2023. 03. 31. péntek
Árpád
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Stabilitás - Bõvült a nyugdíjpénztári szövetség

Hosz  |  2008. 02. 05., 19:38

A Stabilitás Pénztárszövetség és a Honvéd Önkéntes és Magánnyugdíjpénztár (HOMNYP) - január 16-i - sajtótájékoztatóján dr. Szenes Zoltán kijelentette: amellett, hogy meg kell újulni, továbbra is rendkívül fontosnak tartja a munkahelyi és a szakszervezeti tagság körében való aktív jelenlétet. Az eseményen Nagy Csaba, a Stabilitás Pénztárszövetség elnöke - miután átnyújtotta a szövetség meghívólevelét, mérföldkõnek nevezte a HOMNYP csatlakozását.

2008. január 1-jével a Honvéd Nyugdíjpénztár és a Villamosenergia-Ipari Társaságok Nyugdíjpénztára csatlakozott Magyarország legnagyobb pénztári szövetségéhez, a Stabilitás Pénztárszövetséghez.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy küszöbön áll a hazai nyugdíjrendszer reformja, és 2008. január 1-jével több pénztár, így az OTP Nyugdíjpénztár és a Honvéd Nyugdíjpénztár is elindította a kötelezõnél egy évvel korábban a választható portfólió rendszerét. Elhangzott az is, hogy a tagság bizalmat szavazott annak a befektetési politikának, amelyet a HOMNYP 2003-óta folytat. Emellett a Pénztárszövetség bõvülésébõl fakadó lehetõségekrõl, és az ettõl elvárt eredményekrõl is szó esett.

A választható portfólió bevezetésének elindulásáról és az eddigi tapasztalatokról a két pénztár vezetõje, Nagy Csaba és dr. Szenes Zoltán beszélt. Nagy Csaba - miután a pénztárak baráti kapcsolatáról szólt - mérföldkõnek nevezte a HOMNYP csatlakozását a Stabilitás Pénztárszövetséghez. A 2000-ben alapított, ma már csaknem 2 milliós tagsággal rendelkezõ Stabilitás Pénztárszövetség elnöke - mint elmondta - nagyon fontosnak tartja, hogy többet ne legyen feszültség a „nagy“, illetve a „kis“ pénztárak között. Nagy Csaba szerint a 2 pénztár csatlakozásával beérett a gyümölcs, mindenki még jobban megerõsödött.

A HOMNYP ügyvezetõ igazgatója - egyebek mellett - kiemelte: azért léptünk be a Stabilitás Pénztárszövetségbe, mert az érdekrendszerek, az érdekvédelmi funkciók felerõsödése, a szabályozási technika, valamint az egységes pénztárérdekek ezt mind-mind megkívánták.

A helyszínen megtudtuk, hogy - a HOMNYP csatlakozásával - dr. Szenes Zoltán lett a Stabiltás Pénztárszövetség Önkéntes Nyugdíjpénztári Tagozatának elnöke.

Ugyancsak a Stabilitás Pénztárszövetséghez csatlakozó Villamosenergia-ipari Társaságok Nyugdíjpénztárának ügyvezetõ igazgatója, Soproni Gábor azt hangsúlyozta, hogy a vagyonuk 95%-át - egyedülálló módon - ömaguk kezelik.

(A tájékoztató végén Nagy Csaba mindkét pénztár vezetõjének átadta a Stabilitás Pénztárszövetség meghívólevelét. - a szerk.)

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:29:17
A LIGA Szakszervezetek 2022. augusztus 8-án fordult Varga Mihály pénzügyminiszterhez, majd október 12-én Dr. Palkovics László technológiai és ipari miniszterhez a mukavállalók munkába járási költségtérítésének megemelése kapcsán, ahogy erről a honlapunkon is hírt adtunk. Kezdeményeztük a 15 Ft/km-es adómentes térítési összeg megemelését valamint a legalacsonyabb mérték növelését is. A LIGA Szakszervezetek üdvözli a Kormány döntését, amellyel az üzemanyagárak drasztikus emelkedésére reagált, enyhítve ezzel többszázezer munkavállaló napi terhein.
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.

  JETfly Magazin

Áprilisban sem lesz hiány repülős rendezvényekből, előadásokból és beindul a repülőnapos szezon is! Olvasóinknak összegyűjtöttünk néhány programot, amire érdemes lesz ellátogatni.

  Háború Művészete magazin

A honvedelmitabor.hu honlapon április 3-án, hétfőn reggel 9 órától lehet jelentkezni a Magyar Honvédség által szervezett idei nyári gyermektáborokra. Az érdeklődők számára ez nagyon fontos információ, mert egyes táborok esetén egy-két órán belül elfogynak a helyek.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.