2023. 12. 05. kedd
Vilma
: 380 Ft   : 349 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Jubileum

Hosz  |  2008. 01. 05., 08:13

Dobogós helyen a „HONVÉD“ Magánnyugdíj-pénztár Már három éve mûködött sikeresen a „HONVÉD” Önkéntes Kölcsönös Biztosító Nyugdíjpénztár, amikor a jogszabályok lehetõvé tették a magánnyugdíjpénztárak mûködését. Erre az idõpontra – 1997 decemberére – a „HONVÉD” létszáma, vagyona szépen fejlõdött, így minden körülmény együtt állt arra, hogy létrejöjjön a magánpénztári ágazat is. Emellett tette le a voksot a 1997. december 12-i küldöttközgyûlés, a mûködés pedig éppen tíz esztendeje, 1998 januárjában kezdõdött el. A jubileum alkalmából tartott decemberi megemlékezésre meghívást kaptak az alapítás idõszakának meghatározó személyiségei, a küldöttek, a pénztárral szerzõdésben álló munkáltatók és érdekvédelmi szervezetek – köztük a Hosz – vezetõ képviselõi, s ott voltak a pénztár koordinációs irodájának munkatársai is.  A rendezvényen Havril András, a „HONVÉD” Nyugdíjpénztár Igazgatótanácsának elnöke emlékezett meg az alapításról, és méltatta az elmúlt évek sikereit. A törvényalkotói szándék ismeretében az alapítás pillanatában egyértelmû volt, hogy a Pénztár hosszú távú mûködése szempontjából a létrehozott új ágazat lesz a stratégiailag meghatározó.

Ennek megvalósulásához azonban szükség volt erre az elmúlt tíz esztendõre, mely idõ alatt a 18 szereplõs magyar magánnyugdíj-pénztári piacon folyó versenyben a „HONVÉD” Magánnyugdíj-pénztár kiszámítható mûködésével, eredményességi mutatóival megérdemelt módon kapott „dobogós” helyezést. A magán-nyugdíjpénztári ágazatnak ma már több mint 22 ezer tagja van, vagyona pedig közel 35 milliárd forint, amellyel meghaladta az önkéntes pénztári ágazat vagyoni nagyságrendjét.

Az elsõ tíz év a késõbbi évfordulók felé vezetõ úton nagyon jelentõs állomás, hisz az alapok lerakását és megszilárdítását jelenti. Az elmúlt évtized eredményei mindenképp arról tanúskodnak, hogy akik a ,,HONVÉD”-ot választották, azok a megbízhatóság, kiszámíthatóság és a jó piaci eredmények figyelembe vételével döntöttek, hiszen a kollégák és hozzátartozóik számára a „HONVÉD“ Magánnyugdíj-pénztár a legjobb választás. Ennek egyik ékes bizonyítéka az is, hogy a pénztár a törvényi határidõ elõtt egy évvel, 2008. január 1-jétõl bevezette a választható portfólió intézményét.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023-11-09 14:57:20
A LIGA Szakszervezetek és a Munkástanácsok Országos Szövetségének álláspontja a minimálbér-tárgyalásokkal összefüggésben

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Románia exnorvég F-16-osokkal bővíti flottáját. Az első három példány 2023. november 29-én meg is érkezett keleti szomszédunkhoz.

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!
Széchenyi 2020 europai szociális alap.