2024. 03. 04. hétfő
Kázmér
: 394 Ft   : 364 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szakszervezeti Munkáért díj kitüntetettje: dr. Heiling Ottó, a Honvédszakszervezet alelnöke

Hosz  |  2008. 01. 05., 08:22

A Honvédszakszervezet választmánya 2007-ben három, hosszú évek óta kiemelkedõ munkát végzõ aktivistának, illetve tisztségviselõnek adományozott Szakszervezeti Munkáért díjat. Lapunk hasábjain közülük kettõt már köszöntöttünk – ezúttal dr.Heiling Ottó alelnök (képünkön jobbra) szubjektív vallomását olvashatják a díjról és a reá háruló feladatokról.

 - Az élet valamennyiünk számára számtalan meglepetéssel szolgál: a Szakszervezeti Munkáért díj alapítását tucatnyi évvel ezelõtt magam is kitûnõ ötletnek, inspiráló erõnek tartottam, létrehozását maximálisan támogattam. Akkor természetesen fel sem merült még bennem, hogy egyszer én is a kitüntetettek szûk köréhez tartozom majd. S ez bizonyára így is lett volna, ha egy két évvel ezelõtt megfogalmazott módosítás nem teszi lehetõvé, hogy függetlenített tisztségviselõ is elnyerje  a díjat.

Örülök, hogy eszébe jutottam valakinek – egy olyan kollégának, aki nem csak megalapozottnak érezte, hanem határozottan meg is fogalmazta a választmánynak kitüntetésem indokait. Ez a legkomolyabb – s bevallom, érzelmileg is a legközelebb áll hozzám – olyan elismerés, amelyben alelnöki megbízásom kezdetétõl, vagyis 1999 óta részesültem. A díj elnyerésében bizonyára közrejátszik az a tény is, hogy a Hosz vezetésében én képviselem a kontinuitást. Látni kell ugyanis, hogy az elmúlt nyolc évben nem csak a Hosz irányítói, a személyek változtak meg, hanem a lehetõségeinket befolyásoló környezet is.

 A díj súlyát emeli, hogy a kongresszusi küldöttek elõtt vehettem át – ismeretes, hogy erre csak négyévente nyílik lehetõség. Számomra tehát a tanácskozás kettõs örömöt és megtiszteltetést hozott, hiszen e kitüntetés mellett újabb négy évre megválasztottak az érdekvédelmi szervezet alelnökének. Erõt és biztatást ad az elismerés, s erre feltétlenül szükségem is van, hiszen a többé-kevésbé már összekovácsolódott vezetésnek a jövõben még több feladatot kell végrehajtania. Igazi kihívást jelent majd többek között, hogy a belsõ szabályzók és a szervezeti élet harmóniába kerüljön - a kongresszuson elfogadott alapszabály módosításnak megfelelõen.

A mögöttünk hagyott esztendõ számomra sokkal több sikert hozott, mint a 2006-os: nem csak a fenti elismerések miatt, hanem azért is, mert a jogi diploma átvétele után megszületett második gyermekem.  Frissen végzett jogászként arra törekszem, hogy az egyetemen megszerzett szakmai, társadalomtudományi ismereteket tovább tudjam kamatoztatni a katonatársadalom érdekében.

Megragadom az alkalmat, hogy ezúton is megköszönjem a bizalmat, a kitüntetést – ígérhetem, hogy változatlan lelkesedéssel fogom feladataimat ellátni.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.

  JETfly Magazin

A Gripen legújabb generációjának számító E változatból Svédország mellett eddig csak Brazília rendelt, ezért a gyártó világszerte új vásárlókat keres: jelenleg európai, ázsiai és dél-amerikai országokkal zajlanak tárgyalások.

  Háború Művészete magazin

Egyik új büszkeségünket, a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművet először a Magyar Honvédségben rendszeresítik – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a tatárszentgyörgyi gyakorló- és lőtéren, február 27-én, kedden.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.