2024. 06. 13. csütörtök
Anett, Antal
: 395 Ft   : 366 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A legaktívabbak

Hosz  |  2008. 07. 30., 18:10

Grell Norbert (34) alapszervezeti vezetõ irányítja azt a Hosz alapszervezetet, mely jelenleg vezeti az Aktivitás Kupa 2008 küzdelmeit. A fiatal fõtörzsõrmester az MH Nagysándor József 43. Híradó- és Vezetéstámogató Ezrednél, immár több mint 5 éve a zenekarnál szolgál. Az F (basszus) tubán játszó szakszervezeti tisztségviselõrõl – az interjúnkból, de az azt követõ cikkbõl is – kiderül, hogy számos ötlettel motiválja a tagságot, próbálja még színesebbé tenni az alapszervezet mindennapjait. Alapszervezeti és csoportvezetõket bemutató sorozatunk elsõ részében Grell Norbertel ismerkedhetnek meg olvasóink.

Már tisztán látszik, ez a fiatalember tud valamit. Valami olyat, amibõl nagyon sok elkelne az élet minden területén. Grell Norbi az alapszervezet vezetését, amit társai rábíztak, szívvel, lélekkel, hihetetlen ötletességgel, teljes erõbedobással végzi – mondja róla Nagy Károly, szakszervezetünk nyugat-magyarországi területi ügyvivõje.

A balatonkenesei Honvéd Üdülõben – egy forró nyári nap délelõttjén – a székesfehérvári Helyõrségi Zenekar szórakoztatta a nagyérdemû üdülõvendégeket. Ezt az alkalmat használtam fel arra, hogy megismerjem a jelenleg legaktívabb alapszervezet vezetõjét.

A tapolcai sorkatonai szolgálatot követõen, mintegy 10 éven keresztül a civil életben kereste boldogulását, majd 5 esztendeje, a mûvezetõi állást cserélte fel a Magyar Honvédség székesfehérvári alakulatára. A Honvédszakszervezethez 2003-ban csatlakozott, akkoriban – mint mondja – Szép László volt a csoportvezetõ, tõle vette át 2007-ben a csoportvezetõi munkát, majd a Hosz kongresszusa után, 2008 februárjában Csepcsányi Zsolt megnövekedett feladatai miatt átvette az alapszervezet irányítását is. A jelenleg mintegy 450 fõs alapszervezet vezetõje imádja szolgálati feladatait, jelenleg a székesfehérvári Helyõrségi Zenekarban tubán és csörgõn játszik. Grell Norbert feleségével és két kisfiával Móron lakik.

- A Honvédszakszervezet által kiírt verseny annyira népszerû lett Székesfehérvárott, hogy már – annak mintájára – belsõ versenyt is szerveztek. Miért?

- Az Aktivitás Kupa versenykiírása valóban kiváló alkalmat biztosított arra, hogy felhívjuk a tagság figyelmét a közösségi munka, a tagokmozgósításának, aktivitásának fontosságára. Amikor pedig alapszervezeti vezetõnek választottak, akkor pedig egyértelmûen kitûztem a célt: meg kell nyerni az Aktivitás Kupát, el kell hozni az elsõ hellyel járó elismeréseket. Hiszen, amennyiben mi is pénzhez jutunk, akkor újabb közösségi rendezvényeket tudunk megszervezni, lebonyolítani, de még segélyeket is tudunk biztosítani az arra rászorulóknak. Alulról építkezve próbáltam megszólítani a kollégákat, az országos kupa részeire emlékeztetõ, azokhoz hasonló elemeket szõttem a belsõ versenyünkbe és most ott tartunk, hogy a tíz csoportunkból három-négy csoport nagyon is aktivizálta magát, õk a mi belsõ versenyünkben is nagyon szoros küzdelmet vívnak.

- Milyen ötletekkel lehet feldobni az Aktivitás Kupát?

- Az új elemek, az eltérõ ötletek mindig mozgósító hatásúak. A helyi kezdeményezések, így ,,az alapszervezet hónapja” ötletbõl fakadóan a laktanyai fodrász és büfé is jelentõs kedvezményeket adott, aztán a véradás is népszerû volt, de már itt van a legújabb lehetõség, a Vértes autós-iskola által biztosított kedvezmény. Mindig abból indulok ki, hogy mi az, ami a legfontosabb lehet a tagságnak, mi az, amit gyakran igénybe vesznek. Az egyik tagtársammal beszélgetve tudtam meg, hogy milyen összegû kölcsönre lenne szüksége ahhoz, hogy jogosítványt szerezzen. Beindult az agyam és eljutottam a katonatársaim által lakott Bodajkon, Móron, Csókakõn, Abán, Sárbogárdon szolgáltató Vértes Autós Iskolához. Azóta a Hosz-tagoknak ajánlott kedvezményt szeretnénk a családtagokra is kiterjeszteni.

- Van még mit tenni az Aktivitás Kupa elnyeréséig?

- Természetesen: a ceglédi aquaparki rendezvényen történõ részvétel, aztán a szeptember 7-i, várhatóan sikeres családi napunk is hozzájárulhat majd a végsõ sikerhez. Ezt az alkalmat is kihasználom, hogy megköszönjem a parancsnok, dr. Révész Gyula mérnök ezredes, valamint karmesterem, Karnizs Csaba százados támogatását, a két helyettesem, Csepcsányi Zsolt õrnagy és Pintér Gábor fõhadnagy munkáját és támogatását, illetve a kilenc csoportvezetõ segítõkészségét, áldozatos tevékenységét. Igazából ezek a segítõkész emberek adnak a további kihívásokhoz szükséges pozitív energiákat, a negatívumokat minden esetben megpróbálom kiszûrni az életembõl.

Grell Norbert az interjú végén – a zenekari buszhoz sietve – elmondta még, hogy nagyon pozitívnak tartja a szakszervezet mindazon törekvését, amellyel a tagság boldogulásához kíván hozzájárulni, s ekkor említette meg a lakhatás támogatását, valamint az iskolakezdéshez szükséges irodaszer bevásárlását célzó szolgáltatások felkarolását, segítését is.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Az elmúlt napokban a típus gyártására vonatkozóan kedvező híreket kapott az Eurofighter Typhoon gyártósora, hiszen Olaszország és Németország is vásárolna további példányokat.

  Háború Művészete magazin

Június 11-én és 12-én összesen 13 Gidrán harcjármű érkezik az MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz Tatára – jelentette be a honvédelmi miniszter.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.