2023. 12. 09. szombat
Natália
: 383 Ft   : 355 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Stabilitás - Bõvült a nyugdíjpénztári szövetség

Hosz  |  2008. 02. 05., 19:38

A Stabilitás Pénztárszövetség és a Honvéd Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár (HOMNYP) - január 16-i - sajtótájékoztatóján dr. Szenes Zoltán kijelentette: amellett, hogy meg kell újulni, továbbra is rendkívül fontosnak tartja a munkahelyi és a szakszervezeti tagság körében való aktív jelenlétet. Az eseményen Nagy Csaba, a Stabilitás Pénztárszövetség elnöke - miután átnyújtotta a szövetség meghívólevelét, mérföldkõnek nevezte a HOMNYP csatlakozását.

2008. január 1-jével a Honvéd Nyugdíjpénztár és a Villamosenergia-Ipari Társaságok Nyugdíjpénztára csatlakozott Magyarország legnagyobb pénztári szövetségéhez, a Stabilitás Pénztárszövetséghez.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy küszöbön áll a hazai nyugdíjrendszer reformja, és 2008. január 1-jével több pénztár, így az OTP Nyugdíjpénztár és a Honvéd Nyugdíjpénztár is elindította a kötelezõnél egy évvel korábban a választható portfólió rendszerét. Elhangzott az is, hogy a tagság bizalmat szavazott annak a befektetési politikának, amelyet a HOMNYP 2003-óta folytat. Emellett a Pénztárszövetség bõvülésébõl fakadó lehetõségekrõl, és az ettõl elvárt eredményekrõl is szó esett.

A választható portfólió bevezetésének elindulásáról és az eddigi tapasztalatokról a két pénztár vezetõje, Nagy Csaba és dr. Szenes Zoltán beszélt. Nagy Csaba - miután a pénztárak baráti kapcsolatáról szólt - mérföldkõnek nevezte a HOMNYP csatlakozását a Stabilitás Pénztárszövetséghez. A 2000-ben alapított, ma már csaknem 2 milliós tagsággal rendelkezõ Stabilitás Pénztárszövetség elnöke - mint elmondta - nagyon fontosnak tartja, hogy többet ne legyen feszültség a „nagy“, illetve a „kis“ pénztárak között. Nagy Csaba szerint a 2 pénztár csatlakozásával beérett a gyümölcs, mindenki még jobban megerõsödött.

A HOMNYP ügyvezetõ igazgatója - egyebek mellett - kiemelte: azért léptünk be a Stabilitás Pénztárszövetségbe, mert az érdekrendszerek, az érdekvédelmi funkciók felerõsödése, a szabályozási technika, valamint az egységes pénztárérdekek ezt mind-mind megkívánták.

A helyszínen megtudtuk, hogy - a HOMNYP csatlakozásával - dr. Szenes Zoltán lett a Stabiltás Pénztárszövetség Önkéntes Nyugdíjpénztári Tagozatának elnöke.

Ugyancsak a Stabilitás Pénztárszövetséghez csatlakozó Villamosenergia-ipari Társaságok Nyugdíjpénztárának ügyvezetõ igazgatója, Soproni Gábor azt hangsúlyozta, hogy a vagyonuk 95%-át - egyedülálló módon - ömaguk kezelik.

(A tájékoztató végén Nagy Csaba mindkét pénztár vezetõjének átadta a Stabilitás Pénztárszövetség meghívólevelét. - a szerk.)

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023-11-09 14:57:20
A LIGA Szakszervezetek és a Munkástanácsok Országos Szövetségének álláspontja a minimálbér-tárgyalásokkal összefüggésben

  JETfly Magazin

Olvasóink már jól ismerik a sok-sok éve működő JETfly Webáruházat, melyben repüléshez kapcsolódó relikviákat, illetve ruházati termékeket rendelhetnek meg. A kínálat folyamatosan bővül, mutatjuk a legfrissebb ajánlatokat, melyek a közelgő ünnepek kapcsán is szép ajándékok lehetnek!

  Háború Művészete magazin

Lánctalpak csörögnek, motorok zúgnak, ágyúcsövek robbanásszerű hangot hallatnak. Röviden és tömören: harckocsilövészet Szomódon.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.