2023. 03. 31. péntek
Árpád
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Cegléden már otthon vagyunk

Hosz  |  2008. 07. 30., 17:59

Immár egy hónapja véget ért a tanév, tombol a nyár, így szakszervezetünk ismét megszólította a tagtársakat és a családtagokat: idén is a ceglédi strandfürdõ Aqua centrum-csúszdaparkjába hívtuk a pihenni, kikapcsolódni, szórakozni vágyó szakszervezetiseket. Az ország szinte minden szegletébõl, így többek között Budapestrõl, Debrecenbõl, Szentesrõl, de még a Dunántúlról is: Székesfehérvárról, sõt még Tatáról is érkeztek katonacsaládok. A július 19-i szakszervezeti eseményen mintegy hétszázan szórakoztunk együtt.

Már kora délelõtt honvédségi buszok sokasága gördült be a ceglédi Aquapark parkolójába, majd az Egység 2002 Kft. munkatársai beléptették tagtársainkat és családtagjaikat, és az elhelyezkedés után máris kezdõdhetett a kikapcsolódás, a kicsiknek pedig az önfeledt pancsolás.

Makóné Lõrincz Katalin szakaszvezetõ (képünkön) az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetésbiztosító Ezred csoportvezetõjeként érkezett.

- Négy busszal, mintegy 150 fõvel érkeztünk. A szervezés során nem volt nehéz megszólítani a katonákat  és a családtagokat, hiszen már tavaly is sok kellemes élményt szereztek a kollégák. Sok múlik a reklámon, a beharangozó híreken, a szórakoztató mûsorokon. Azt hiszem idén ezek mind sikeresek voltak. Az ilyen rendezvényeknek tagtoborzó hatása is van, Székesfehérváron azt hallottam több civiltõl is, hogy ilyen, a tagjai érdekében ennyi mindent áldozni kész szakszervezetrõl még nem is tudtak.

A szórakozás részeként, immár tradicionálisan zenei programmal kápráztatták el a megjelenteket, a mintegy hétszáz szakszervezeti tagot és családtagját. Komjáti Norbert elõadómûvész kitûnõ szervezõ munkájának köszönhetõen minden korosztály meg lett szólítva, hiszen már kora délelõtt az Icipiciri együttes jóvoltából színvonalas gyerekmûsorral szórakoztatták a legkisebbeket.

Ezt követõen Détár Enikõ mûsora következett. Miután a mûvésznõ férje, Rékasi Károly megfelelõ hangulatba hozta a nagyérdemût, Enci még Zoltánt, a „hosszú puskájú“ férfit is színpadra hívta, majd - a kollégák nagy-nagy örömére - meg is táncoltatta. A mûvésznõ után a Megasztár címû mûsorban feltûnt Nagy Edmond énekelt világslágereket.

A Besenyei Csaba és kollégái által fõzött finom ebédhez Puka Károly és cigányzenekara húzta a nótát, Pándi Piroska pedig közismert népdalokat énekelt.

Eközben beszélgettem a Tatáról, az MH 25. Klapka György Lövészdandártól – családtagjai és barátai társaságában – érkezett Horváth Józsefnével. Az alapszervezeti vezetõ elmondta, hogy idén ugyan – a külszolgálati feladatok ellátása miatt – kevesebben érkeztek Tatáról, mint 2007-ben, ennek ellenére nagyon jól érzik magukat.

- Idén sok kollégánk tölti külszolgálatban a nyarat, így egy honvédségi buszt és néhány autót tudtunk csak megtölteni, ám így is nagyon jól éreztük magunkat, az idõjárás is a kegyeibe fogadott bennünket. Arra pedig külön büszke vagyok, hogy eleget tett meghívásunknak és Cegléden kapcsolódott ki dandárunk parancsnoka, Huszti András dandártábornok és a törzsfõnök, Nagy Sándor ezredes és családja is.

Érdekesség, hogy a tatai alapszervezeti vezetõ nyertesen távozhatott a ceglédi Aquaparkból, hiszen a tombolajegyként is funkcionáló ebédjeggyel a szakszervezetünk tagjainak lakhatását támogató Elephant Holding Zrt. reklámpólóját nyerte meg. Elmondása szerint 2009-ben biztosan jóval többen lesznek, már csak azért is, mert akkor a tataiak itthon lesznek.

A szórakoztató mûsorfolyam végén Marót Viki és a Nova Kultúrzenekar szolgáltatott talpalávalót.

A családi nap mérlegérõl, rövid esszenciájáról lapunknak nyilatkozó Sárkány Ferenc, az Egység 2002 Kft. ügyvezetõje egyebek mellett elmondta, hogy a Honvédszakszervezet tagsága bármikor is érkezik, már „otthon van Cegléden“.

- Az idei elõkészületekben – immár hagyományos módon – ismét az Egység 2002 Kft. „teljes állománya“ részt vett: szerveztünk, összeállítottuk a jegyigénylést, majd itt, a helyszínen pedig mindenféle lebonyolításban aktívan közremûködtünk. Figyelembe véve, hogy a nyár közepén, a szabadságolások idején tartunk, a mintegy hétszáz résztvevõ igazi közönségsikernek, létszámát tekintve a legnagyobb idei szakszervezeti (Hosz) eseménynek tekinthetõ. A hoszszú évek tapasztalata alapján megállapíthatjuk, hogy tagságunk bármikor is érkezik Ceglédre, itt otthon vagyunk.

A Honvédszakszervezet idei legnagyobb rendezvényének sikeres lebonyolításában nyújtott segítségéért köszönetet mondunk a ceglédi Aquaparknak, a Honvédelmi Minisztériumnak, az MH Támogató Dandár parancsnokának, a pusztavacsi MH VEK parancsnokának és munkatársainak, valamint a Honvéd Önkéntes és Magánnyugdíjpénztárnak és természetesen a fellépõ mûvészeknek.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:29:17
A LIGA Szakszervezetek 2022. augusztus 8-án fordult Varga Mihály pénzügyminiszterhez, majd október 12-én Dr. Palkovics László technológiai és ipari miniszterhez a mukavállalók munkába járási költségtérítésének megemelése kapcsán, ahogy erről a honlapunkon is hírt adtunk. Kezdeményeztük a 15 Ft/km-es adómentes térítési összeg megemelését valamint a legalacsonyabb mérték növelését is. A LIGA Szakszervezetek üdvözli a Kormány döntését, amellyel az üzemanyagárak drasztikus emelkedésére reagált, enyhítve ezzel többszázezer munkavállaló napi terhein.
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.

  JETfly Magazin

Áprilisban sem lesz hiány repülős rendezvényekből, előadásokból és beindul a repülőnapos szezon is! Olvasóinknak összegyűjtöttünk néhány programot, amire érdemes lesz ellátogatni.

  Háború Művészete magazin

A honvedelmitabor.hu honlapon április 3-án, hétfőn reggel 9 órától lehet jelentkezni a Magyar Honvédség által szervezett idei nyári gyermektáborokra. Az érdeklődők számára ez nagyon fontos információ, mert egyes táborok esetén egy-két órán belül elfogynak a helyek.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.