2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

AZ „EGYSÉG-KUPA” labdarúgótorna versenykiírása

Hosz  |  2007. 08. 30., 19:12

A Honvédszakszervezet tradíciójához hûen idén is kispályás labdarúgótornát rendez „Egység-kupa” névvel. A torna gyõztese elnyeri a felajánlott serleget egyéves idõtartamra, - melyet az egy év leteltével köteles visszaszolgáltatni – és a támogató ajándékát. (3 tornaelsõség örökös bajnoki címet jelent, és a kupa a háromszoros bajnoknál marad.)

A torna rendezõje, szervezõje: MH 5. B.I. G L.DD Debreceni alapszervezet, Honvédszakszervezet, A torna ideje: 2007. szeptember 12. A torna helye: Debrecen

A torna rendszere: A jelentkezõk számától függõen kerülnek csoportbeosztásra.

Résztvevõk: A tornán a Honvédszakszervezet önálló csoportjainak és alapszervezeteinek csapatai indulhatnak. A csapatokban szerepelhetnek szakszervezeten kívüli játékosok is, azonban a csapatlétszámból 50% + 1 fõnek szakszervezeti tagnak kell lennie. A mérkõzéseken mindenki saját felelõségére játszik, az esetleges sérülésekért a szervezõket semmilyen jellegû felelõsség nem terheli. Nevezés: A csapatok maximum 12 fõ játékost nevezhetnek. A nevezési lapokat 2007.09.02-én 2400.ig kell eljuttatni a Honvédszakszervezet 1581. Budapest Pf: 65 címre, illetve a megjelölt telefonszámokra faxon (HM: (22) 261-77; (06-1-) 450-0347). A tornán részt vehet minden olyan csapat, amely a nevezési határidõig a nevezési lapokat elküldte, és a versenykiírás szabályait magára nézve kötelezõen elfogadta. A tornával kapcsolatos felvilágosítást Földesi András +36-30-205-6301 debreceni alapszervezeti vezetõtõl, valamint Sándor Roland pénzügyi ügyvivõtõl a HM: (22) 261-74, városi: (06-1-) 450-0346, mobil: 06-70-334-9720-as telefonszámokon lehet kérni. Nevezési díj: nincs

Az esetleges szállás igényeket Földesi Andrással szükséges egyeztetni, mely korlátozott számban áll rendelkezésre, a távolságok és a jelentkezés sorrendjének figyelembevételével.

Játékidõ: 2 x 10’ (a szervezõk fenntartják a jogot a játékidõ változtatására, a résztvevõk számától függõen) Játék lebonyolítása: a mérkõzésen 5+1 fõ játékos szerepelhet. A torna végén egy jegyzõkönyv készül. Óvás: a játékvezetõnek jelezve, a versenyirodában. Az ellenfél csapatvezetõjét is tájékoztatnia kell az óvást benyújtónak az óvás tényérõl. A góllövõk mezszámát és nevét jól érthetõen be kell diktálni a játékvezetõknek.

A mérkõzések szabályai igazodnak a hazánkban érvényes kispályás szabályokhoz, mely szerint: - Cipõ: éles stoplis cipõ használata tilos, gumis stoplis is csak abban az esetben, ha a stoplik kerek formájúak és végûek. - A csere korlátlan, a nevezett játékosokból a félpályánál történik, egyszerre a lecserélt és a bejövõ játékos nem tartózkodhat a pályán, ezért 2’ percnyi kiállítás jár a vétkes csapat számára. - Súlyos szabálytalanság esetén 2’ kiállítás jár. Harmadik kiállítás végleges csere nélküli kiállítást von maga után, durva szabálytalanság esetén azonnali végleges kiállítás történik. A véglegesen kiállított játékos a következõ mérkõzésen nem szerepelhet. - Az alapvonalon túlra kerülõ labda esetén a kapus kidobással hozhatja ismét játékba, úgy, hogy a kidobás során a labdát nem dobhatja át az ellenfél télfelére, és annak vagy a saját térfelén kell pattannia, vagy bármely játékosnak hozzá kell érnie. A játék közben a kapushoz kerülõ labdát a kapus átrúghatja és átdobhatja az ellenfél térfelére. A szabály be nem tartása esetén a vétlen csapat a kezdõkörbõl, a felezõvonalról jogosult szabadrúgás elvégzésére. - Szabadrúgás esetén a sorfalnak 5 méterre kell állnia a leállított labdától, ha ezt a szabadrúgást végzõ csapat kéri. Ebben az esetben a labdát csak a bíró sípszava után lehet ismét játékba hozni. - A mérkõzés során a kapus a lábbal hazaadott labdát, valamint az oldalbedobással játékba hozott labdát nem foghatja meg kézzel! A szabály megszegése esetén a vétlen csapat javára szabadrúgást kell ítélni a büntetõterület vonaláról, a kapu közepével szemben.

A mérkõzés során a kapusról az alapvonalon túlra kerülõ labda esetén mindig szöglet következik a másik csapat javára! Az oldalvonalon kikerült labda mind bedobással, mind berúgással játékba hozható. Amennyiben a mérkõzés során valamely csapat 10 gól különbséggel vezet, a mérkõzés végeredményét az adott mérkõzésállás eredménye képezi és a játékvezetõ a mérkõzést lefújja.

A mérkõzés során az alkalmazandó szabályokkal összefüggõ tisztázatlan esetekben mindig a játékvezetõ döntése a mérvadó.

Helyezések eldöntése: gyõzelemért 3, döntetlenért 1, vereségért 0 pont jár. A sorrend kialakítása: több pont, egymás elleni eredmény, gólkülönbség, több rúgott gól, sorsolás rendszerében történik, a csoportmérkõzések során. A csoportokból a csoport két legjobb helyezettje jut tovább. (Ezen szakasz változtatásának jogát a szervezõk fenntartják.)

A negyed- és elõdöntõkben, a helyosztókon, valamint a döntõben döntetlen esetén büntetõpárbaj dönt, kezdetben 3-3 játékossal, majd egyesével, mindaddig, míg az egyik csapat nem hibázik. A büntetõpárbajt a büntetõterületrõl, középrõl kell elvégezni a játékvezetõ sípját követõen. Díjazás: A támogatók által felajánlott díjak.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 25., 13:35
A Magyar Közlöny 2024. évi 69. számában 2024. június 28-án kihirdetésre került a honvédek jogállásáról szóló 137/2024. (VI. 28.) Korm. rendelet (Hjkr.)
2024. 07. 26., 09:48
2024.07.23-án Bazsik István elnök és Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő tartott tájékoztatót Tatán
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.

  JETfly Magazin

2024. július 22-én újabb mérföldkövet jelentő eseményt regisztrálhatott a Szlovák Légierő: megérkezett az első két F-16 Block 70 vadászbombázó északi szomszédunk Malacky-Kuchyňa Légibázisára.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.