetésrõl döntött, a részletekrõl, nevezetesen a választható portfóliós szabályzatról, az új befektetési politikáról való határozathozatal az õszi közgyûlésre vár. Erre a tervek szerint november 22-én kerül sor.

Ezután következik a jóváhagyott szabályzat és az elfogadó közgyûlés jegyzõkönyvének felterjesztése a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéhez (PSZÁF), ennek november 30-ig meg kell történnie, hogy a felügyeleti engedély december hónapban megszülethessen.

Látható, hogy megfeszített munkára van szükség az év hátralévõ részében, hogy a választható portfóliós rendszer mûködtetésének megkezdése 2008. január 1-jétõl megkezdõdhessen.

Felmerülhet persze a kérdés, ha a magánpénztári ágban az Országgyûlés csak egy évvel késõbbtõl tette kötelezõvé a rendszer bevezetését, miért ragaszkodik a „HONVÉD” – ráadásul mindkét pénztári ágban – a korábbi dátumhoz. A magyarázat egyszerû: a rendszer a megfelelõ választás esetén lehetõséget teremt a magasabb hozamok elérésére. Aki tehát idõt nyer, pénzt nyer. A valódi nyertes pedig nem a nyugdíjpénztár lesz, hanem annak tagjai.

A változásokkal kapcsolatban a tagságot tájékoztatni, s aktivizálni kell. Ennek mikéntjérõl dr. Hajós Dezsõ marketing menedzser tájékoztatta a megbízottakat. Része e tevékenységnek a már említett levél, valamint a munkáltatói és érdekvédelmi sajtóban megjelenõ írások is, de érdemes tudni, hogy a pénztár honlapján (www.hnyp.hu) rövidesen minden szükséges háttéranyagot megtalálnak a pénztártagok.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023. 08. 28., 09:00
30 éves a magyar katonai felsővezető-képzés! A jubileumi év tiszteletére rendezett ünnepségre Lippai Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálat Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja meghív minden nyugállományú kollégát, aki az elmúlt 30 évben elvégezte a katonai felsővezető-képzést – köznapi nevén a vezérkari tanfolyamot.
2023. 09. 27., 12:32
2023.09.26-án Czövek János elnök és Bazsik István alelnök tartott tájékoztatót Kaposváron a HOSZ alapszervezeténél...
2023-09-27 19:36:15
A Kecskeméten megkezdett tájékoztató sorozat újabb állomásaként Szentesen tartunk tájékoztatót...

  JETfly Magazin

2023. szeptember 27-én jelentették be, hogy a cseh kormány jóváhagyta 24 db, ötödik generációs F-35A típusú harci repülőgép megvásárlását, mellyel leváltják 14 gépes JAS 39C/D Gripen flottájukat.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.