2024. 07. 13. szombat
Jenő
: 393 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

FRDÉSZ Küldöttgyûlés: Elhalasztották az Alapszabály tárgyalását

Hosz  |  2008. 01. 05., 08:09

Napirend elõtt Kónya Péter FRDÉSZ elnök a háromnapos szakszervezeti programról tájékoztatta a küldötteket, majd az értekezlet tisztségviselõit és munkabizottságait választották meg, a levezetõ elnök Lipták István (PVDÉSZ) lett. A december 3-i küldöttgyûlésen az FRDÉSZ kilenc tagszervezete között megjelenõ Honvédszakszervezetet Mészáros Géza elnök, dr. Heiling Ottó és Szincsák Gyula alelnökök, dr. Ujfaludi Zoltán fõtitkár, Doszpolyné dr. Mészáros Melinda jogsegélyszolgálat-vezetõ, Takács István és Nagy Károly területi ügyvivõk, valamint Czövek János haderõnemi titkár képviselte.

Lipták István (PVDÉSZ) levezetõ elnök köszöntõ szavai után megválasztották a Küldöttgyûlés tisztségviselõit és munkabizottságait, majd a december 3-5 közötti program részleteirõl esett szó.

Kónya Péter bevezetõjében arról tájékoztatta a megjelent küldötteket, hogy az elnökség elhalasztotta az Alapszabály tárgyalását. Az FRDÉSZ elnöke aktuális tájékoztatójában elsõként a bértárgyalásokról ejtett szót. Kónya Péter elmondta: az FRDÉSZ elnöksége arról döntött, hogy a tárgyalások során hangoztatni kell, hogy a fegyveres és rendvédelmi szférában a bérfejlesztés nem indukálhat további létszámleépítést.

A határozati javaslatot a küldöttgyûlés 6 tartózkodással elfogadta.

Ezt követõen az FRDÉSZ székház üzemeltetésérõl és mûködtetésérõl tárgyaltak a küldöttek.

A második napon az aktuális tárgyalásokról szóló elõadások hangzottak el, majd fórum keretében Gaskó István LIGA elnök ismertette a szakszervezeti konföderáció az egészségügyi reform biztosítási oldalával kapcsolatban kialakított álláspontját.

Az esemény harmadik napján az FRDÉSZ és az Egység 2002 Kft. legújabb szolgáltatásait ismertette Sárkány Ferenc ügyvezetõ és Jáger Tibor szolgáltatás- és tagszervezõ. Az FRDÉSZ elnöksége december 20-án - már a Gogol utcai székházban - tartotta meg óévbúcsúztató elnökségi ülését.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Vannak katonák, akiket – kis áthallással – bölcső helyett a levegő ringatott. A magyar válogatott tagjai már gyermekkorukat is a reptéren töltötték, vagy fiatalon szerettek bele az ejtőernyőzésbe, a honvédség iránti elköteleződésüket is a sport szeretete inspirálta.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.