2024. 02. 21. szerda
Eleonóra
: 389 Ft   : 360 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A legaktívabbak

Hosz  |  2008. 07. 30., 18:10

Grell Norbert (34) alapszervezeti vezetõ irányítja azt a Hosz alapszervezetet, mely jelenleg vezeti az Aktivitás Kupa 2008 küzdelmeit. A fiatal fõtörzsõrmester az MH Nagysándor József 43. Híradó- és Vezetéstámogató Ezrednél, immár több mint 5 éve a zenekarnál szolgál. Az F (basszus) tubán játszó szakszervezeti tisztségviselõrõl – az interjúnkból, de az azt követõ cikkbõl is – kiderül, hogy számos ötlettel motiválja a tagságot, próbálja még színesebbé tenni az alapszervezet mindennapjait. Alapszervezeti és csoportvezetõket bemutató sorozatunk elsõ részében Grell Norbertel ismerkedhetnek meg olvasóink.

Már tisztán látszik, ez a fiatalember tud valamit. Valami olyat, amibõl nagyon sok elkelne az élet minden területén. Grell Norbi az alapszervezet vezetését, amit társai rábíztak, szívvel, lélekkel, hihetetlen ötletességgel, teljes erõbedobással végzi – mondja róla Nagy Károly, szakszervezetünk nyugat-magyarországi területi ügyvivõje.

A balatonkenesei Honvéd Üdülõben – egy forró nyári nap délelõttjén – a székesfehérvári Helyõrségi Zenekar szórakoztatta a nagyérdemû üdülõvendégeket. Ezt az alkalmat használtam fel arra, hogy megismerjem a jelenleg legaktívabb alapszervezet vezetõjét.

A tapolcai sorkatonai szolgálatot követõen, mintegy 10 éven keresztül a civil életben kereste boldogulását, majd 5 esztendeje, a mûvezetõi állást cserélte fel a Magyar Honvédség székesfehérvári alakulatára. A Honvédszakszervezethez 2003-ban csatlakozott, akkoriban – mint mondja – Szép László volt a csoportvezetõ, tõle vette át 2007-ben a csoportvezetõi munkát, majd a Hosz kongresszusa után, 2008 februárjában Csepcsányi Zsolt megnövekedett feladatai miatt átvette az alapszervezet irányítását is. A jelenleg mintegy 450 fõs alapszervezet vezetõje imádja szolgálati feladatait, jelenleg a székesfehérvári Helyõrségi Zenekarban tubán és csörgõn játszik. Grell Norbert feleségével és két kisfiával Móron lakik.

- A Honvédszakszervezet által kiírt verseny annyira népszerû lett Székesfehérvárott, hogy már – annak mintájára – belsõ versenyt is szerveztek. Miért?

- Az Aktivitás Kupa versenykiírása valóban kiváló alkalmat biztosított arra, hogy felhívjuk a tagság figyelmét a közösségi munka, a tagokmozgósításának, aktivitásának fontosságára. Amikor pedig alapszervezeti vezetõnek választottak, akkor pedig egyértelmûen kitûztem a célt: meg kell nyerni az Aktivitás Kupát, el kell hozni az elsõ hellyel járó elismeréseket. Hiszen, amennyiben mi is pénzhez jutunk, akkor újabb közösségi rendezvényeket tudunk megszervezni, lebonyolítani, de még segélyeket is tudunk biztosítani az arra rászorulóknak. Alulról építkezve próbáltam megszólítani a kollégákat, az országos kupa részeire emlékeztetõ, azokhoz hasonló elemeket szõttem a belsõ versenyünkbe és most ott tartunk, hogy a tíz csoportunkból három-négy csoport nagyon is aktivizálta magát, õk a mi belsõ versenyünkben is nagyon szoros küzdelmet vívnak.

- Milyen ötletekkel lehet feldobni az Aktivitás Kupát?

- Az új elemek, az eltérõ ötletek mindig mozgósító hatásúak. A helyi kezdeményezések, így ,,az alapszervezet hónapja” ötletbõl fakadóan a laktanyai fodrász és büfé is jelentõs kedvezményeket adott, aztán a véradás is népszerû volt, de már itt van a legújabb lehetõség, a Vértes autós-iskola által biztosított kedvezmény. Mindig abból indulok ki, hogy mi az, ami a legfontosabb lehet a tagságnak, mi az, amit gyakran igénybe vesznek. Az egyik tagtársammal beszélgetve tudtam meg, hogy milyen összegû kölcsönre lenne szüksége ahhoz, hogy jogosítványt szerezzen. Beindult az agyam és eljutottam a katonatársaim által lakott Bodajkon, Móron, Csókakõn, Abán, Sárbogárdon szolgáltató Vértes Autós Iskolához. Azóta a Hosz-tagoknak ajánlott kedvezményt szeretnénk a családtagokra is kiterjeszteni.

- Van még mit tenni az Aktivitás Kupa elnyeréséig?

- Természetesen: a ceglédi aquaparki rendezvényen történõ részvétel, aztán a szeptember 7-i, várhatóan sikeres családi napunk is hozzájárulhat majd a végsõ sikerhez. Ezt az alkalmat is kihasználom, hogy megköszönjem a parancsnok, dr. Révész Gyula mérnök ezredes, valamint karmesterem, Karnizs Csaba százados támogatását, a két helyettesem, Csepcsányi Zsolt õrnagy és Pintér Gábor fõhadnagy munkáját és támogatását, illetve a kilenc csoportvezetõ segítõkészségét, áldozatos tevékenységét. Igazából ezek a segítõkész emberek adnak a további kihívásokhoz szükséges pozitív energiákat, a negatívumokat minden esetben megpróbálom kiszûrni az életembõl.

Grell Norbert az interjú végén – a zenekari buszhoz sietve – elmondta még, hogy nagyon pozitívnak tartja a szakszervezet mindazon törekvését, amellyel a tagság boldogulásához kíván hozzájárulni, s ekkor említette meg a lakhatás támogatását, valamint az iskolakezdéshez szükséges irodaszer bevásárlását célzó szolgáltatások felkarolását, segítését is.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 13., 13:05
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.

  JETfly Magazin

2024 nyarán, több mint 60 év szolgálat után nyugdíjazzák a Svéd Légierő ikonikus típusát, az SK 60 kiképző repülőgépet. A haderőnem méltóképpen búcsúzik a típustól, melynek kapcsán az első információk már napvilágra kerültek.

  Háború Művészete magazin

India védelmi minisztériuma 2024. február 16-án hagyta jóvá 15 darab, különböző változatú Airbus Defence C295 többfeladatú, tengerészeti járőr repülőgép megvásárlását.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.