2024. 02. 28. szerda
Elemér
: 391 Ft   : 362 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Nyugállományú híradó

Hosz  |  2007. 08. 30., 19:27

A Hosz IV. Kongresszusához közeledve sûrûsödnek a feladatok és rendezvények - ez jellemzi a Nyugállományú Tagozat házatáját is.

Augusztus 23-án a Tagozat elnöksége megtárgyalta, véleményezte, módosította és kiegészítette az elmúlt 4 év munkájáról szóló beszámoló tervezetét, illetve a következõ 4 év programjának tervezetét.

A következõ 4 évre szóló módosító javaslatok közül elõtérbe került a tagdíjfizetés mértékének megállapítása. Két álláspont alakult ki, egyik szerint a nyugdíj 0,6%-ra növekedne a havi tagdíj, a másik álláspont szerint 250Ft/hó/fõ mértékûre növekedne a kongresszust követõen és megmaradna a Hosz választmányának a joga a cikluson belüli emelésre.

Az elnökség úgy döntött, hogy a fenti kérdésekben kikéri a csoportok véleményét, amit a jelölõgyûlésre – szeptember 13-ra - kérjük írásos formában hozzanak magukkal és adják át a Tagozat titkárának.

Az elnökség ugyancsak kéri a csoportvezetõket, hogy a Tagozat képviselõ és helyettese személyeire szóló jelölésüket szeptember 10-ig küldjék meg a Tagozat titkárának, illetve a jelölõbizottság nyugállományú tagjának.

A nyugállományú tagozat tagságának tájékoztatására közöljük, hogy az õszi választmányi ülésünk idõpontja október 4-re lett kitûzve, továbbá az Idõsek Világnapjára tervezett rendezvényünk idõpontja október 17. 1100 óra, helye a BM Kiképzõ Központja /1126 Budapest, XII. Böszörményi út 21./

Kérjük a tisztelt tagságot, hogy a felkészülésük során a fentiekben közölt dátumokat szíveskedjenek tudomásul venni és elfoglaltságukat úgy alakítani, hogy a programban részt tudjanak venni.

Szoboszlai Endre nyá. mk. ezredes

Tagozat elnök

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.

  JETfly Magazin

Márciustól H145M típusú helikopterrel biztosítja a Magyar Honvédség a légi kutató-mentő szolgálatot az ország nyugati részén. A feladat legmagasabb szintű ellátásához szükséges tudás megszerzéséhez a kijelölt állomány speciális kiképzésen vett részt február 12-20-a között között az MH Kiss József 86. Helikopterdandárnál.

  Háború Művészete magazin

Egyik új büszkeségünket, a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművet először a Magyar Honvédségben rendszeresítik – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a tatárszentgyörgyi gyakorló- és lőtéren, február 27-én, kedden.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.