2023. 09. 22. péntek
Móric
: 387 Ft   : 363 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szerkesztõi levél

Hosz  |  2008. 01. 05., 08:23

A Honvédszakszervezet novemberi, Balatonkenesén rendezett kongresszusát nem csak felelõsségteljes döntések, hanem számtalan kedves, meghitt pillanat is jellemezte. Ez utóbbiak közé tartozott a zömmel a meghívottak táborához tartozó alapító tagok élményeinek felelevenítése, vagy a Szakszervezeti Munkáért díjjal kitüntetettek köszöntése is. A velük készített interjúkat lapunk decemberi számában már részben közöltük – a terjedelem korlátainak örökös fogságában. A ma már legendás egyéniségekké nemesedett bajtársakkal való találkozás mellett számomra még egy fontos esemény marad emlékezetes.

A kongresszus záróakkordjaként a Hosz honlapjára felkerülõ tudósítást fogalmaztuk meg Szita Róbert kommunikációs ügyvivõvel – a tanácskozásról több száz pazar fotót készítõ Kiséri-Nagy Ferenc társaságában – az egyik teremben, amikor a nyugdíjas tagozat delegáltjai helyet foglaltak a szomszédos asztaloknál. Kérdésemre – zavarjuk-e a megbeszélést – a következõ válasz érkezett Szoboszlai Endre elnök úrtól:

– Ugyan, sõt örülünk a találkozásnak, hiszen így ígéretet kaphatunk arra, hogy a tagozat munkájáról változatlanul beszámolhatunk az Egység újság hasábjain.

Az akkor elhangzott választ ezúton is megerõsítem: örömmel várjuk a tagozat, a szekciók, az alapszervezetek vagy csoportok életérõl szóló híradásokat egy-egy fénykép kíséretében, s ígérhetem, hogy szívesen gondozzuk a szerkesztõségbe érkezõ anyagokat. A kenesei rövid diskurzus tehát remélhetõleg tovább bõvíti szerzõink listáját, s ennek köszönhetõen olvasóink még átfogóbb képet kaphatnak a Honvédszakszervezet mindennapjairól.

Bízom abban, hogy az akkor elhangzott – a lap színvonalát minõsítõ – jelzõkhöz 2008-ban is méltóak leszünk, s a szakszervezet tagjai változatlanul szívesen veszik kézbe az Egység újságot.

Ennek reményében kívánok békés, boldog, eredményekben gazdag új évet!

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 07. 10., 10:55
2023. június 22-én a GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztálya tájékoztatást adott ki a rendkívüli hőségben történő munkavégzés szabályairól. Miskéri László, a LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértője szerint a folyadékveszteség pótlása elengedhetetlen.
2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők
2023-07-11 11:06:10
A Honvédszakszervezet 2023. 07. 08-án a Budapesttől alig 65 km-re található Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén tartotta a szakszervezeti fürdőnap rendezvényét a Magyar Honvédség 175. évfordulójára kiírt programsorozat keretében…

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.