2024. 04. 24. szerda
György
: 394 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Betekintés a hadiipar és a védelmi szektor világába

Hosz  |  2008. 01. 05., 08:25

A Honvédelmi Minisztérium december 1-jén rendezte meg a „C+D“ 8. Közép-Európai Védelmi Felszerelés és Repülési Szakkiállítás Nyílt Napját.

A 8. alkalommal megrendezett C+D Szakkiállítás és Vásár újabb alkalom volt arra, hogy a három évvel ezelõtt megalakult Magyar Önkéntes Haderõ bemutatkozzon. A nyílt napon a civil érdeklõdök személyesen is megtekinthették a Magyar Honvédség harcászat-technikai felszerelésének jó részét, emellett a kilátogatók saját standjukon is megtekinthették az egységeket.

A HUNGEXPO, Budapesti Vásárközpont B pavilonjában megrendezett NYÍLT NAP programján dinamikus bemutató, mobil ellenõrzõ-áteresztõ pont feladatainak és elemeinek bemutatása, mobil ellenõrzõ-áteresztõ pont mûködésének, a tûzszerészek és tûzszerészkutya tevékenységének, bombakeresõ robot mûködésének bemutatása szerepelt.

 A honvédelmi tárca katonai fejlesztéssel és kutatással foglalkozó szervezete, a Fejlesztési és Logisztikai Ügynökség Technológiai Igazgatósága olyan elemekkel vett részt a kiállításon, mint például a MARS és MARCUS számítógépes szimulációs és tervezõ rendszerek, a Gepárd M6-os mesterlövészpuska, valamint különbözõ modernizált jármûvek, és saját fejlesztésû eszközök.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.

  JETfly Magazin

Májusi programajánlónkban sok repülős programot találhatnak Olvasóink, hiszen repülőnapok, családi napok, nyílt napok és egyéb rendezvények is várják a látogatókat!

  Háború Művészete magazin

Május első hetében rendezik meg a Maláj Királyi Haditengerészet napját, melyre már javában zajlik a felkészülés: a mai napi gyakorlás során, 2024. április 23-án, két forgószárnyas ütközött össze és zuhant le.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.