2023. 06. 02. péntek
Anita, Kármen
: 371 Ft   : 347 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hõsi halottunk: Nemes Krisztián õrnagy

Hosz  |  2008. 07. 30., 18:19

Július 12-én, tûzszerész feladat végrehajtása közben életét vesztette Nemes Krisztián százados Afganisztánban. A Baghlan Tartományban szolgáló Magyar Honvédség Tartományi Újjáépítési Csoport (MH PRT) tûzszerész részlege feladatvégrehajtásra vonult ki az MH PRT felelõsségi körzetébe tartozó területen lévõ Kunduz városba vezetõ útra, amikor – eddig tisztázatlan körülmények között – robbanás történt, melynek következtében a magyar tûzszerész katona életét vesztette. A harang ezúttal érte szól: Nemes Krisztiánért, az emberért, a katonáért, közös, nagy családunk, a Honvédszakszervezet felejthetetlen tagjáért. Az élet természetes rendje szerint még hosszú évtizedekig maradhatott volna közöttünk, ám a sors egyetlen kemény csavarral új irányt szabott rövidre sikeredett földi pályafutásának. Örök optimista volt, akit a baljós elõjelek sem tántorítottak el hivatásától – ezért merte felvállalni az alig egy hónappal korábban, ugyancsak Afganisztánban hõsi halált halt bajtársa felelõsségteljes munkáját. Hitt az elsajátított tudásban, bízott a legkorszerûbb technika segítõ erejében. Itthon, európai körülmények között mindez elég volt – a háború, a sajátos helyi viszonyok azonban felülírták a józan ész által szabott normákat. Humanistaként áldozat lett, de arca, neve, emléke velünk marad! Nemes Krisztián posztumusz õrnagyot – katonai tiszteletadással – július 21-én, Magyarkeresztúron helyezték örök nyugalomra. Nemes Krisztián százados a Honvédszakszervezet népes családjának is tagja volt, emlékét kegyelettel megõrizzük.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

Két év rekordveszteség után újra nyereséges évet zárt tavaly a Budapest Airport, így a vállalatnak sikerült a koronavírus-járvány ideje alatt felhalmozott súlyos veszteségből némileg lefaragnia.

  Háború Művészete magazin

1942 tavaszán, a megtépázott amerikai USS Houston és az ausztrál HMAS Perth cirkálók, a Jáva-tengeren előző nap vívott tengeri csata túlélőiként, a Jáva és Szumátra között húzódó Szunda-szoroson át próbáltak egérutat nyerni a megállíthatatlanul előrenyomuló japánok elől. Nem jártak sikerrel és sorsukat sokáig homály fedte.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.