2024. 05. 30. csütörtök
Janka, Zsanett
: 385 Ft   : 355 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Stabilitás - Bõvült a nyugdíjpénztári szövetség

Hosz  |  2008. 02. 05., 19:38

A Stabilitás Pénztárszövetség és a Honvéd Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár (HOMNYP) - január 16-i - sajtótájékoztatóján dr. Szenes Zoltán kijelentette: amellett, hogy meg kell újulni, továbbra is rendkívül fontosnak tartja a munkahelyi és a szakszervezeti tagság körében való aktív jelenlétet. Az eseményen Nagy Csaba, a Stabilitás Pénztárszövetség elnöke - miután átnyújtotta a szövetség meghívólevelét, mérföldkõnek nevezte a HOMNYP csatlakozását.

2008. január 1-jével a Honvéd Nyugdíjpénztár és a Villamosenergia-Ipari Társaságok Nyugdíjpénztára csatlakozott Magyarország legnagyobb pénztári szövetségéhez, a Stabilitás Pénztárszövetséghez.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy küszöbön áll a hazai nyugdíjrendszer reformja, és 2008. január 1-jével több pénztár, így az OTP Nyugdíjpénztár és a Honvéd Nyugdíjpénztár is elindította a kötelezõnél egy évvel korábban a választható portfólió rendszerét. Elhangzott az is, hogy a tagság bizalmat szavazott annak a befektetési politikának, amelyet a HOMNYP 2003-óta folytat. Emellett a Pénztárszövetség bõvülésébõl fakadó lehetõségekrõl, és az ettõl elvárt eredményekrõl is szó esett.

A választható portfólió bevezetésének elindulásáról és az eddigi tapasztalatokról a két pénztár vezetõje, Nagy Csaba és dr. Szenes Zoltán beszélt. Nagy Csaba - miután a pénztárak baráti kapcsolatáról szólt - mérföldkõnek nevezte a HOMNYP csatlakozását a Stabilitás Pénztárszövetséghez. A 2000-ben alapított, ma már csaknem 2 milliós tagsággal rendelkezõ Stabilitás Pénztárszövetség elnöke - mint elmondta - nagyon fontosnak tartja, hogy többet ne legyen feszültség a „nagy“, illetve a „kis“ pénztárak között. Nagy Csaba szerint a 2 pénztár csatlakozásával beérett a gyümölcs, mindenki még jobban megerõsödött.

A HOMNYP ügyvezetõ igazgatója - egyebek mellett - kiemelte: azért léptünk be a Stabilitás Pénztárszövetségbe, mert az érdekrendszerek, az érdekvédelmi funkciók felerõsödése, a szabályozási technika, valamint az egységes pénztárérdekek ezt mind-mind megkívánták.

A helyszínen megtudtuk, hogy - a HOMNYP csatlakozásával - dr. Szenes Zoltán lett a Stabiltás Pénztárszövetség Önkéntes Nyugdíjpénztári Tagozatának elnöke.

Ugyancsak a Stabilitás Pénztárszövetséghez csatlakozó Villamosenergia-ipari Társaságok Nyugdíjpénztárának ügyvezetõ igazgatója, Soproni Gábor azt hangsúlyozta, hogy a vagyonuk 95%-át - egyedülálló módon - ömaguk kezelik.

(A tájékoztató végén Nagy Csaba mindkét pénztár vezetõjének átadta a Stabilitás Pénztárszövetség meghívólevelét. - a szerk.)

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2024-05-15 10:13:12
Sobri Jóska Élménypark 2024.05.26-án és 2024.06.02.-án Egésznapos felhőtlen szórakozást nyújt kicsiknek és nagyoknak a Kislődi Sobri Jóska Élmény és Kalandpark...

  JETfly Magazin

„Köszönöm az elmúlt öt-hat esztendőben végzett munkáját mindazoknak, akik lehetővé tették, hogy ezt az emlékművet itt a bekötőút elején felállíthattuk” – mondta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes, május 29-én, a 8-as számú főút és a szentkirályszabadjai repülőtérre vezető út találkozásánál felállított Mi-24 harci helikopter-emlékmű avatóünnepségén.

  Háború Művészete magazin

A Roszatom nukleáris üzemanyagot gyártó részlegéhez, a TVEL-hez tartozó Csepecki Gépgyárban megkezdték azoknak a speciális spirálbordás titáncsöveknek a gyártását, amelyek a világ majdani legnagyobb atomjégtörő hajóján a gőzfejlesztők szerkezeti merevségét biztosítják.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.