2024. 06. 18. kedd
Arnold, Levente
: 396 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szakszervezeti Munkáért díj kitüntetettje: dr. Heiling Ottó, a Honvédszakszervezet alelnöke

Hosz  |  2008. 01. 05., 08:22

A Honvédszakszervezet választmánya 2007-ben három, hosszú évek óta kiemelkedõ munkát végzõ aktivistának, illetve tisztségviselõnek adományozott Szakszervezeti Munkáért díjat. Lapunk hasábjain közülük kettõt már köszöntöttünk – ezúttal dr.Heiling Ottó alelnök (képünkön jobbra) szubjektív vallomását olvashatják a díjról és a reá háruló feladatokról.

 - Az élet valamennyiünk számára számtalan meglepetéssel szolgál: a Szakszervezeti Munkáért díj alapítását tucatnyi évvel ezelõtt magam is kitûnõ ötletnek, inspiráló erõnek tartottam, létrehozását maximálisan támogattam. Akkor természetesen fel sem merült még bennem, hogy egyszer én is a kitüntetettek szûk köréhez tartozom majd. S ez bizonyára így is lett volna, ha egy két évvel ezelõtt megfogalmazott módosítás nem teszi lehetõvé, hogy függetlenített tisztségviselõ is elnyerje  a díjat.

Örülök, hogy eszébe jutottam valakinek – egy olyan kollégának, aki nem csak megalapozottnak érezte, hanem határozottan meg is fogalmazta a választmánynak kitüntetésem indokait. Ez a legkomolyabb – s bevallom, érzelmileg is a legközelebb áll hozzám – olyan elismerés, amelyben alelnöki megbízásom kezdetétõl, vagyis 1999 óta részesültem. A díj elnyerésében bizonyára közrejátszik az a tény is, hogy a Hosz vezetésében én képviselem a kontinuitást. Látni kell ugyanis, hogy az elmúlt nyolc évben nem csak a Hosz irányítói, a személyek változtak meg, hanem a lehetõségeinket befolyásoló környezet is.

 A díj súlyát emeli, hogy a kongresszusi küldöttek elõtt vehettem át – ismeretes, hogy erre csak négyévente nyílik lehetõség. Számomra tehát a tanácskozás kettõs örömöt és megtiszteltetést hozott, hiszen e kitüntetés mellett újabb négy évre megválasztottak az érdekvédelmi szervezet alelnökének. Erõt és biztatást ad az elismerés, s erre feltétlenül szükségem is van, hiszen a többé-kevésbé már összekovácsolódott vezetésnek a jövõben még több feladatot kell végrehajtania. Igazi kihívást jelent majd többek között, hogy a belsõ szabályzók és a szervezeti élet harmóniába kerüljön - a kongresszuson elfogadott alapszabály módosításnak megfelelõen.

A mögöttünk hagyott esztendõ számomra sokkal több sikert hozott, mint a 2006-os: nem csak a fenti elismerések miatt, hanem azért is, mert a jogi diploma átvétele után megszületett második gyermekem.  Frissen végzett jogászként arra törekszem, hogy az egyetemen megszerzett szakmai, társadalomtudományi ismereteket tovább tudjam kamatoztatni a katonatársadalom érdekében.

Megragadom az alkalmat, hogy ezúton is megköszönjem a bizalmat, a kitüntetést – ígérhetem, hogy változatlan lelkesedéssel fogom feladataimat ellátni.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

A legfrissebb információk szerint Svédország - a légierő modernizációs folyamatának részeként - már 2024 vége előtt dönthet a kiöregedő Lockheed Martin C-130H szállító repülőgép flottájuk cseréjéről.

  Háború Művészete magazin

„Szeretem, megvédem!" mottóval indít toborzókampányt a területvédelmi ezredekbe a Magyar Honvédség - jelentette be Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a kampány megnyitóján június 17-én, hétfőn, Budapesten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.