2023. 03. 22. szerda
Beáta, Izolda
: 392 Ft   : 365 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A haderõnemi gyûléseken történt

Hosz  |  2007. 09. 26., 17:48

A Honvédszakszervezet IV. kongresszusára való felkészülés jegyében, a légierõ önálló csoport- és alapszervezeti vezetõinek részvételével, Andor Tamás haderõnemi képviselõ és Tóvári Róbert haderõnemi titkár vezetésével - szeptember 17-18-án - megkezdõdött a haderõnemi értekezletek sorozata. Csopakon, a 2 sz. KORK-ban Andor Tamás haderõnemi képviselõ a köszöntõ után az eltelt négy évrõl tartott beszámolót, majd a jelölõgyûlések tapasztalatait öszszegezték.

Ezt követõen az alapszervezetek, önálló csoportok tájékoztatója következett. Az értekezlet második munkanapján Mészáros Géza Hosz elnök értékelõ beszámolója következett, majd dr. Heiling Ottó és Szincsák Gyula alelnökök ismertették az alapszabály-módosítás, valamint a 2008. év költségvetés tervezetét.

A rendezvény zárásaként dr. Ujfaludi Zoltán fõtitkár adott tájékoztatást a kongresszusi elõkészületekrõl, majd az Egység 2002 Kft. szolgáltatásait ismertették. Ekkor volt lehetõség a szakmai ügyvivõkkel való konzultációkra is.

Nagy Károly

 

Csopakon, a 2. számú KORK-ban rendezték meg a logisztikai csapatoknál szolgáló önálló csoport- és alapszervezeti vezetõk értekezletét, amelyet Besenyei Csaba haderõnemi képviselõ és Scheiner Katalin haderõnemi titkár irányításával - szeptember 19-20-án - tartottak meg.

A kétnapos konferencia Besenyei Csaba beszámolójával kezdõdött, amely az elmúlt négy év történéseit ölelte át.

A csoport- és alapszervezeti vezetõk értékelték szervezeteik mûködését, felvázolták jövõképüket és támogatásukról biztosították Besenyei Csabát a haderõnem további képviseletére.

A második napon Mészáros Géza elnök értékelõ beszámolót tartott, majd Szincsák Gyula és dr. Heiling Ottó alelnökök adtak tájékoztatást az alapszabály tervezett módosításairól és a 2008. év pénzügyi tervérõl. Záró akkordként a résztvevõk Dr. Ujfaludi Zoltán fõtitkár tájékoztatóját hallgatták meg a HOSZ IV. Kongresszusának elõkészületeirõl.

Scheiner Katalin

 

Szeptember 21-22-én immár harmadik képviselet, a közigazgatás is megtartotta õszi haderõnemi gyûlését Csopakon, a 2. számú KORK-ban. A rendezvény Gáspár Tamásné haderõnemi képviselõ és Scheiner Katalin megbízott haderõnemi titkár vezényletével zajlott le.

Az elsõ nap, a köszöntõ után a közelgõ választmányi, majd kongresszusi határozati javaslatokat tárgyalták meg. Sándor Roland pénzügyi ügyvivõ ismertette a Hosz 2008. évi költségvetési tervezetét. Ezt követõen Szincsák Gyula alelnök az aktuális egyeztetésekrõl tartott tájékoztatót, majd dr. Heiling Ottó alelnök a kongresszusi döntést igénylõ, alapszabályt módosító javaslatokról számolt be. Az õszinte beszélgetések során a jelenlevõ alapszervezeti- és önálló csoportvezetõk kérdéseikre kaptak választ, valamint elmondhatták véleményüket az aktuális érdekvédelmi és képviseleti helyzetrõl. Szó volt a Hosz jelenlegi szolgáltatásának eredményeirõl és azokról a teendõkrõl, melyeket el kell végezni a szolgáltatási rendszer hatékonyabb mûködése érdekében.

A második napon Mészáros Géza, a Hosz elnöke tartott elõadást a közigazgatási érdekképviselet tisztségviselõi részére. Értékelõ beszámolójában szólt az érdekegyeztetés és érdekképviselet sikereirõl, eredményeirõl, valamint azokról a teendõkrõl, melyeket meg kell tenni a hatékonyság növelése érdekében.

Az egész rendezvény idején a Hosz szakmai- és területi ügyvivõi, a szolgáltatás felelõs személyei jelen voltak, hogy az alapszervezeti- és csoportvezetõk kérdéseire válaszoljanak, valamint segítségükre legyenek a felmerült problémák megoldásában.

Végezetül Gáspár Tamásné megköszönte az alapszervezeti- és csoportvezetõk aktív munkáit, valamint azon segítségüket, mely révén az erõsödõ haderõnem bizonyította létjogosultságát. Megköszönte a további képviseleti jelölésre a bizalmat és szólt terveirõl, kikérve a jelenlévõk véleményét is.

        Takács István

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2022. 11. 30., 13:58
„Minden idők legnagyobb haderőreformja zajlik” – mondta dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka a Honvédszakszervezet őszi küldöttgyűlésén Budapesten, november 29-én, kedden.
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:29:17
A LIGA Szakszervezetek 2022. augusztus 8-án fordult Varga Mihály pénzügyminiszterhez, majd október 12-én Dr. Palkovics László technológiai és ipari miniszterhez a mukavállalók munkába járási költségtérítésének megemelése kapcsán, ahogy erről a honlapunkon is hírt adtunk. Kezdeményeztük a 15 Ft/km-es adómentes térítési összeg megemelését valamint a legalacsonyabb mérték növelését is. A LIGA Szakszervezetek üdvözli a Kormány döntését, amellyel az üzemanyagárak drasztikus emelkedésére reagált, enyhítve ezzel többszázezer munkavállaló napi terhein.
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.
2023-01-31 14:08:05
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány 2021. évi projekt keretében az alapítvány működési költségeinek támogatása és szakmai programjai (tanácsadás, szakmai jogi tájékoztatások) valósulhattak meg.

  JETfly Magazin

Az 1985-ben indult légitársaság most harmadszor változtat arculatán. A jelenlegi festések 1999 óta láthatóak a világ legnagyobb légitársaságának óriásgépein, és az egyik legismertebb márkajelzéssé váltak ez alatt az idő alatt. A mostani arculatfrissítés a gépek függőleges vezérsíkját és a szárnyakat érinti.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.