2023. 03. 30. csütörtök
Zalán
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szakszervezeti Munkáért díj kitüntetettje: dr. Heiling Ottó, a Honvédszakszervezet alelnöke

Hosz  |  2008. 01. 05., 08:22

A Honvédszakszervezet választmánya 2007-ben három, hosszú évek óta kiemelkedõ munkát végzõ aktivistának, illetve tisztségviselõnek adományozott Szakszervezeti Munkáért díjat. Lapunk hasábjain közülük kettõt már köszöntöttünk – ezúttal dr.Heiling Ottó alelnök (képünkön jobbra) szubjektív vallomását olvashatják a díjról és a reá háruló feladatokról.

 - Az élet valamennyiünk számára számtalan meglepetéssel szolgál: a Szakszervezeti Munkáért díj alapítását tucatnyi évvel ezelõtt magam is kitûnõ ötletnek, inspiráló erõnek tartottam, létrehozását maximálisan támogattam. Akkor természetesen fel sem merült még bennem, hogy egyszer én is a kitüntetettek szûk köréhez tartozom majd. S ez bizonyára így is lett volna, ha egy két évvel ezelõtt megfogalmazott módosítás nem teszi lehetõvé, hogy függetlenített tisztségviselõ is elnyerje  a díjat.

Örülök, hogy eszébe jutottam valakinek – egy olyan kollégának, aki nem csak megalapozottnak érezte, hanem határozottan meg is fogalmazta a választmánynak kitüntetésem indokait. Ez a legkomolyabb – s bevallom, érzelmileg is a legközelebb áll hozzám – olyan elismerés, amelyben alelnöki megbízásom kezdetétõl, vagyis 1999 óta részesültem. A díj elnyerésében bizonyára közrejátszik az a tény is, hogy a Hosz vezetésében én képviselem a kontinuitást. Látni kell ugyanis, hogy az elmúlt nyolc évben nem csak a Hosz irányítói, a személyek változtak meg, hanem a lehetõségeinket befolyásoló környezet is.

 A díj súlyát emeli, hogy a kongresszusi küldöttek elõtt vehettem át – ismeretes, hogy erre csak négyévente nyílik lehetõség. Számomra tehát a tanácskozás kettõs örömöt és megtiszteltetést hozott, hiszen e kitüntetés mellett újabb négy évre megválasztottak az érdekvédelmi szervezet alelnökének. Erõt és biztatást ad az elismerés, s erre feltétlenül szükségem is van, hiszen a többé-kevésbé már összekovácsolódott vezetésnek a jövõben még több feladatot kell végrehajtania. Igazi kihívást jelent majd többek között, hogy a belsõ szabályzók és a szervezeti élet harmóniába kerüljön - a kongresszuson elfogadott alapszabály módosításnak megfelelõen.

A mögöttünk hagyott esztendõ számomra sokkal több sikert hozott, mint a 2006-os: nem csak a fenti elismerések miatt, hanem azért is, mert a jogi diploma átvétele után megszületett második gyermekem.  Frissen végzett jogászként arra törekszem, hogy az egyetemen megszerzett szakmai, társadalomtudományi ismereteket tovább tudjam kamatoztatni a katonatársadalom érdekében.

Megragadom az alkalmat, hogy ezúton is megköszönjem a bizalmat, a kitüntetést – ígérhetem, hogy változatlan lelkesedéssel fogom feladataimat ellátni.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:29:17
A LIGA Szakszervezetek 2022. augusztus 8-án fordult Varga Mihály pénzügyminiszterhez, majd október 12-én Dr. Palkovics László technológiai és ipari miniszterhez a mukavállalók munkába járási költségtérítésének megemelése kapcsán, ahogy erről a honlapunkon is hírt adtunk. Kezdeményeztük a 15 Ft/km-es adómentes térítési összeg megemelését valamint a legalacsonyabb mérték növelését is. A LIGA Szakszervezetek üdvözli a Kormány döntését, amellyel az üzemanyagárak drasztikus emelkedésére reagált, enyhítve ezzel többszázezer munkavállaló napi terhein.
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.

  JETfly Magazin

Spanyolország hamarosan további Eurofighter Typhoon vadászbombázókat vásárolhat. Ez a terv a közelmúltban, az olaszországi Milánóban tartott találkozón merült fel az Eurofighter programban részt vevő 4 nemzet képviselői között.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.