2024. 02. 25.
Géza
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

FRDÉSZ Küldöttgyûlés: Elhalasztották az Alapszabály tárgyalását

Hosz  |  2008. 01. 05., 08:09

Napirend elõtt Kónya Péter FRDÉSZ elnök a háromnapos szakszervezeti programról tájékoztatta a küldötteket, majd az értekezlet tisztségviselõit és munkabizottságait választották meg, a levezetõ elnök Lipták István (PVDÉSZ) lett. A december 3-i küldöttgyûlésen az FRDÉSZ kilenc tagszervezete között megjelenõ Honvédszakszervezetet Mészáros Géza elnök, dr. Heiling Ottó és Szincsák Gyula alelnökök, dr. Ujfaludi Zoltán fõtitkár, Doszpolyné dr. Mészáros Melinda jogsegélyszolgálat-vezetõ, Takács István és Nagy Károly területi ügyvivõk, valamint Czövek János haderõnemi titkár képviselte.

Lipták István (PVDÉSZ) levezetõ elnök köszöntõ szavai után megválasztották a Küldöttgyûlés tisztségviselõit és munkabizottságait, majd a december 3-5 közötti program részleteirõl esett szó.

Kónya Péter bevezetõjében arról tájékoztatta a megjelent küldötteket, hogy az elnökség elhalasztotta az Alapszabály tárgyalását. Az FRDÉSZ elnöke aktuális tájékoztatójában elsõként a bértárgyalásokról ejtett szót. Kónya Péter elmondta: az FRDÉSZ elnöksége arról döntött, hogy a tárgyalások során hangoztatni kell, hogy a fegyveres és rendvédelmi szférában a bérfejlesztés nem indukálhat további létszámleépítést.

A határozati javaslatot a küldöttgyûlés 6 tartózkodással elfogadta.

Ezt követõen az FRDÉSZ székház üzemeltetésérõl és mûködtetésérõl tárgyaltak a küldöttek.

A második napon az aktuális tárgyalásokról szóló elõadások hangzottak el, majd fórum keretében Gaskó István LIGA elnök ismertette a szakszervezeti konföderáció az egészségügyi reform biztosítási oldalával kapcsolatban kialakított álláspontját.

Az esemény harmadik napján az FRDÉSZ és az Egység 2002 Kft. legújabb szolgáltatásait ismertette Sárkány Ferenc ügyvezetõ és Jáger Tibor szolgáltatás- és tagszervezõ. Az FRDÉSZ elnöksége december 20-án - már a Gogol utcai székházban - tartotta meg óévbúcsúztató elnökségi ülését.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

2024. február 23-án, pénteken, Budapestre érkezett Svédország miniszterelnöke, Ulf Kristersson. Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel folytatott tárgyalássorozat eredményeként többek között arról is megállapodás született, hogy bővül a Magyar Légierő Gripen flottája.

  Háború Művészete magazin

A megújuló Magyar Honvédség újonnan vásárolt szárazföldi harckocsijai és lövegjei után vízi járművekkel is gazdagítja eszközállományát. Katonáink hamarosan két felújított SOC-R típusú folyami naszádot vehetnek használatba.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.