2023. 03. 26.
Emánuel
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Kongresszus után, Választmány elõtt

Hosz  |  2008. 02. 05., 19:47

A Kongresszust követõ idõszak sem telik (telt) teendõk nélkül. Mint korábban tájékoztatást adtam róla, ez az idõszak a Hosz területi szerveire is bõven ró feladatokat. Rövid határidõvel el kellett végezni a tisztújítást, meg kellett hozni a szükséges határozatokat, dönteni kellett a 2008. évi pénzfelhasználásról. Meg kell vallanom, kis szorongással tekintettem a jövõbe. Tudom, tudtam, hogy helyi tisztségviselõink társadalmi tisztségükkel járó munkájukat felelõsségteljes beosztásuk mellett látják el, s ez többletterheket ró rájuk, ugyanakkor bizakodtam, hogy e feladatot is elvégzik, átlátva annak fontosságát.

Õszinte örömömre csaknem az összes területi szerv rendkívül fegyelmezetten, a határidõk betartásával tett eleget szabályzóink követelményeinek. Ugyanakkor ezek a helyi rendezvények kimondottan alkalmasak voltak a szervezeti élet frissítésére és az adott aktualitások átadására is. Személyesen tapasztaltam meg a Radar alapszervezet e tekintetben végzett munkáját, melyrõl csak szuperlatívuszokban tudok beszélni. Meggyõzõdésem, hogy ez nem volt másként a többi szervünknél sem. Nem feledkezhetek meg területi ügyvivõink és képviseleti titkáraink segítõ, támogató munkájáról sem, akik ebben az idõszakban duplán is felelõsei a szervezeti élet alakulásának.

A tavaszi fáradtság azonban nem vehet erõt rajtunk. A megváltozott Alapszabály, valamint a korábbi évek tapasztalatai azt a követelményt róják ránk, hogy szabályzóinkat (SZMSZ; Gazdálkodási Szabályzat; Leltározási Szabályzat; Selejtezési Szabályzat;stb.) hozzáigazítsuk alapszabályzónkhoz, illetve a korábban megalkotott alacsonyabb szabályzóinkat aktualizáljuk, pontosítsuk, illetve a napi élet tapasztalatai szerint módosítsuk azokat. A tavaszi választmányi ülésig, mely ezeket a szabályzókat módosíthatja, el kell készíteni a korrekciókat. Amennyiben bármely tisztségviselõnknek, tagunknak ötlete, javaslata van, kérem az iroda@hsz.hu e-mail címre február végéig küldje meg részünkre, hogy azokat be tudjuk illeszteni a szabályzatokba.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:29:17
A LIGA Szakszervezetek 2022. augusztus 8-án fordult Varga Mihály pénzügyminiszterhez, majd október 12-én Dr. Palkovics László technológiai és ipari miniszterhez a mukavállalók munkába járási költségtérítésének megemelése kapcsán, ahogy erről a honlapunkon is hírt adtunk. Kezdeményeztük a 15 Ft/km-es adómentes térítési összeg megemelését valamint a legalacsonyabb mérték növelését is. A LIGA Szakszervezetek üdvözli a Kormány döntését, amellyel az üzemanyagárak drasztikus emelkedésére reagált, enyhítve ezzel többszázezer munkavállaló napi terhein.
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.