2024. 04. 17. szerda
Rudolf
: 395 Ft   : 372 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az FRDÉSZ is csatlakozott az aláírásgyûjtõ akcióhoz

Hosz  |  2008. 02. 05., 19:34

A Hosz elnöksége – január 9-i ülésén – kialakította állásfoglalását a LIGA által indított, az egészségbiztosítás tervezett átalakításával kapcsolatos népszavazási kezdeményezésrõl. A reprezentatív katona-szakszervezet döntéshozó fóruma támogatja a megkezdett aláírásgyûjtési akciót, ugyanakkor felhívja tagjai figyelmét, hogy munkahelyeken, így a laktanyákban sem lehet aláírásokat gyûjteni. További részleteket a http://www.liganet.hu/cikk/928/nepszavazas.html címen találnak.

Az FRDÉSZ január 15-i elnökségi ülését Kónya Péter, az FRDÉSZ elnöke vezette, a tagszervezeteket az elnökök, fõtitkárok, illetve az ügyvivõk képviselték, a Hosz „színeiben“ Mészáros Géza elnök és dr. Heiling Ottó alelnök vett részt a tanácskozáson.

Miután Kónya Péter idõhúzásnak minõsítette a szakközépiskolai tanulmányi idõ szolgálati idõbe történõ beszámításával kapcsolatban hozott legfelsõbb bírósági jogegységi döntés jelenlegi végrehajtási gyakorlatát, több szakszervezeti vezetõ - így Mészáros Géza elnök és dr. Heiling Ottó alelnök - is elmondta a saját szakminisztériumánál tapasztaltakat.

Hócza György, a HTFSZ szervezeti ügyvivõje elmondta, hogy 2008-ban is megrendezik Egerben az FRDÉSZ labdarúgó-kupát, majd felszólította a tagszervezeteket, hogy tegyék meg saját felajánlásaikat.

Az FRDÉSZ elnöksége március 4-én tartja következõ ülését.

- Minden párbeszédben nyitottak vagyunk, de az elmúlt idõszakban azt tapasztaltuk, hogy a társadalmi párbeszédek megakadtak, nem zajlanak érdemi tárgyalások - kezdte az FRDÉSZ sajtótájékoztatóját Kónya Péter elnök. 

- Olyan törvények kellenek, amelyek tisztességes megélhetést biztosítanak, nem csorbítják a juttatásokat és nem módosítgatják havonta - mondta Kónya Péter.

Az FRDÉSz elnöke ezt követõen az egészségbiztosítás privatizációja ellen indított LIGA kezdeményezés, az aláírásgyûjtõ-akció részleteirõl szólt, illetve bejelentette, hogy az FRDÉSZ és tagszervezetei is támogatják a népszavazáshoz szükséges akcióban való hatékony részvételt. 

Kónya Péter - a sajtótájékoztató végén - azt kérte, hogy február 11-én ne szavazzák meg az országyûlési képviselõk az egészségbiztosítás privatizációjáról szóló törvényt. Ezt követõen a tagszervezetek vezetõi aláírták a sikeres népszavazás kiírásához szükséges elsõ íveket.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.

  JETfly Magazin

Folytatódik a Hadak útján hadtörténeti előadás-sorozat Nagykanizsán, a Halis István Városi Könyvtárban: 2024. április 24-én, 18 órától az egyik legeredményesebb magyar vadászpilótáról, vitéz nemes Molnár László főhadnagyról hallgathatunk meg egy előadást.

  Háború Művészete magazin

„A második világháború alatt legalább huszonnégy – amerikai és szovjet – légitámadás érte Győr városát – legalább ennyiszer zúgtak a szirénák, omlottak le az épületek és menekültek az óvóhelyekre az emberek a bombázások elől.”
Széchenyi 2020 europai szociális alap.