2024. 05. 21. kedd
Konstantin
: 388 Ft   : 358 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hõsi halottunk: Nemes Krisztián õrnagy

Hosz  |  2008. 07. 30., 18:19

Július 12-én, tûzszerész feladat végrehajtása közben életét vesztette Nemes Krisztián százados Afganisztánban. A Baghlan Tartományban szolgáló Magyar Honvédség Tartományi Újjáépítési Csoport (MH PRT) tûzszerész részlege feladatvégrehajtásra vonult ki az MH PRT felelõsségi körzetébe tartozó területen lévõ Kunduz városba vezetõ útra, amikor – eddig tisztázatlan körülmények között – robbanás történt, melynek következtében a magyar tûzszerész katona életét vesztette. A harang ezúttal érte szól: Nemes Krisztiánért, az emberért, a katonáért, közös, nagy családunk, a Honvédszakszervezet felejthetetlen tagjáért. Az élet természetes rendje szerint még hosszú évtizedekig maradhatott volna közöttünk, ám a sors egyetlen kemény csavarral új irányt szabott rövidre sikeredett földi pályafutásának. Örök optimista volt, akit a baljós elõjelek sem tántorítottak el hivatásától – ezért merte felvállalni az alig egy hónappal korábban, ugyancsak Afganisztánban hõsi halált halt bajtársa felelõsségteljes munkáját. Hitt az elsajátított tudásban, bízott a legkorszerûbb technika segítõ erejében. Itthon, európai körülmények között mindez elég volt – a háború, a sajátos helyi viszonyok azonban felülírták a józan ész által szabott normákat. Humanistaként áldozat lett, de arca, neve, emléke velünk marad! Nemes Krisztián posztumusz õrnagyot – katonai tiszteletadással – július 21-én, Magyarkeresztúron helyezték örök nyugalomra. Nemes Krisztián százados a Honvédszakszervezet népes családjának is tagja volt, emlékét kegyelettel megõrizzük.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.
2024-05-15 10:13:12
Sobri Jóska Élménypark 2024.05.26-án és 2024.06.02.-án Egésznapos felhőtlen szórakozást nyújt kicsiknek és nagyoknak a Kislődi Sobri Jóska Élmény és Kalandpark...

  JETfly Magazin

Nem könnyű a semleges országok élete. Pláne nem, ha kicsik és védelmi iparuk nem fejlett. Így járt Ausztria is: éppen ezért jelent most komoly fejtörést légierejének fejlesztése.

  Háború Művészete magazin

Az Airbus Helicopters friss bejelentése értelmében, új rendelés érkezett a H145M típusú könnyű, többfeladatú forgószárnyasra: Brunei hat példányt rendelt a hazánk által is hadrendbe állított helikopterből.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.