2023. 09. 22. péntek
Móric
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A haderõnemi gyûléseken történt

Hosz  |  2007. 09. 26., 17:48

A Honvédszakszervezet IV. kongresszusára való felkészülés jegyében, a légierõ önálló csoport- és alapszervezeti vezetõinek részvételével, Andor Tamás haderõnemi képviselõ és Tóvári Róbert haderõnemi titkár vezetésével - szeptember 17-18-án - megkezdõdött a haderõnemi értekezletek sorozata. Csopakon, a 2 sz. KORK-ban Andor Tamás haderõnemi képviselõ a köszöntõ után az eltelt négy évrõl tartott beszámolót, majd a jelölõgyûlések tapasztalatait öszszegezték.

Ezt követõen az alapszervezetek, önálló csoportok tájékoztatója következett. Az értekezlet második munkanapján Mészáros Géza Hosz elnök értékelõ beszámolója következett, majd dr. Heiling Ottó és Szincsák Gyula alelnökök ismertették az alapszabály-módosítás, valamint a 2008. év költségvetés tervezetét.

A rendezvény zárásaként dr. Ujfaludi Zoltán fõtitkár adott tájékoztatást a kongresszusi elõkészületekrõl, majd az Egység 2002 Kft. szolgáltatásait ismertették. Ekkor volt lehetõség a szakmai ügyvivõkkel való konzultációkra is.

Nagy Károly

 

Csopakon, a 2. számú KORK-ban rendezték meg a logisztikai csapatoknál szolgáló önálló csoport- és alapszervezeti vezetõk értekezletét, amelyet Besenyei Csaba haderõnemi képviselõ és Scheiner Katalin haderõnemi titkár irányításával - szeptember 19-20-án - tartottak meg.

A kétnapos konferencia Besenyei Csaba beszámolójával kezdõdött, amely az elmúlt négy év történéseit ölelte át.

A csoport- és alapszervezeti vezetõk értékelték szervezeteik mûködését, felvázolták jövõképüket és támogatásukról biztosították Besenyei Csabát a haderõnem további képviseletére.

A második napon Mészáros Géza elnök értékelõ beszámolót tartott, majd Szincsák Gyula és dr. Heiling Ottó alelnökök adtak tájékoztatást az alapszabály tervezett módosításairól és a 2008. év pénzügyi tervérõl. Záró akkordként a résztvevõk Dr. Ujfaludi Zoltán fõtitkár tájékoztatóját hallgatták meg a HOSZ IV. Kongresszusának elõkészületeirõl.

Scheiner Katalin

 

Szeptember 21-22-én immár harmadik képviselet, a közigazgatás is megtartotta õszi haderõnemi gyûlését Csopakon, a 2. számú KORK-ban. A rendezvény Gáspár Tamásné haderõnemi képviselõ és Scheiner Katalin megbízott haderõnemi titkár vezényletével zajlott le.

Az elsõ nap, a köszöntõ után a közelgõ választmányi, majd kongresszusi határozati javaslatokat tárgyalták meg. Sándor Roland pénzügyi ügyvivõ ismertette a Hosz 2008. évi költségvetési tervezetét. Ezt követõen Szincsák Gyula alelnök az aktuális egyeztetésekrõl tartott tájékoztatót, majd dr. Heiling Ottó alelnök a kongresszusi döntést igénylõ, alapszabályt módosító javaslatokról számolt be. Az õszinte beszélgetések során a jelenlevõ alapszervezeti- és önálló csoportvezetõk kérdéseikre kaptak választ, valamint elmondhatták véleményüket az aktuális érdekvédelmi és képviseleti helyzetrõl. Szó volt a Hosz jelenlegi szolgáltatásának eredményeirõl és azokról a teendõkrõl, melyeket el kell végezni a szolgáltatási rendszer hatékonyabb mûködése érdekében.

A második napon Mészáros Géza, a Hosz elnöke tartott elõadást a közigazgatási érdekképviselet tisztségviselõi részére. Értékelõ beszámolójában szólt az érdekegyeztetés és érdekképviselet sikereirõl, eredményeirõl, valamint azokról a teendõkrõl, melyeket meg kell tenni a hatékonyság növelése érdekében.

Az egész rendezvény idején a Hosz szakmai- és területi ügyvivõi, a szolgáltatás felelõs személyei jelen voltak, hogy az alapszervezeti- és csoportvezetõk kérdéseire válaszoljanak, valamint segítségükre legyenek a felmerült problémák megoldásában.

Végezetül Gáspár Tamásné megköszönte az alapszervezeti- és csoportvezetõk aktív munkáit, valamint azon segítségüket, mely révén az erõsödõ haderõnem bizonyította létjogosultságát. Megköszönte a további képviseleti jelölésre a bizalmat és szólt terveirõl, kikérve a jelenlévõk véleményét is.

        Takács István

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023. 07. 10., 10:55
2023. június 22-én a GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztálya tájékoztatást adott ki a rendkívüli hőségben történő munkavégzés szabályairól. Miskéri László, a LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértője szerint a folyadékveszteség pótlása elengedhetetlen.
2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők
2023-07-11 11:06:10
A Honvédszakszervezet 2023. 07. 08-án a Budapesttől alig 65 km-re található Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén tartotta a szakszervezeti fürdőnap rendezvényét a Magyar Honvédség 175. évfordulójára kiírt programsorozat keretében…

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.