2024. 06. 21. péntek
Alajos, Leila
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A haderõnemi gyûléseken történt

Hosz  |  2007. 09. 26., 17:48

A Honvédszakszervezet IV. kongresszusára való felkészülés jegyében, a légierõ önálló csoport- és alapszervezeti vezetõinek részvételével, Andor Tamás haderõnemi képviselõ és Tóvári Róbert haderõnemi titkár vezetésével - szeptember 17-18-án - megkezdõdött a haderõnemi értekezletek sorozata. Csopakon, a 2 sz. KORK-ban Andor Tamás haderõnemi képviselõ a köszöntõ után az eltelt négy évrõl tartott beszámolót, majd a jelölõgyûlések tapasztalatait öszszegezték.

Ezt követõen az alapszervezetek, önálló csoportok tájékoztatója következett. Az értekezlet második munkanapján Mészáros Géza Hosz elnök értékelõ beszámolója következett, majd dr. Heiling Ottó és Szincsák Gyula alelnökök ismertették az alapszabály-módosítás, valamint a 2008. év költségvetés tervezetét.

A rendezvény zárásaként dr. Ujfaludi Zoltán fõtitkár adott tájékoztatást a kongresszusi elõkészületekrõl, majd az Egység 2002 Kft. szolgáltatásait ismertették. Ekkor volt lehetõség a szakmai ügyvivõkkel való konzultációkra is.

Nagy Károly

 

Csopakon, a 2. számú KORK-ban rendezték meg a logisztikai csapatoknál szolgáló önálló csoport- és alapszervezeti vezetõk értekezletét, amelyet Besenyei Csaba haderõnemi képviselõ és Scheiner Katalin haderõnemi titkár irányításával - szeptember 19-20-án - tartottak meg.

A kétnapos konferencia Besenyei Csaba beszámolójával kezdõdött, amely az elmúlt négy év történéseit ölelte át.

A csoport- és alapszervezeti vezetõk értékelték szervezeteik mûködését, felvázolták jövõképüket és támogatásukról biztosították Besenyei Csabát a haderõnem további képviseletére.

A második napon Mészáros Géza elnök értékelõ beszámolót tartott, majd Szincsák Gyula és dr. Heiling Ottó alelnökök adtak tájékoztatást az alapszabály tervezett módosításairól és a 2008. év pénzügyi tervérõl. Záró akkordként a résztvevõk Dr. Ujfaludi Zoltán fõtitkár tájékoztatóját hallgatták meg a HOSZ IV. Kongresszusának elõkészületeirõl.

Scheiner Katalin

 

Szeptember 21-22-én immár harmadik képviselet, a közigazgatás is megtartotta õszi haderõnemi gyûlését Csopakon, a 2. számú KORK-ban. A rendezvény Gáspár Tamásné haderõnemi képviselõ és Scheiner Katalin megbízott haderõnemi titkár vezényletével zajlott le.

Az elsõ nap, a köszöntõ után a közelgõ választmányi, majd kongresszusi határozati javaslatokat tárgyalták meg. Sándor Roland pénzügyi ügyvivõ ismertette a Hosz 2008. évi költségvetési tervezetét. Ezt követõen Szincsák Gyula alelnök az aktuális egyeztetésekrõl tartott tájékoztatót, majd dr. Heiling Ottó alelnök a kongresszusi döntést igénylõ, alapszabályt módosító javaslatokról számolt be. Az õszinte beszélgetések során a jelenlevõ alapszervezeti- és önálló csoportvezetõk kérdéseikre kaptak választ, valamint elmondhatták véleményüket az aktuális érdekvédelmi és képviseleti helyzetrõl. Szó volt a Hosz jelenlegi szolgáltatásának eredményeirõl és azokról a teendõkrõl, melyeket el kell végezni a szolgáltatási rendszer hatékonyabb mûködése érdekében.

A második napon Mészáros Géza, a Hosz elnöke tartott elõadást a közigazgatási érdekképviselet tisztségviselõi részére. Értékelõ beszámolójában szólt az érdekegyeztetés és érdekképviselet sikereirõl, eredményeirõl, valamint azokról a teendõkrõl, melyeket meg kell tenni a hatékonyság növelése érdekében.

Az egész rendezvény idején a Hosz szakmai- és területi ügyvivõi, a szolgáltatás felelõs személyei jelen voltak, hogy az alapszervezeti- és csoportvezetõk kérdéseire válaszoljanak, valamint segítségükre legyenek a felmerült problémák megoldásában.

Végezetül Gáspár Tamásné megköszönte az alapszervezeti- és csoportvezetõk aktív munkáit, valamint azon segítségüket, mely révén az erõsödõ haderõnem bizonyította létjogosultságát. Megköszönte a további képviseleti jelölésre a bizalmat és szólt terveirõl, kikérve a jelenlévõk véleményét is.

        Takács István

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Rendkívüli intézkedésekkel készül az olimpia miatt megnövekedett utas- és csomagforgalomra az Air France. A légitársaság több ezer fővel növelte dolgozói létszámát, minden üzemképes repülőgépét menetrendbe állítja és megerősíti poggyászkezelő részlegét.

  Háború Művészete magazin

A közelmúltban számoltunk be lapunkon Brunei H145M rendeléséről, most pedig folytatódik a sor Belgiummal: az újabb beszerzés hírét a Párizsban megrendezett Eurosatory védelmi és biztonsági kiállításon jelentették be.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.