2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hírek, információk

Hosz  |  2008. 07. 30., 17:57

Szentendre: Beépült az érdekvédelem a tanórakeretbe

Szakszervezeti és magán-nyugdíjpénztári tájékoztatót tartottunk július 3-án, az MH Kinizsi Pál Tiszthelyettes Szakképzõ Iskola által vezetett, a kiképzésre vezényelt, katonai végzettséggel nem rendelkezõ hivatásos és szerzõdéses katonák részére. A tájékoztatókat a Honvédszakszervezet részérõl Jáger Tibor szolgáltatás- és tagszervezõ és e sorok írója, Takács István budapesti területi ügyvivõ tartották. A tanórák végén a foglalkozás megtartását aláírásunkkal igazoltuk az oktatási naplóban.             T.I.

Tájékoztató a pályakezdõ szerzõdéseseknek

Immár második hete törik a bakancsot a nyári idõszakban bevonult és az MH Központi Kiképzõ Bázisra vezényelt, mintegy 82 fõ leendõ szerzõdéses katona. A kiképzésre kötelezettek részére július 9-én érdekvédelmi és magán-nyugdíjpénztári tájékoztatót tartottunk két foglalkozási óra idõtartamban, az érdekvédelmi szervezetünk és a kiképzõ intézmény közötti együttmûködési megállapodás keretében. A szentendrei tájékoztatókat Jáger Tibor szolgáltatás- és tagszervezõ, valamint e sorok írója, Takács István budapesti területi ügyvivõ tartották. A tájékoztatón résztvevõ mind a 82 fõ az érdekvédelmi szervezetünk, a Honvédszakszervezet taggá válása mellett döntött.

Szakszervezeti tájékoztató Táborfalván

Kihasználva azt a ritka lehetõséget, hogy a Bakony Harckiképzõ Központ szinte teljes állománya kiképzési foglalkozásokon vesz részt a táborfalvai Kiképzõ Bázison, június 30-án szakszervezeti tájékoztatót tartott Mészáros Géza elnök, Doszpolyné Dr. Mészáros Melinda jogsegélyszolgálat-vezetõ, valamint Jáger Tibor szolgáltatás- és tagszervezõ. Szóba kerültek többek között a szerzõdéses állományt feszítõ megélhetési, lakhatási problémák, a devizaellátmány helyesbített kifizetésének gyakorlati tudnivalói, a szakközépiskola beszámítási lehetõségének ügye, a nyári és kora õszi tervezett programok. A tájékoztatást a szolgáltatások bõvülésének ismertetése zárta. A programokon Jakubik András kelet-magyarországi területi ügyvivõ és e sorok írójaként a nyugat-magyarországi területi ügyvivõ is részt vett. Köszönjük a programok elõkészítéséhez adott segítséget: Fürst Tamás ezredes, parancsnoknak és az elõkészítést Pálmai Árpád alapszervezeti vezetõnek!     Nagy Károly

Hosz tagok részvételével zajlott a III. Szent László Menet

Tatán június 28-29-én immár harmadik alkalommal rendezték meg a Szent László Menetnek elnevezett teljesítménytúrát. Az idén elsõként hagyományteremtõ szándékkal csatlakozott a rendezvényhez a Hosz tatai alapszervezete és teljesítménytúrára hívta a kihívásokat szeretõ szakszervezeti tagjainkat. Felhívásukra szép számmal húztak bakancsot a természetet kedvelõ és túrázni szeretõ aktivistáink. A rendezvényen Mészáros Géza, a Hosz elnöke adta át a serleget a III. Szent László Menetben induló Hosz legjobb csapatának.         C.J.

Családi Nap Hódmezõvásárhelyen

Július 12-én verõfényes napsütésben, immár 8. alkalommal került megrendezésre a családi nap Hódmezõvásárhelyen. A programok sokoldalúsága a családok egészének kellemes és hasznos idõtöltést nyújtott. A felnõtteknek babgulyás-fõzõverseny, kispályás labdarúgó torna, paintball és air-soft verseny, aerobic torna és sok más érdekes program színesítette a családi napját. A rendezvényen résztvevõ közel 1000 fõ jó kedvûen tapsolt a Sándorfalvi Hagyományõrzõ Egyesület II. világháborús harcjármû bemutatójának, a két csinos fiatal lány mixer-showjának, a majorette-, teakwando- és air-soft bemutatóknak. Az egész napi program lezárásaként a szponzorok által felajánlott töménytelen mennyiségû ajándék kisorsolására került sor. Egyik csoportvezetõnk, Szántó Mihály fõtörzsõrmester tevékeny közremûködésével sikerült beléptetnünk 666. tagunkat, Kovács Attila õrnagyot, a logisztikai részleg vezetõjét.

           Marczis András, alapszervezeti vezetõ

Kiskunmajsai csobbanás

A Hódmezõvásárhelyi Alapszervezet kirándulást szervezett 2008. június 28-29-én Kiskunmajsára, az élményfürdõbe. Szikrázott a nap mikor megérkeztünk, mindenkinek jókedve volt, alig vártuk, hogy bemehessünk a strandra és csobbanhassunk a hûsítõ habokba. Délig sokat fürödtünk, majd tombolasorsolást rendeztünk, legfõképp a gyerekeknek kedvezett a szerencse, de a felnõttek is részesültek Fortuna ajándékaiból. Este indultunk haza, mindenki kellemesen elfáradt és kellõképpen lebarnulva,vagy bepirosodva pihent a buszon, (köszönet a Zrínyi Laktanya parancsnokságának). Jó hangulatban telt mind a két nap, jó volt újra ennyi embert boldognak látni.      Györfi Béla

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 25., 13:35
A Magyar Közlöny 2024. évi 69. számában 2024. június 28-án kihirdetésre került a honvédek jogállásáról szóló 137/2024. (VI. 28.) Korm. rendelet (Hjkr.)
2024. 07. 26., 09:48
2024.07.23-án Bazsik István elnök és Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő tartott tájékoztatót Tatán
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.

  JETfly Magazin

2024. július 22-én újabb mérföldkövet jelentő eseményt regisztrálhatott a Szlovák Légierő: megérkezett az első két F-16 Block 70 vadászbombázó északi szomszédunk Malacky-Kuchyňa Légibázisára.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.