2023. 12. 05. kedd
Vilma
: 379 Ft   : 350 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Katonák, jelmezben

Hosz  |  2007. 08. 30., 19:19

A Savaria Történelmi Karnevált sorrendben immár nyolcadszor rendezték meg a vasi megyeszékhelyen. Az augusztus 24-26 közötti szombathelyi esemény 13 helyszínen, 6 kísérõ helyszínen mintegy 300 programmal várta a 160 ezer hazai és külföldi (német, osztrák, olasz, horvát, szlovén és szlovák) vendéget.

A színvonalas színházi elõadások, a gyermekprogramok, képzõ- és iparmûvészeti bemutatók, az irodalmi és történelmi mûsorok, a fantasztikus világzenei koncertek mellett 2007 unikuma az ókori szertartásnak megfelelõ római esküvõ volt, a rendezõk emellett igazi különlegességként tartották számon, hogy 4 felnõtt férfi is beköltözhetett a legiósok közé, s három napon át igazi próbáknak vetették alá magukat.   

A jelmezes hétvége toplistáját továbbra is vezetõ felvonuláson számos aktív és nyugállományú katona is korhû jelmezbe öltözött. Nagy Károly nyugat-magyarországi területi ügyvivõ (fenti képünkön balra) Mátyás király fekete seregének tagjaként, míg Németh János volt szombathelyi alapszervezeti vezetõ (bal oldali képünkön) a nemzetközileg is híres Savaria Legio parancsnokaként vonult fel a karneválon.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023-11-09 14:57:20
A LIGA Szakszervezetek és a Munkástanácsok Országos Szövetségének álláspontja a minimálbér-tárgyalásokkal összefüggésben

  JETfly Magazin

"Nehéz szerénynek maradni!", állítja a Tiger Meet-ek jelmondata. A fotókat nézve, van benne igazság! Sehol máshol nem láthatunk ennyi, látványosan megfestett katonai repülőgépet - de a csodaszép merev- és forgószárnyasok nem kiállításra jöttek. Dolgoztak, kőkeményen, s velük együtt a hajózók és a műszakiak is.

  Háború Művészete magazin

2023. december 2-án, szombaton került sor a Veszprém vármegyei Pápateszér községben Marjay Tamás huszár hadnagy emléktáblájának ünnepélyes avatására születésének 100. évfordulóján.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.