2023. 12. 11. hétfő
Árpád
: 381 Ft   : 354 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hõsi halottunk: Nemes Krisztián õrnagy

Hosz  |  2008. 07. 30., 18:19

Július 12-én, tûzszerész feladat végrehajtása közben életét vesztette Nemes Krisztián százados Afganisztánban. A Baghlan Tartományban szolgáló Magyar Honvédség Tartományi Újjáépítési Csoport (MH PRT) tûzszerész részlege feladatvégrehajtásra vonult ki az MH PRT felelõsségi körzetébe tartozó területen lévõ Kunduz városba vezetõ útra, amikor – eddig tisztázatlan körülmények között – robbanás történt, melynek következtében a magyar tûzszerész katona életét vesztette. A harang ezúttal érte szól: Nemes Krisztiánért, az emberért, a katonáért, közös, nagy családunk, a Honvédszakszervezet felejthetetlen tagjáért. Az élet természetes rendje szerint még hosszú évtizedekig maradhatott volna közöttünk, ám a sors egyetlen kemény csavarral új irányt szabott rövidre sikeredett földi pályafutásának. Örök optimista volt, akit a baljós elõjelek sem tántorítottak el hivatásától – ezért merte felvállalni az alig egy hónappal korábban, ugyancsak Afganisztánban hõsi halált halt bajtársa felelõsségteljes munkáját. Hitt az elsajátított tudásban, bízott a legkorszerûbb technika segítõ erejében. Itthon, európai körülmények között mindez elég volt – a háború, a sajátos helyi viszonyok azonban felülírták a józan ész által szabott normákat. Humanistaként áldozat lett, de arca, neve, emléke velünk marad! Nemes Krisztián posztumusz õrnagyot – katonai tiszteletadással – július 21-én, Magyarkeresztúron helyezték örök nyugalomra. Nemes Krisztián százados a Honvédszakszervezet népes családjának is tagja volt, emlékét kegyelettel megõrizzük.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023-11-09 14:57:20
A LIGA Szakszervezetek és a Munkástanácsok Országos Szövetségének álláspontja a minimálbér-tárgyalásokkal összefüggésben

  JETfly Magazin

Olvasóink már jól ismerik a sok-sok éve működő JETfly Webáruházat, melyben repüléshez kapcsolódó relikviákat, illetve ruházati termékeket rendelhetnek meg. A kínálat folyamatosan bővül, mutatjuk a legfrissebb ajánlatokat, melyek a közelgő ünnepek kapcsán is szép ajándékok lehetnek!

  Háború Művészete magazin

A székesfehérvári Szent István Király Múzeum (SZIKM), valamint a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum (HM HIM) – közösségi régészeti program keretén belül – egy második világháborús német harckocsi megsemmisülési helyszínét azonosította a Fejér vármegyei Baracska község térségében.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.