2024. 04. 20. szombat
Tivadar
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Kongresszus után, Választmány elõtt

Hosz  |  2008. 02. 05., 19:47

A Kongresszust követõ idõszak sem telik (telt) teendõk nélkül. Mint korábban tájékoztatást adtam róla, ez az idõszak a Hosz területi szerveire is bõven ró feladatokat. Rövid határidõvel el kellett végezni a tisztújítást, meg kellett hozni a szükséges határozatokat, dönteni kellett a 2008. évi pénzfelhasználásról. Meg kell vallanom, kis szorongással tekintettem a jövõbe. Tudom, tudtam, hogy helyi tisztségviselõink társadalmi tisztségükkel járó munkájukat felelõsségteljes beosztásuk mellett látják el, s ez többletterheket ró rájuk, ugyanakkor bizakodtam, hogy e feladatot is elvégzik, átlátva annak fontosságát.

Õszinte örömömre csaknem az összes területi szerv rendkívül fegyelmezetten, a határidõk betartásával tett eleget szabályzóink követelményeinek. Ugyanakkor ezek a helyi rendezvények kimondottan alkalmasak voltak a szervezeti élet frissítésére és az adott aktualitások átadására is. Személyesen tapasztaltam meg a Radar alapszervezet e tekintetben végzett munkáját, melyrõl csak szuperlatívuszokban tudok beszélni. Meggyõzõdésem, hogy ez nem volt másként a többi szervünknél sem. Nem feledkezhetek meg területi ügyvivõink és képviseleti titkáraink segítõ, támogató munkájáról sem, akik ebben az idõszakban duplán is felelõsei a szervezeti élet alakulásának.

A tavaszi fáradtság azonban nem vehet erõt rajtunk. A megváltozott Alapszabály, valamint a korábbi évek tapasztalatai azt a követelményt róják ránk, hogy szabályzóinkat (SZMSZ; Gazdálkodási Szabályzat; Leltározási Szabályzat; Selejtezési Szabályzat;stb.) hozzáigazítsuk alapszabályzónkhoz, illetve a korábban megalkotott alacsonyabb szabályzóinkat aktualizáljuk, pontosítsuk, illetve a napi élet tapasztalatai szerint módosítsuk azokat. A tavaszi választmányi ülésig, mely ezeket a szabályzókat módosíthatja, el kell készíteni a korrekciókat. Amennyiben bármely tisztségviselõnknek, tagunknak ötlete, javaslata van, kérem az iroda@hsz.hu e-mail címre február végéig küldje meg részünkre, hogy azokat be tudjuk illeszteni a szabályzatokba.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.