2024. 04. 20. szombat
Tivadar
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Válasz a választásról

Hosz  |  2007. 09. 26., 17:47

Lapunk megjelenésekor a „Honvéd” Nyugdíjpénztár minden tagja megkapta már azt a levelet, amely a választható portfólió bevezetésérõl szól, s benne foglaltatik a kérés, hogy a mellékelt adatlapok kitöltésével ki-ki válasszon a befektetési csomagok közül. Eközben a pénztár felkészítette regionális és ágazati megbízottait is, hogy tudjanak segítséget nyújtani az érdeklõdõ tagoknak. Mert bizonyára lesz kérdés, szép számmal.

Az értekezleten dr. Szenes Zoltán ügyvezetõ igazgató értékelte az elsõ három negyedév feladatainak végrehajtását, és ismertette a negyedik negyedév fõ feladatait.

A választható portfólió bevezetésével kapcsolatos részletekrõl Ballainé Krikker Zsuzsanna, az ügyvezetõ igazgató gazdasági helyettese tartott elõadást.

Rámutatott: az új rendszer célja hosszabb távon a magasabb hozam elérése, ezzel természetesen magasabb összegû nyugdíj biztosítása. Cél az is, hogy a tagság a különbözõ életciklusoknak megfelelõ csomagok közül választhasson. A rendszer bevezetésével ez lehetõvé válik. Rövid megtakarítási idõ esetén ajánlatos az alacsonyabb kockázatú csomag mellett voksolni, míg hosszú megtakarítási idõ esetén a tag szabad választása lehet a kockázatosabb, de magasabb megtérülést ígérõ csomag.

A pénztár megtette a javaslatot a megfelelõ portfólióarányokra. Tudni kell azonban, hogy a küldöttközgyûlés ez év tavaszán csak a 2008. január 1-jei bevezetésrõl döntött, a részletekrõl, nevezetesen a választható portfóliós szabályzatról, az új befektetési politikáról való határozathozatal az õszi közgyûlésre vár. Erre a tervek szerint november 22-én kerül sor.

Ezután következik a jóváhagyott szabályzat és az elfogadó közgyûlés jegyzõkönyvének felterjesztése a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéhez (PSZÁF), ennek november 30-ig meg kell történnie, hogy a felügyeleti engedély december hónapban megszülethessen.

Látható, hogy megfeszített munkára van szükség az év hátralévõ részében, hogy a választható portfóliós rendszer mûködtetésének megkezdése 2008. január 1-jétõl megkezdõdhessen.

Felmerülhet persze a kérdés, ha a magánpénztári ágban az Országgyûlés csak egy évvel késõbbtõl tette kötelezõvé a rendszer bevezetését, miért ragaszkodik a „HONVÉD” – ráadásul mindkét pénztári ágban – a korábbi dátumhoz. A magyarázat egyszerû: a rendszer a megfelelõ választás esetén lehetõséget teremt a magasabb hozamok elérésére. Aki tehát idõt nyer, pénzt nyer. A valódi nyertes pedig nem a nyugdíjpénztár lesz, hanem annak tagjai.

A változásokkal kapcsolatban a tagságot tájékoztatni, s aktivizálni kell. Ennek mikéntjérõl dr. Hajós Dezsõ marketing menedzser tájékoztatta a megbízottakat. Része e tevékenységnek a már említett levél, valamint a munkáltatói és érdekvédelmi sajtóban megjelenõ írások is, de érdemes tudni, hogy a pénztár honlapján (www.hnyp.hu) rövidesen minden szükséges háttéranyagot megtalálnak a pénztártagok.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.