2023. 03. 25. szombat
Irén, Írisz
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az FRDÉSZ is csatlakozott az aláírásgyûjtõ akcióhoz

Hosz  |  2008. 02. 05., 19:34

A Hosz elnöksége – január 9-i ülésén – kialakította állásfoglalását a LIGA által indított, az egészségbiztosítás tervezett átalakításával kapcsolatos népszavazási kezdeményezésrõl. A reprezentatív katona-szakszervezet döntéshozó fóruma támogatja a megkezdett aláírásgyûjtési akciót, ugyanakkor felhívja tagjai figyelmét, hogy munkahelyeken, így a laktanyákban sem lehet aláírásokat gyûjteni. További részleteket a http://www.liganet.hu/cikk/928/nepszavazas.html címen találnak.

Az FRDÉSZ január 15-i elnökségi ülését Kónya Péter, az FRDÉSZ elnöke vezette, a tagszervezeteket az elnökök, fõtitkárok, illetve az ügyvivõk képviselték, a Hosz „színeiben“ Mészáros Géza elnök és dr. Heiling Ottó alelnök vett részt a tanácskozáson.

Miután Kónya Péter idõhúzásnak minõsítette a szakközépiskolai tanulmányi idõ szolgálati idõbe történõ beszámításával kapcsolatban hozott legfelsõbb bírósági jogegységi döntés jelenlegi végrehajtási gyakorlatát, több szakszervezeti vezetõ - így Mészáros Géza elnök és dr. Heiling Ottó alelnök - is elmondta a saját szakminisztériumánál tapasztaltakat.

Hócza György, a HTFSZ szervezeti ügyvivõje elmondta, hogy 2008-ban is megrendezik Egerben az FRDÉSZ labdarúgó-kupát, majd felszólította a tagszervezeteket, hogy tegyék meg saját felajánlásaikat.

Az FRDÉSZ elnöksége március 4-én tartja következõ ülését.

- Minden párbeszédben nyitottak vagyunk, de az elmúlt idõszakban azt tapasztaltuk, hogy a társadalmi párbeszédek megakadtak, nem zajlanak érdemi tárgyalások - kezdte az FRDÉSZ sajtótájékoztatóját Kónya Péter elnök. 

- Olyan törvények kellenek, amelyek tisztességes megélhetést biztosítanak, nem csorbítják a juttatásokat és nem módosítgatják havonta - mondta Kónya Péter.

Az FRDÉSz elnöke ezt követõen az egészségbiztosítás privatizációja ellen indított LIGA kezdeményezés, az aláírásgyûjtõ-akció részleteirõl szólt, illetve bejelentette, hogy az FRDÉSZ és tagszervezetei is támogatják a népszavazáshoz szükséges akcióban való hatékony részvételt. 

Kónya Péter - a sajtótájékoztató végén - azt kérte, hogy február 11-én ne szavazzák meg az országyûlési képviselõk az egészségbiztosítás privatizációjáról szóló törvényt. Ezt követõen a tagszervezetek vezetõi aláírták a sikeres népszavazás kiírásához szükséges elsõ íveket.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:29:17
A LIGA Szakszervezetek 2022. augusztus 8-án fordult Varga Mihály pénzügyminiszterhez, majd október 12-én Dr. Palkovics László technológiai és ipari miniszterhez a mukavállalók munkába járási költségtérítésének megemelése kapcsán, ahogy erről a honlapunkon is hírt adtunk. Kezdeményeztük a 15 Ft/km-es adómentes térítési összeg megemelését valamint a legalacsonyabb mérték növelését is. A LIGA Szakszervezetek üdvözli a Kormány döntését, amellyel az üzemanyagárak drasztikus emelkedésére reagált, enyhítve ezzel többszázezer munkavállaló napi terhein.
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.