2024. 04. 14.
Tibor
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szerkesztõi levél

Hosz  |  2008. 01. 05., 08:23

A Honvédszakszervezet novemberi, Balatonkenesén rendezett kongresszusát nem csak felelõsségteljes döntések, hanem számtalan kedves, meghitt pillanat is jellemezte. Ez utóbbiak közé tartozott a zömmel a meghívottak táborához tartozó alapító tagok élményeinek felelevenítése, vagy a Szakszervezeti Munkáért díjjal kitüntetettek köszöntése is. A velük készített interjúkat lapunk decemberi számában már részben közöltük – a terjedelem korlátainak örökös fogságában. A ma már legendás egyéniségekké nemesedett bajtársakkal való találkozás mellett számomra még egy fontos esemény marad emlékezetes.

A kongresszus záróakkordjaként a Hosz honlapjára felkerülõ tudósítást fogalmaztuk meg Szita Róbert kommunikációs ügyvivõvel – a tanácskozásról több száz pazar fotót készítõ Kiséri-Nagy Ferenc társaságában – az egyik teremben, amikor a nyugdíjas tagozat delegáltjai helyet foglaltak a szomszédos asztaloknál. Kérdésemre – zavarjuk-e a megbeszélést – a következõ válasz érkezett Szoboszlai Endre elnök úrtól:

– Ugyan, sõt örülünk a találkozásnak, hiszen így ígéretet kaphatunk arra, hogy a tagozat munkájáról változatlanul beszámolhatunk az Egység újság hasábjain.

Az akkor elhangzott választ ezúton is megerõsítem: örömmel várjuk a tagozat, a szekciók, az alapszervezetek vagy csoportok életérõl szóló híradásokat egy-egy fénykép kíséretében, s ígérhetem, hogy szívesen gondozzuk a szerkesztõségbe érkezõ anyagokat. A kenesei rövid diskurzus tehát remélhetõleg tovább bõvíti szerzõink listáját, s ennek köszönhetõen olvasóink még átfogóbb képet kaphatnak a Honvédszakszervezet mindennapjairól.

Bízom abban, hogy az akkor elhangzott – a lap színvonalát minõsítõ – jelzõkhöz 2008-ban is méltóak leszünk, s a szakszervezet tagjai változatlanul szívesen veszik kézbe az Egység újságot.

Ennek reményében kívánok békés, boldog, eredményekben gazdag új évet!

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.

  JETfly Magazin

2024. április 12-én, pénteken nem sokkal fél 10 után érkezett meg Kecskemétre a magyar részre készült, PT-ZHP ideiglenes lajstrommal ellátott KC-390-es katonai szállítógép. Helyszíni fotókkal frissítjük cikkünket!

  Háború Művészete magazin

2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.