2023. 03. 22. szerda
Beáta, Izolda
: 392 Ft   : 365 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szerkesztõi levél

Hosz  |  2008. 01. 05., 08:23

A Honvédszakszervezet novemberi, Balatonkenesén rendezett kongresszusát nem csak felelõsségteljes döntések, hanem számtalan kedves, meghitt pillanat is jellemezte. Ez utóbbiak közé tartozott a zömmel a meghívottak táborához tartozó alapító tagok élményeinek felelevenítése, vagy a Szakszervezeti Munkáért díjjal kitüntetettek köszöntése is. A velük készített interjúkat lapunk decemberi számában már részben közöltük – a terjedelem korlátainak örökös fogságában. A ma már legendás egyéniségekké nemesedett bajtársakkal való találkozás mellett számomra még egy fontos esemény marad emlékezetes.

A kongresszus záróakkordjaként a Hosz honlapjára felkerülõ tudósítást fogalmaztuk meg Szita Róbert kommunikációs ügyvivõvel – a tanácskozásról több száz pazar fotót készítõ Kiséri-Nagy Ferenc társaságában – az egyik teremben, amikor a nyugdíjas tagozat delegáltjai helyet foglaltak a szomszédos asztaloknál. Kérdésemre – zavarjuk-e a megbeszélést – a következõ válasz érkezett Szoboszlai Endre elnök úrtól:

– Ugyan, sõt örülünk a találkozásnak, hiszen így ígéretet kaphatunk arra, hogy a tagozat munkájáról változatlanul beszámolhatunk az Egység újság hasábjain.

Az akkor elhangzott választ ezúton is megerõsítem: örömmel várjuk a tagozat, a szekciók, az alapszervezetek vagy csoportok életérõl szóló híradásokat egy-egy fénykép kíséretében, s ígérhetem, hogy szívesen gondozzuk a szerkesztõségbe érkezõ anyagokat. A kenesei rövid diskurzus tehát remélhetõleg tovább bõvíti szerzõink listáját, s ennek köszönhetõen olvasóink még átfogóbb képet kaphatnak a Honvédszakszervezet mindennapjairól.

Bízom abban, hogy az akkor elhangzott – a lap színvonalát minõsítõ – jelzõkhöz 2008-ban is méltóak leszünk, s a szakszervezet tagjai változatlanul szívesen veszik kézbe az Egység újságot.

Ennek reményében kívánok békés, boldog, eredményekben gazdag új évet!

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 13:58
„Minden idők legnagyobb haderőreformja zajlik” – mondta dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka a Honvédszakszervezet őszi küldöttgyűlésén Budapesten, november 29-én, kedden.
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:29:17
A LIGA Szakszervezetek 2022. augusztus 8-án fordult Varga Mihály pénzügyminiszterhez, majd október 12-én Dr. Palkovics László technológiai és ipari miniszterhez a mukavállalók munkába járási költségtérítésének megemelése kapcsán, ahogy erről a honlapunkon is hírt adtunk. Kezdeményeztük a 15 Ft/km-es adómentes térítési összeg megemelését valamint a legalacsonyabb mérték növelését is. A LIGA Szakszervezetek üdvözli a Kormány döntését, amellyel az üzemanyagárak drasztikus emelkedésére reagált, enyhítve ezzel többszázezer munkavállaló napi terhein.
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.
2023-01-31 14:08:05
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány 2021. évi projekt keretében az alapítvány működési költségeinek támogatása és szakmai programjai (tanácsadás, szakmai jogi tájékoztatások) valósulhattak meg.

  JETfly Magazin

Az 1985-ben indult légitársaság most harmadszor változtat arculatán. A jelenlegi festések 1999 óta láthatóak a világ legnagyobb légitársaságának óriásgépein, és az egyik legismertebb márkajelzéssé váltak ez alatt az idő alatt. A mostani arculatfrissítés a gépek függőleges vezérsíkját és a szárnyakat érinti.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.