2023. 09. 22. péntek
Móric
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Kongresszus után, Választmány elõtt

Hosz  |  2008. 02. 05., 19:47

A Kongresszust követõ idõszak sem telik (telt) teendõk nélkül. Mint korábban tájékoztatást adtam róla, ez az idõszak a Hosz területi szerveire is bõven ró feladatokat. Rövid határidõvel el kellett végezni a tisztújítást, meg kellett hozni a szükséges határozatokat, dönteni kellett a 2008. évi pénzfelhasználásról. Meg kell vallanom, kis szorongással tekintettem a jövõbe. Tudom, tudtam, hogy helyi tisztségviselõink társadalmi tisztségükkel járó munkájukat felelõsségteljes beosztásuk mellett látják el, s ez többletterheket ró rájuk, ugyanakkor bizakodtam, hogy e feladatot is elvégzik, átlátva annak fontosságát.

Õszinte örömömre csaknem az összes területi szerv rendkívül fegyelmezetten, a határidõk betartásával tett eleget szabályzóink követelményeinek. Ugyanakkor ezek a helyi rendezvények kimondottan alkalmasak voltak a szervezeti élet frissítésére és az adott aktualitások átadására is. Személyesen tapasztaltam meg a Radar alapszervezet e tekintetben végzett munkáját, melyrõl csak szuperlatívuszokban tudok beszélni. Meggyõzõdésem, hogy ez nem volt másként a többi szervünknél sem. Nem feledkezhetek meg területi ügyvivõink és képviseleti titkáraink segítõ, támogató munkájáról sem, akik ebben az idõszakban duplán is felelõsei a szervezeti élet alakulásának.

A tavaszi fáradtság azonban nem vehet erõt rajtunk. A megváltozott Alapszabály, valamint a korábbi évek tapasztalatai azt a követelményt róják ránk, hogy szabályzóinkat (SZMSZ; Gazdálkodási Szabályzat; Leltározási Szabályzat; Selejtezési Szabályzat;stb.) hozzáigazítsuk alapszabályzónkhoz, illetve a korábban megalkotott alacsonyabb szabályzóinkat aktualizáljuk, pontosítsuk, illetve a napi élet tapasztalatai szerint módosítsuk azokat. A tavaszi választmányi ülésig, mely ezeket a szabályzókat módosíthatja, el kell készíteni a korrekciókat. Amennyiben bármely tisztségviselõnknek, tagunknak ötlete, javaslata van, kérem az iroda@hsz.hu e-mail címre február végéig küldje meg részünkre, hogy azokat be tudjuk illeszteni a szabályzatokba.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023. 07. 10., 10:55
2023. június 22-én a GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztálya tájékoztatást adott ki a rendkívüli hőségben történő munkavégzés szabályairól. Miskéri László, a LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértője szerint a folyadékveszteség pótlása elengedhetetlen.
2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők
2023-07-11 11:06:10
A Honvédszakszervezet 2023. 07. 08-án a Budapesttől alig 65 km-re található Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén tartotta a szakszervezeti fürdőnap rendezvényét a Magyar Honvédség 175. évfordulójára kiírt programsorozat keretében…

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.