2024. 02. 26. hétfő
Edina
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Magyar Kultúra Napján

Hosz  |  2008. 02. 05., 19:42

Immár 19 éves tradíciót követve a Honvédelmi Minisztérium idén is ünnepséget rendezett a Magyar Kultúra Napja alkalmából. A budapesti Stefánia Palotában - január 22-én - lebonyolított rendezvényen amellett, hogy elismeréseket adtak át, a Magyar Honvédség Központi Zenekarának mûsorára, valamint képzõmûvészeti kiállítások megnyitóira is sor került.

A HM Kulturális Szolgáltató Kht. Zichy Géza utcai Stefánia Palotájában a meghívottak érkezése, a Himnusz hangjai és Vámos Nóra megnyitó szavait követõen dr. Szeredi Péter köszöntötte a kultúra „napszámosait“. A Honvédelmi Minisztérium kabinetfõnöke - egyebek mellett - elmondta, hogy ugyan nem piros betûs ünnep január 22-e, mégis alkalmas arra, hogy felhívja figyelmünket mindazon értékekre, amelyek fontosak számunkra.

- A magyar kultúrát mi értjük, mi érezzük, mi szeretjük, és mi vagyunk azok is, akik a Magyar Honvédség értékeivel összekapcsoljuk - tette hozzá a kabinetfõnök.

Az ünnepi beszédet mondó dr. Szurmainé Silkó Mária, az Oktatási és Kulturális Minisztérium Közmûvelõdési Fõosztály fõosztályvezetõje, miután az 1823. január 22-én befejezett Hymnus-t méltatta, kiemelte: a kultúra mindig lehetõséget biztosít, ez a nap, január 22-e pedig számvetésre kötelezi a kultúra napszámosait, így van ez idén, - többek között Hunyadi Mátyás öröksége miatt - a reneszánsz esztendejének kezdetén is.

Ezt követõen a miniszteri és a társadalmi szervezetek elismeréseinek átadása következett. Szita Róbert, a Hosz kommunikációs ügyvivõje (képünkön) - a honvédség kulturális életének fejlesztése édekében huzamos idõn keresztül végzett kiemelkedõ munkája elismeréséül - dr. Szekeres Imre honvédelmi miniszter elismerõ oklevelét vehette át.

A kitüntetések és elismerések átadása után a Magyar Honvédség Központi Zenekarának mûsorára is sor került, majd a katonazene történetét bemutató kiállítás megtekintésével párhuzamosan a Nemzetközi Katonai Képzõmûvészeti Táborban résztvevõk alkotásaiból rendezett kiállítás megnyitója következett.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A Gripenek beépített tűzfegyvere, a 27 mm-es Mauser BK 27 revolver-gépágyú több európai harci gép fedélzetén is megtalálható. A története egészen a második világháborúig nyúlik vissza - vagy esetleg még tovább?

  Háború Művészete magazin

A megújuló Magyar Honvédség újonnan vásárolt szárazföldi harckocsijai és lövegjei után vízi járművekkel is gazdagítja eszközállományát. Katonáink hamarosan két felújított SOC-R típusú folyami naszádot vehetnek használatba.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.