2023. 03. 30. csütörtök
Zalán
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A legaktívabbak

Hosz  |  2008. 07. 30., 18:10

Grell Norbert (34) alapszervezeti vezetõ irányítja azt a Hosz alapszervezetet, mely jelenleg vezeti az Aktivitás Kupa 2008 küzdelmeit. A fiatal fõtörzsõrmester az MH Nagysándor József 43. Híradó- és Vezetéstámogató Ezrednél, immár több mint 5 éve a zenekarnál szolgál. Az F (basszus) tubán játszó szakszervezeti tisztségviselõrõl – az interjúnkból, de az azt követõ cikkbõl is – kiderül, hogy számos ötlettel motiválja a tagságot, próbálja még színesebbé tenni az alapszervezet mindennapjait. Alapszervezeti és csoportvezetõket bemutató sorozatunk elsõ részében Grell Norbertel ismerkedhetnek meg olvasóink.

Már tisztán látszik, ez a fiatalember tud valamit. Valami olyat, amibõl nagyon sok elkelne az élet minden területén. Grell Norbi az alapszervezet vezetését, amit társai rábíztak, szívvel, lélekkel, hihetetlen ötletességgel, teljes erõbedobással végzi – mondja róla Nagy Károly, szakszervezetünk nyugat-magyarországi területi ügyvivõje.

A balatonkenesei Honvéd Üdülõben – egy forró nyári nap délelõttjén – a székesfehérvári Helyõrségi Zenekar szórakoztatta a nagyérdemû üdülõvendégeket. Ezt az alkalmat használtam fel arra, hogy megismerjem a jelenleg legaktívabb alapszervezet vezetõjét.

A tapolcai sorkatonai szolgálatot követõen, mintegy 10 éven keresztül a civil életben kereste boldogulását, majd 5 esztendeje, a mûvezetõi állást cserélte fel a Magyar Honvédség székesfehérvári alakulatára. A Honvédszakszervezethez 2003-ban csatlakozott, akkoriban – mint mondja – Szép László volt a csoportvezetõ, tõle vette át 2007-ben a csoportvezetõi munkát, majd a Hosz kongresszusa után, 2008 februárjában Csepcsányi Zsolt megnövekedett feladatai miatt átvette az alapszervezet irányítását is. A jelenleg mintegy 450 fõs alapszervezet vezetõje imádja szolgálati feladatait, jelenleg a székesfehérvári Helyõrségi Zenekarban tubán és csörgõn játszik. Grell Norbert feleségével és két kisfiával Móron lakik.

- A Honvédszakszervezet által kiírt verseny annyira népszerû lett Székesfehérvárott, hogy már – annak mintájára – belsõ versenyt is szerveztek. Miért?

- Az Aktivitás Kupa versenykiírása valóban kiváló alkalmat biztosított arra, hogy felhívjuk a tagság figyelmét a közösségi munka, a tagokmozgósításának, aktivitásának fontosságára. Amikor pedig alapszervezeti vezetõnek választottak, akkor pedig egyértelmûen kitûztem a célt: meg kell nyerni az Aktivitás Kupát, el kell hozni az elsõ hellyel járó elismeréseket. Hiszen, amennyiben mi is pénzhez jutunk, akkor újabb közösségi rendezvényeket tudunk megszervezni, lebonyolítani, de még segélyeket is tudunk biztosítani az arra rászorulóknak. Alulról építkezve próbáltam megszólítani a kollégákat, az országos kupa részeire emlékeztetõ, azokhoz hasonló elemeket szõttem a belsõ versenyünkbe és most ott tartunk, hogy a tíz csoportunkból három-négy csoport nagyon is aktivizálta magát, õk a mi belsõ versenyünkben is nagyon szoros küzdelmet vívnak.

- Milyen ötletekkel lehet feldobni az Aktivitás Kupát?

- Az új elemek, az eltérõ ötletek mindig mozgósító hatásúak. A helyi kezdeményezések, így ,,az alapszervezet hónapja” ötletbõl fakadóan a laktanyai fodrász és büfé is jelentõs kedvezményeket adott, aztán a véradás is népszerû volt, de már itt van a legújabb lehetõség, a Vértes autós-iskola által biztosított kedvezmény. Mindig abból indulok ki, hogy mi az, ami a legfontosabb lehet a tagságnak, mi az, amit gyakran igénybe vesznek. Az egyik tagtársammal beszélgetve tudtam meg, hogy milyen összegû kölcsönre lenne szüksége ahhoz, hogy jogosítványt szerezzen. Beindult az agyam és eljutottam a katonatársaim által lakott Bodajkon, Móron, Csókakõn, Abán, Sárbogárdon szolgáltató Vértes Autós Iskolához. Azóta a Hosz-tagoknak ajánlott kedvezményt szeretnénk a családtagokra is kiterjeszteni.

- Van még mit tenni az Aktivitás Kupa elnyeréséig?

- Természetesen: a ceglédi aquaparki rendezvényen történõ részvétel, aztán a szeptember 7-i, várhatóan sikeres családi napunk is hozzájárulhat majd a végsõ sikerhez. Ezt az alkalmat is kihasználom, hogy megköszönjem a parancsnok, dr. Révész Gyula mérnök ezredes, valamint karmesterem, Karnizs Csaba százados támogatását, a két helyettesem, Csepcsányi Zsolt õrnagy és Pintér Gábor fõhadnagy munkáját és támogatását, illetve a kilenc csoportvezetõ segítõkészségét, áldozatos tevékenységét. Igazából ezek a segítõkész emberek adnak a további kihívásokhoz szükséges pozitív energiákat, a negatívumokat minden esetben megpróbálom kiszûrni az életembõl.

Grell Norbert az interjú végén – a zenekari buszhoz sietve – elmondta még, hogy nagyon pozitívnak tartja a szakszervezet mindazon törekvését, amellyel a tagság boldogulásához kíván hozzájárulni, s ekkor említette meg a lakhatás támogatását, valamint az iskolakezdéshez szükséges irodaszer bevásárlását célzó szolgáltatások felkarolását, segítését is.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:29:17
A LIGA Szakszervezetek 2022. augusztus 8-án fordult Varga Mihály pénzügyminiszterhez, majd október 12-én Dr. Palkovics László technológiai és ipari miniszterhez a mukavállalók munkába járási költségtérítésének megemelése kapcsán, ahogy erről a honlapunkon is hírt adtunk. Kezdeményeztük a 15 Ft/km-es adómentes térítési összeg megemelését valamint a legalacsonyabb mérték növelését is. A LIGA Szakszervezetek üdvözli a Kormány döntését, amellyel az üzemanyagárak drasztikus emelkedésére reagált, enyhítve ezzel többszázezer munkavállaló napi terhein.
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.

  JETfly Magazin

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendben tovább növeli ázsiai járatainak számát, 96 interkontinentális és 69 európai célállomás lesz elérhető az október végéig tartó időszakban. Budapestre a legtöbb napon öt járat közlekedik majd.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.