2024. 06. 13. csütörtök
Anett, Antal
: 395 Ft   : 366 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Magyar Kultúra Napján

Hosz  |  2008. 02. 05., 19:42

Immár 19 éves tradíciót követve a Honvédelmi Minisztérium idén is ünnepséget rendezett a Magyar Kultúra Napja alkalmából. A budapesti Stefánia Palotában - január 22-én - lebonyolított rendezvényen amellett, hogy elismeréseket adtak át, a Magyar Honvédség Központi Zenekarának mûsorára, valamint képzõmûvészeti kiállítások megnyitóira is sor került.

A HM Kulturális Szolgáltató Kht. Zichy Géza utcai Stefánia Palotájában a meghívottak érkezése, a Himnusz hangjai és Vámos Nóra megnyitó szavait követõen dr. Szeredi Péter köszöntötte a kultúra „napszámosait“. A Honvédelmi Minisztérium kabinetfõnöke - egyebek mellett - elmondta, hogy ugyan nem piros betûs ünnep január 22-e, mégis alkalmas arra, hogy felhívja figyelmünket mindazon értékekre, amelyek fontosak számunkra.

- A magyar kultúrát mi értjük, mi érezzük, mi szeretjük, és mi vagyunk azok is, akik a Magyar Honvédség értékeivel összekapcsoljuk - tette hozzá a kabinetfõnök.

Az ünnepi beszédet mondó dr. Szurmainé Silkó Mária, az Oktatási és Kulturális Minisztérium Közmûvelõdési Fõosztály fõosztályvezetõje, miután az 1823. január 22-én befejezett Hymnus-t méltatta, kiemelte: a kultúra mindig lehetõséget biztosít, ez a nap, január 22-e pedig számvetésre kötelezi a kultúra napszámosait, így van ez idén, - többek között Hunyadi Mátyás öröksége miatt - a reneszánsz esztendejének kezdetén is.

Ezt követõen a miniszteri és a társadalmi szervezetek elismeréseinek átadása következett. Szita Róbert, a Hosz kommunikációs ügyvivõje (képünkön) - a honvédség kulturális életének fejlesztése édekében huzamos idõn keresztül végzett kiemelkedõ munkája elismeréséül - dr. Szekeres Imre honvédelmi miniszter elismerõ oklevelét vehette át.

A kitüntetések és elismerések átadása után a Magyar Honvédség Központi Zenekarának mûsorára is sor került, majd a katonazene történetét bemutató kiállítás megtekintésével párhuzamosan a Nemzetközi Katonai Képzõmûvészeti Táborban résztvevõk alkotásaiból rendezett kiállítás megnyitója következett.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Az elmúlt napokban a típus gyártására vonatkozóan kedvező híreket kapott az Eurofighter Typhoon gyártósora, hiszen Olaszország és Németország is vásárolna további példányokat.

  Háború Művészete magazin

Június 11-én és 12-én összesen 13 Gidrán harcjármű érkezik az MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz Tatára – jelentette be a honvédelmi miniszter.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.