2023. 12. 02. szombat
Melinda, Vivien
: 380 Ft   : 349 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az FRDÉSZ is csatlakozott az aláírásgyûjtõ akcióhoz

Hosz  |  2008. 02. 05., 19:34

A Hosz elnöksége – január 9-i ülésén – kialakította állásfoglalását a LIGA által indított, az egészségbiztosítás tervezett átalakításával kapcsolatos népszavazási kezdeményezésrõl. A reprezentatív katona-szakszervezet döntéshozó fóruma támogatja a megkezdett aláírásgyûjtési akciót, ugyanakkor felhívja tagjai figyelmét, hogy munkahelyeken, így a laktanyákban sem lehet aláírásokat gyûjteni. További részleteket a http://www.liganet.hu/cikk/928/nepszavazas.html címen találnak.

Az FRDÉSZ január 15-i elnökségi ülését Kónya Péter, az FRDÉSZ elnöke vezette, a tagszervezeteket az elnökök, fõtitkárok, illetve az ügyvivõk képviselték, a Hosz „színeiben“ Mészáros Géza elnök és dr. Heiling Ottó alelnök vett részt a tanácskozáson.

Miután Kónya Péter idõhúzásnak minõsítette a szakközépiskolai tanulmányi idõ szolgálati idõbe történõ beszámításával kapcsolatban hozott legfelsõbb bírósági jogegységi döntés jelenlegi végrehajtási gyakorlatát, több szakszervezeti vezetõ - így Mészáros Géza elnök és dr. Heiling Ottó alelnök - is elmondta a saját szakminisztériumánál tapasztaltakat.

Hócza György, a HTFSZ szervezeti ügyvivõje elmondta, hogy 2008-ban is megrendezik Egerben az FRDÉSZ labdarúgó-kupát, majd felszólította a tagszervezeteket, hogy tegyék meg saját felajánlásaikat.

Az FRDÉSZ elnöksége március 4-én tartja következõ ülését.

- Minden párbeszédben nyitottak vagyunk, de az elmúlt idõszakban azt tapasztaltuk, hogy a társadalmi párbeszédek megakadtak, nem zajlanak érdemi tárgyalások - kezdte az FRDÉSZ sajtótájékoztatóját Kónya Péter elnök. 

- Olyan törvények kellenek, amelyek tisztességes megélhetést biztosítanak, nem csorbítják a juttatásokat és nem módosítgatják havonta - mondta Kónya Péter.

Az FRDÉSz elnöke ezt követõen az egészségbiztosítás privatizációja ellen indított LIGA kezdeményezés, az aláírásgyûjtõ-akció részleteirõl szólt, illetve bejelentette, hogy az FRDÉSZ és tagszervezetei is támogatják a népszavazáshoz szükséges akcióban való hatékony részvételt. 

Kónya Péter - a sajtótájékoztató végén - azt kérte, hogy február 11-én ne szavazzák meg az országyûlési képviselõk az egészségbiztosítás privatizációjáról szóló törvényt. Ezt követõen a tagszervezetek vezetõi aláírták a sikeres népszavazás kiírásához szükséges elsõ íveket.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023-11-09 14:57:20
A LIGA Szakszervezetek és a Munkástanácsok Országos Szövetségének álláspontja a minimálbér-tárgyalásokkal összefüggésben

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Románia exnorvég F-16-osokkal bővíti flottáját. Az első három példány 2023. november 29-én meg is érkezett keleti szomszédunkhoz.

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!
Széchenyi 2020 europai szociális alap.