2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Hosz-nak helye van az EUROMIL ügyvezetésében

Hosz  |  2007. 08. 30., 19:21

A holland példa Wim van den Burg, a holland AFMP-FNV elnöke és Han Busker alelnök július végén viszonozta a Hosz elnökségi tagjainak 2006-os hollandiai látogatását. Az alábbiakban a holland katonák reprezentatív szakszervezetének elnökével készített rövid interjút olvashatják. A riport a Hosz-Tv augusztusi kiadásában is látható volt.

A budapesti látogatás során a holland szakszervezeti vezetõk találkoztak a Hosz elnökségével, valamint a LIGA és az FRDÉSZ elnökével is. Wim van den Burg és Han Busker emellett részt vett azon a szakmai konferencián is, melynek témája a hazai rekonverzió bemutatása volt. A magyarországi látogatás végén Wim van den Burg rövid interjút adott lapunknak.

- Elnök Úr! A Hosz elnökségi tagjai 2006-ban megismerkedhettek a holland példával, a rekonverzió ottani helyzetével, de vajon mi volt a budapesti látogatás célja?

- A Honvédszakszervezet és az AFMP-FNV között immár hat esztendeje létezik az az eredményes együttmûködés, mely a kölcsönös barátságon és megbecsülésen alapul. A kontaktus további fontos elemei között szerepel az információcsere és a két reprezentatív szakszervezet mûködésének, gyakorlati munkájának kölcsönös megismerése is. Ez nemcsak a magyar, hanem a holland fegyveres erõk szakszervezeteinek is elõnyére válik. Mivel egyikünk sem letéteményese az egyetemes bölcsességnek, mindketten tudunk a másiktól tanulni.

- Mit tud tanulni a Honvédszakszervezet a holland társszervezettõl, illetve az AFMP-FNV számára mi lehet követendõ a Hosz mûködésébõl, megszerzett tapasztalataiból?

- Az évszázados tapasztalat ellenére szeretném hangsúlyozni: nem hinném, hogy a holland gyakorlat lenne a világon a legjobb. Tapasztalatom szerint Magyarországon nem gondoskodnak a veteránokról, mivel pedig mi ebben a szegmensben élen járunk, úgy gondolom, nagyon sok tapasztalattal, példával szolgálhatunk kollégáink, a magyar katona-társadalom számára. Emellett úgy látom, mindkét szakszervezet kiemelt céljai közé tartozik az is, hogy a lehetõ legjobb szolgáltatást nyújtsa tagjai számára.

- A tárgyalások során megfogalmazták, hogy a Honvédszakszervezetnek súlyának megfelelõ helyet kellene elfoglalni az EUROMIL ügyvezetésében is…

- Igen, valóban lényegesnek tartom nemzetközi, európai szinten, hogy az EUROMIL kelet-európai, EU-s tagjai is részt vegyenek az ügyvezetés napi tevékenységében. Fontos elmondani: a Honvédszakszervezet bebizonyította már, hogy rövid idõ alatt is képes hatalmas elõrelépéseket tenni. Ezért, ennek okán úgy gondolom, hogy ezeknek az értékeknek mihamarabb meg kell jelenniük az EUROMIL ügyvezetésében. Ez ugyanis valamennyi európai katona érdekét szolgálná.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 25., 13:35
A Magyar Közlöny 2024. évi 69. számában 2024. június 28-án kihirdetésre került a honvédek jogállásáról szóló 137/2024. (VI. 28.) Korm. rendelet (Hjkr.)
2024. 07. 26., 09:48
2024.07.23-án Bazsik István elnök és Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő tartott tájékoztatót Tatán
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.

  JETfly Magazin

2024. július 22-én újabb mérföldkövet jelentő eseményt regisztrálhatott a Szlovák Légierő: megérkezett az első két F-16 Block 70 vadászbombázó északi szomszédunk Malacky-Kuchyňa Légibázisára.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.