2023. 03. 25. szombat
Irén, Írisz
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

FRDÉSZ Küldöttgyûlés: Elhalasztották az Alapszabály tárgyalását

Hosz  |  2008. 01. 05., 08:09

Napirend elõtt Kónya Péter FRDÉSZ elnök a háromnapos szakszervezeti programról tájékoztatta a küldötteket, majd az értekezlet tisztségviselõit és munkabizottságait választották meg, a levezetõ elnök Lipták István (PVDÉSZ) lett. A december 3-i küldöttgyûlésen az FRDÉSZ kilenc tagszervezete között megjelenõ Honvédszakszervezetet Mészáros Géza elnök, dr. Heiling Ottó és Szincsák Gyula alelnökök, dr. Ujfaludi Zoltán fõtitkár, Doszpolyné dr. Mészáros Melinda jogsegélyszolgálat-vezetõ, Takács István és Nagy Károly területi ügyvivõk, valamint Czövek János haderõnemi titkár képviselte.

Lipták István (PVDÉSZ) levezetõ elnök köszöntõ szavai után megválasztották a Küldöttgyûlés tisztségviselõit és munkabizottságait, majd a december 3-5 közötti program részleteirõl esett szó.

Kónya Péter bevezetõjében arról tájékoztatta a megjelent küldötteket, hogy az elnökség elhalasztotta az Alapszabály tárgyalását. Az FRDÉSZ elnöke aktuális tájékoztatójában elsõként a bértárgyalásokról ejtett szót. Kónya Péter elmondta: az FRDÉSZ elnöksége arról döntött, hogy a tárgyalások során hangoztatni kell, hogy a fegyveres és rendvédelmi szférában a bérfejlesztés nem indukálhat további létszámleépítést.

A határozati javaslatot a küldöttgyûlés 6 tartózkodással elfogadta.

Ezt követõen az FRDÉSZ székház üzemeltetésérõl és mûködtetésérõl tárgyaltak a küldöttek.

A második napon az aktuális tárgyalásokról szóló elõadások hangzottak el, majd fórum keretében Gaskó István LIGA elnök ismertette a szakszervezeti konföderáció az egészségügyi reform biztosítási oldalával kapcsolatban kialakított álláspontját.

Az esemény harmadik napján az FRDÉSZ és az Egység 2002 Kft. legújabb szolgáltatásait ismertette Sárkány Ferenc ügyvezetõ és Jáger Tibor szolgáltatás- és tagszervezõ. Az FRDÉSZ elnöksége december 20-án - már a Gogol utcai székházban - tartotta meg óévbúcsúztató elnökségi ülését.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:29:17
A LIGA Szakszervezetek 2022. augusztus 8-án fordult Varga Mihály pénzügyminiszterhez, majd október 12-én Dr. Palkovics László technológiai és ipari miniszterhez a mukavállalók munkába járási költségtérítésének megemelése kapcsán, ahogy erről a honlapunkon is hírt adtunk. Kezdeményeztük a 15 Ft/km-es adómentes térítési összeg megemelését valamint a legalacsonyabb mérték növelését is. A LIGA Szakszervezetek üdvözli a Kormány döntését, amellyel az üzemanyagárak drasztikus emelkedésére reagált, enyhítve ezzel többszázezer munkavállaló napi terhein.
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.