2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szakszervezeti Munkáért díj kitüntetettje: dr. Heiling Ottó, a Honvédszakszervezet alelnöke

Hosz  |  2008. 01. 05., 08:22

A Honvédszakszervezet választmánya 2007-ben három, hosszú évek óta kiemelkedõ munkát végzõ aktivistának, illetve tisztségviselõnek adományozott Szakszervezeti Munkáért díjat. Lapunk hasábjain közülük kettõt már köszöntöttünk – ezúttal dr.Heiling Ottó alelnök (képünkön jobbra) szubjektív vallomását olvashatják a díjról és a reá háruló feladatokról.

 - Az élet valamennyiünk számára számtalan meglepetéssel szolgál: a Szakszervezeti Munkáért díj alapítását tucatnyi évvel ezelõtt magam is kitûnõ ötletnek, inspiráló erõnek tartottam, létrehozását maximálisan támogattam. Akkor természetesen fel sem merült még bennem, hogy egyszer én is a kitüntetettek szûk köréhez tartozom majd. S ez bizonyára így is lett volna, ha egy két évvel ezelõtt megfogalmazott módosítás nem teszi lehetõvé, hogy függetlenített tisztségviselõ is elnyerje  a díjat.

Örülök, hogy eszébe jutottam valakinek – egy olyan kollégának, aki nem csak megalapozottnak érezte, hanem határozottan meg is fogalmazta a választmánynak kitüntetésem indokait. Ez a legkomolyabb – s bevallom, érzelmileg is a legközelebb áll hozzám – olyan elismerés, amelyben alelnöki megbízásom kezdetétõl, vagyis 1999 óta részesültem. A díj elnyerésében bizonyára közrejátszik az a tény is, hogy a Hosz vezetésében én képviselem a kontinuitást. Látni kell ugyanis, hogy az elmúlt nyolc évben nem csak a Hosz irányítói, a személyek változtak meg, hanem a lehetõségeinket befolyásoló környezet is.

 A díj súlyát emeli, hogy a kongresszusi küldöttek elõtt vehettem át – ismeretes, hogy erre csak négyévente nyílik lehetõség. Számomra tehát a tanácskozás kettõs örömöt és megtiszteltetést hozott, hiszen e kitüntetés mellett újabb négy évre megválasztottak az érdekvédelmi szervezet alelnökének. Erõt és biztatást ad az elismerés, s erre feltétlenül szükségem is van, hiszen a többé-kevésbé már összekovácsolódott vezetésnek a jövõben még több feladatot kell végrehajtania. Igazi kihívást jelent majd többek között, hogy a belsõ szabályzók és a szervezeti élet harmóniába kerüljön - a kongresszuson elfogadott alapszabály módosításnak megfelelõen.

A mögöttünk hagyott esztendõ számomra sokkal több sikert hozott, mint a 2006-os: nem csak a fenti elismerések miatt, hanem azért is, mert a jogi diploma átvétele után megszületett második gyermekem.  Frissen végzett jogászként arra törekszem, hogy az egyetemen megszerzett szakmai, társadalomtudományi ismereteket tovább tudjam kamatoztatni a katonatársadalom érdekében.

Megragadom az alkalmat, hogy ezúton is megköszönjem a bizalmat, a kitüntetést – ígérhetem, hogy változatlan lelkesedéssel fogom feladataimat ellátni.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 25., 13:35
A Magyar Közlöny 2024. évi 69. számában 2024. június 28-án kihirdetésre került a honvédek jogállásáról szóló 137/2024. (VI. 28.) Korm. rendelet (Hjkr.)
2024. 07. 26., 09:48
2024.07.23-án Bazsik István elnök és Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő tartott tájékoztatót Tatán
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.

  JETfly Magazin

2024. július 22-én újabb mérföldkövet jelentő eseményt regisztrálhatott a Szlovák Légierő: megérkezett az első két F-16 Block 70 vadászbombázó északi szomszédunk Malacky-Kuchyňa Légibázisára.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.