2018. 01. 22. hétfő
Artúr, Vince
: 309 Ft   : 252 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A legaktívabbak

Hosz  |  2008. 07. 30., 18:10

Grell Norbert (34) alapszervezeti vezetõ irányítja azt a Hosz alapszervezetet, mely jelenleg vezeti az Aktivitás Kupa 2008 küzdelmeit. A fiatal fõtörzsõrmester az MH Nagysándor József 43. Híradó- és Vezetéstámogató Ezrednél, immár több mint 5 éve a zenekarnál szolgál. Az F (basszus) tubán játszó szakszervezeti tisztségviselõrõl – az interjúnkból, de az azt követõ cikkbõl is – kiderül, hogy számos ötlettel motiválja a tagságot, próbálja még színesebbé tenni az alapszervezet mindennapjait. Alapszervezeti és csoportvezetõket bemutató sorozatunk elsõ részében Grell Norbertel ismerkedhetnek meg olvasóink.

Már tisztán látszik, ez a fiatalember tud valamit. Valami olyat, amibõl nagyon sok elkelne az élet minden területén. Grell Norbi az alapszervezet vezetését, amit társai rábíztak, szívvel, lélekkel, hihetetlen ötletességgel, teljes erõbedobással végzi – mondja róla Nagy Károly, szakszervezetünk nyugat-magyarországi területi ügyvivõje.

A balatonkenesei Honvéd Üdülõben – egy forró nyári nap délelõttjén – a székesfehérvári Helyõrségi Zenekar szórakoztatta a nagyérdemû üdülõvendégeket. Ezt az alkalmat használtam fel arra, hogy megismerjem a jelenleg legaktívabb alapszervezet vezetõjét.

A tapolcai sorkatonai szolgálatot követõen, mintegy 10 éven keresztül a civil életben kereste boldogulását, majd 5 esztendeje, a mûvezetõi állást cserélte fel a Magyar Honvédség székesfehérvári alakulatára. A Honvédszakszervezethez 2003-ban csatlakozott, akkoriban – mint mondja – Szép László volt a csoportvezetõ, tõle vette át 2007-ben a csoportvezetõi munkát, majd a Hosz kongresszusa után, 2008 februárjában Csepcsányi Zsolt megnövekedett feladatai miatt átvette az alapszervezet irányítását is. A jelenleg mintegy 450 fõs alapszervezet vezetõje imádja szolgálati feladatait, jelenleg a székesfehérvári Helyõrségi Zenekarban tubán és csörgõn játszik. Grell Norbert feleségével és két kisfiával Móron lakik.

- A Honvédszakszervezet által kiírt verseny annyira népszerû lett Székesfehérvárott, hogy már – annak mintájára – belsõ versenyt is szerveztek. Miért?

- Az Aktivitás Kupa versenykiírása valóban kiváló alkalmat biztosított arra, hogy felhívjuk a tagság figyelmét a közösségi munka, a tagokmozgósításának, aktivitásának fontosságára. Amikor pedig alapszervezeti vezetõnek választottak, akkor pedig egyértelmûen kitûztem a célt: meg kell nyerni az Aktivitás Kupát, el kell hozni az elsõ hellyel járó elismeréseket. Hiszen, amennyiben mi is pénzhez jutunk, akkor újabb közösségi rendezvényeket tudunk megszervezni, lebonyolítani, de még segélyeket is tudunk biztosítani az arra rászorulóknak. Alulról építkezve próbáltam megszólítani a kollégákat, az országos kupa részeire emlékeztetõ, azokhoz hasonló elemeket szõttem a belsõ versenyünkbe és most ott tartunk, hogy a tíz csoportunkból három-négy csoport nagyon is aktivizálta magát, õk a mi belsõ versenyünkben is nagyon szoros küzdelmet vívnak.

- Milyen ötletekkel lehet feldobni az Aktivitás Kupát?

- Az új elemek, az eltérõ ötletek mindig mozgósító hatásúak. A helyi kezdeményezések, így ,,az alapszervezet hónapja” ötletbõl fakadóan a laktanyai fodrász és büfé is jelentõs kedvezményeket adott, aztán a véradás is népszerû volt, de már itt van a legújabb lehetõség, a Vértes autós-iskola által biztosított kedvezmény. Mindig abból indulok ki, hogy mi az, ami a legfontosabb lehet a tagságnak, mi az, amit gyakran igénybe vesznek. Az egyik tagtársammal beszélgetve tudtam meg, hogy milyen összegû kölcsönre lenne szüksége ahhoz, hogy jogosítványt szerezzen. Beindult az agyam és eljutottam a katonatársaim által lakott Bodajkon, Móron, Csókakõn, Abán, Sárbogárdon szolgáltató Vértes Autós Iskolához. Azóta a Hosz-tagoknak ajánlott kedvezményt szeretnénk a családtagokra is kiterjeszteni.

- Van még mit tenni az Aktivitás Kupa elnyeréséig?

- Természetesen: a ceglédi aquaparki rendezvényen történõ részvétel, aztán a szeptember 7-i, várhatóan sikeres családi napunk is hozzájárulhat majd a végsõ sikerhez. Ezt az alkalmat is kihasználom, hogy megköszönjem a parancsnok, dr. Révész Gyula mérnök ezredes, valamint karmesterem, Karnizs Csaba százados támogatását, a két helyettesem, Csepcsányi Zsolt õrnagy és Pintér Gábor fõhadnagy munkáját és támogatását, illetve a kilenc csoportvezetõ segítõkészségét, áldozatos tevékenységét. Igazából ezek a segítõkész emberek adnak a további kihívásokhoz szükséges pozitív energiákat, a negatívumokat minden esetben megpróbálom kiszûrni az életembõl.

Grell Norbert az interjú végén – a zenekari buszhoz sietve – elmondta még, hogy nagyon pozitívnak tartja a szakszervezet mindazon törekvését, amellyel a tagság boldogulásához kíván hozzájárulni, s ekkor említette meg a lakhatás támogatását, valamint az iskolakezdéshez szükséges irodaszer bevásárlását célzó szolgáltatások felkarolását, segítését is.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2018. 01. 18., 15:10
A tavalyi esztendőhöz hasonlóan zsúfolásig megtelt a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetségének 2018-as sportnaptára is. A tervezett programok kiemelt elemei lesznek a „170 éves a Magyar Honvédség” rendezvénysorozat sporteseményei.
2018. 01. 17., 12:08
2018. január végén a jelenlegi székházból a 1112 Budapest, Sasadi út 170-alá költözik a LIGA Szakszervezetek. A költözés miatt 2018. január 17-től előreláthatólag február elsejéig a vezetékes telefonvonalak ideiglenesen nem elérhetőek, ezért kérik, hogy a munkatársakat (a honlapon is rajta lévő) mobilszámaikon hívják!
2018. 01. 16., 15:01
„A parancsot teljesítő katonák az éhség, a fagy és a reménytelenség ellenére vissza akartak jutni az akkor már kényszerpályán vergődő országba, a hazájukba” – mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes azon a megemlékezésen, amelyet a doni katasztrófa 75. évfordulója alkalmából rendeztek január 12-én a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumban. A Honvédszakszervezetet Lippai Csaba érdekvédelmi ügyvivő képviselte a megemlékezésen...
2018. 01. 12., 10:11
Új parancsnoka van – Korom Ferenc vezérőrnagy személyében – az MH Összhaderőnemi Parancsnokságnak. A parancsnoki beosztás átadás-átvételét január 11-én, csütörtökön tartották Székesfehérváron. A rendezvényen a Honvédszakszervezetet Czövek János elnök képviselte...
2018-01-09 14:33:54
2018. január 2-től visszavonásig érvényes Vodafone Flotta promóció keretében kedvező, kamatmentes készülék részletfizetési lehetőségeket és korlátlan belföldi-, valamint EU-n belüli beszélgetést kínál a Vodafone...
2018-01-09 12:45:45
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy dr. Karakas Attila jogsegélyszolgálat vezető tárgyalás miatt 2018. január 10-e helyett január 11-én 14.00-16.00 óráig tart ügyfélszolgálatot a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b.). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Újabb típus búcsújáról számolhatunk be, ezúttal Nagy-Britanniából: az AgustaWestland Lynx AH9A változata 2018. január 16-án repült utoljára, ezzel végleg búcsút intettek a 40 év szolgálatot maga mögött tudó Lynx helikopternek.

  Háború Művészete magazin

Jakutszk repülőterén január 11-én extrém időjárási körülmények között megkezdődött a Moszkvai Helikoptergyártó Üzem Mi-171A2 típusának tesztrepülése. A helikoptert a Volga-Dnyeper légitársaság An-124-100 Ruszlán teherszállító repülőgépe szállította a helyszínre.