2024. 03. 19. kedd
Bánk, József
: 396 Ft   : 365 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szerkesztõi levél

Hosz  |  2008. 01. 05., 08:23

A Honvédszakszervezet novemberi, Balatonkenesén rendezett kongresszusát nem csak felelõsségteljes döntések, hanem számtalan kedves, meghitt pillanat is jellemezte. Ez utóbbiak közé tartozott a zömmel a meghívottak táborához tartozó alapító tagok élményeinek felelevenítése, vagy a Szakszervezeti Munkáért díjjal kitüntetettek köszöntése is. A velük készített interjúkat lapunk decemberi számában már részben közöltük – a terjedelem korlátainak örökös fogságában. A ma már legendás egyéniségekké nemesedett bajtársakkal való találkozás mellett számomra még egy fontos esemény marad emlékezetes.

A kongresszus záróakkordjaként a Hosz honlapjára felkerülõ tudósítást fogalmaztuk meg Szita Róbert kommunikációs ügyvivõvel – a tanácskozásról több száz pazar fotót készítõ Kiséri-Nagy Ferenc társaságában – az egyik teremben, amikor a nyugdíjas tagozat delegáltjai helyet foglaltak a szomszédos asztaloknál. Kérdésemre – zavarjuk-e a megbeszélést – a következõ válasz érkezett Szoboszlai Endre elnök úrtól:

– Ugyan, sõt örülünk a találkozásnak, hiszen így ígéretet kaphatunk arra, hogy a tagozat munkájáról változatlanul beszámolhatunk az Egység újság hasábjain.

Az akkor elhangzott választ ezúton is megerõsítem: örömmel várjuk a tagozat, a szekciók, az alapszervezetek vagy csoportok életérõl szóló híradásokat egy-egy fénykép kíséretében, s ígérhetem, hogy szívesen gondozzuk a szerkesztõségbe érkezõ anyagokat. A kenesei rövid diskurzus tehát remélhetõleg tovább bõvíti szerzõink listáját, s ennek köszönhetõen olvasóink még átfogóbb képet kaphatnak a Honvédszakszervezet mindennapjairól.

Bízom abban, hogy az akkor elhangzott – a lap színvonalát minõsítõ – jelzõkhöz 2008-ban is méltóak leszünk, s a szakszervezet tagjai változatlanul szívesen veszik kézbe az Egység újságot.

Ennek reményében kívánok békés, boldog, eredményekben gazdag új évet!

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.

  JETfly Magazin

Az elmúlt napokban több friss hírt is olvashattunk az MH Kiss József 86. Helikopterdandárról, többek között arról is, hogy először ugrottak ejtőernyősök a H225M típusú közepes, többcélú forgószárnyasból.

  Háború Művészete magazin

A katonai szövetség védelmi innovációs szervezete, a NATO DIANA bejelentette, hogy sokszorosára bővíti magyarországi jelenlétét: technológiai fejlesztést végző gyorsító- és tesztközpontokat kapcsol be a kutatás-fejlesztési hálózatába.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.