2024. 04. 24. szerda
György
: 394 Ft   : 368 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

AZ „EGYSÉG-KUPA” labdarúgótorna versenykiírása

Hosz  |  2007. 08. 30., 19:12

A Honvédszakszervezet tradíciójához hûen idén is kispályás labdarúgótornát rendez „Egység-kupa” névvel. A torna gyõztese elnyeri a felajánlott serleget egyéves idõtartamra, - melyet az egy év leteltével köteles visszaszolgáltatni – és a támogató ajándékát. (3 tornaelsõség örökös bajnoki címet jelent, és a kupa a háromszoros bajnoknál marad.)

A torna rendezõje, szervezõje: MH 5. B.I. G L.DD Debreceni alapszervezet, Honvédszakszervezet, A torna ideje: 2007. szeptember 12. A torna helye: Debrecen

A torna rendszere: A jelentkezõk számától függõen kerülnek csoportbeosztásra.

Résztvevõk: A tornán a Honvédszakszervezet önálló csoportjainak és alapszervezeteinek csapatai indulhatnak. A csapatokban szerepelhetnek szakszervezeten kívüli játékosok is, azonban a csapatlétszámból 50% + 1 fõnek szakszervezeti tagnak kell lennie. A mérkõzéseken mindenki saját felelõségére játszik, az esetleges sérülésekért a szervezõket semmilyen jellegû felelõsség nem terheli. Nevezés: A csapatok maximum 12 fõ játékost nevezhetnek. A nevezési lapokat 2007.09.02-én 2400.ig kell eljuttatni a Honvédszakszervezet 1581. Budapest Pf: 65 címre, illetve a megjelölt telefonszámokra faxon (HM: (22) 261-77; (06-1-) 450-0347). A tornán részt vehet minden olyan csapat, amely a nevezési határidõig a nevezési lapokat elküldte, és a versenykiírás szabályait magára nézve kötelezõen elfogadta. A tornával kapcsolatos felvilágosítást Földesi András +36-30-205-6301 debreceni alapszervezeti vezetõtõl, valamint Sándor Roland pénzügyi ügyvivõtõl a HM: (22) 261-74, városi: (06-1-) 450-0346, mobil: 06-70-334-9720-as telefonszámokon lehet kérni. Nevezési díj: nincs

Az esetleges szállás igényeket Földesi Andrással szükséges egyeztetni, mely korlátozott számban áll rendelkezésre, a távolságok és a jelentkezés sorrendjének figyelembevételével.

Játékidõ: 2 x 10’ (a szervezõk fenntartják a jogot a játékidõ változtatására, a résztvevõk számától függõen) Játék lebonyolítása: a mérkõzésen 5+1 fõ játékos szerepelhet. A torna végén egy jegyzõkönyv készül. Óvás: a játékvezetõnek jelezve, a versenyirodában. Az ellenfél csapatvezetõjét is tájékoztatnia kell az óvást benyújtónak az óvás tényérõl. A góllövõk mezszámát és nevét jól érthetõen be kell diktálni a játékvezetõknek.

A mérkõzések szabályai igazodnak a hazánkban érvényes kispályás szabályokhoz, mely szerint: - Cipõ: éles stoplis cipõ használata tilos, gumis stoplis is csak abban az esetben, ha a stoplik kerek formájúak és végûek. - A csere korlátlan, a nevezett játékosokból a félpályánál történik, egyszerre a lecserélt és a bejövõ játékos nem tartózkodhat a pályán, ezért 2’ percnyi kiállítás jár a vétkes csapat számára. - Súlyos szabálytalanság esetén 2’ kiállítás jár. Harmadik kiállítás végleges csere nélküli kiállítást von maga után, durva szabálytalanság esetén azonnali végleges kiállítás történik. A véglegesen kiállított játékos a következõ mérkõzésen nem szerepelhet. - Az alapvonalon túlra kerülõ labda esetén a kapus kidobással hozhatja ismét játékba, úgy, hogy a kidobás során a labdát nem dobhatja át az ellenfél télfelére, és annak vagy a saját térfelén kell pattannia, vagy bármely játékosnak hozzá kell érnie. A játék közben a kapushoz kerülõ labdát a kapus átrúghatja és átdobhatja az ellenfél térfelére. A szabály be nem tartása esetén a vétlen csapat a kezdõkörbõl, a felezõvonalról jogosult szabadrúgás elvégzésére. - Szabadrúgás esetén a sorfalnak 5 méterre kell állnia a leállított labdától, ha ezt a szabadrúgást végzõ csapat kéri. Ebben az esetben a labdát csak a bíró sípszava után lehet ismét játékba hozni. - A mérkõzés során a kapus a lábbal hazaadott labdát, valamint az oldalbedobással játékba hozott labdát nem foghatja meg kézzel! A szabály megszegése esetén a vétlen csapat javára szabadrúgást kell ítélni a büntetõterület vonaláról, a kapu közepével szemben.

A mérkõzés során a kapusról az alapvonalon túlra kerülõ labda esetén mindig szöglet következik a másik csapat javára! Az oldalvonalon kikerült labda mind bedobással, mind berúgással játékba hozható. Amennyiben a mérkõzés során valamely csapat 10 gól különbséggel vezet, a mérkõzés végeredményét az adott mérkõzésállás eredménye képezi és a játékvezetõ a mérkõzést lefújja.

A mérkõzés során az alkalmazandó szabályokkal összefüggõ tisztázatlan esetekben mindig a játékvezetõ döntése a mérvadó.

Helyezések eldöntése: gyõzelemért 3, döntetlenért 1, vereségért 0 pont jár. A sorrend kialakítása: több pont, egymás elleni eredmény, gólkülönbség, több rúgott gól, sorsolás rendszerében történik, a csoportmérkõzések során. A csoportokból a csoport két legjobb helyezettje jut tovább. (Ezen szakasz változtatásának jogát a szervezõk fenntartják.)

A negyed- és elõdöntõkben, a helyosztókon, valamint a döntõben döntetlen esetén büntetõpárbaj dönt, kezdetben 3-3 játékossal, majd egyesével, mindaddig, míg az egyik csapat nem hibázik. A büntetõpárbajt a büntetõterületrõl, középrõl kell elvégezni a játékvezetõ sípját követõen. Díjazás: A támogatók által felajánlott díjak.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.

  JETfly Magazin

Májusi programajánlónkban sok repülős programot találhatnak Olvasóink, hiszen repülőnapok, családi napok, nyílt napok és egyéb rendezvények is várják a látogatókat!

  Háború Művészete magazin

Május első hetében rendezik meg a Maláj Királyi Haditengerészet napját, melyre már javában zajlik a felkészülés: a mai napi gyakorlás során, 2024. április 23-án, két forgószárnyas ütközött össze és zuhant le.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.