2024. 05. 21. kedd
Konstantin
: 388 Ft   : 358 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Jubileum

Hosz  |  2008. 01. 05., 08:13

Dobogós helyen a „HONVÉD“ Magánnyugdíj-pénztár Már három éve mûködött sikeresen a „HONVÉD” Önkéntes Kölcsönös Biztosító Nyugdíjpénztár, amikor a jogszabályok lehetõvé tették a magánnyugdíjpénztárak mûködését. Erre az idõpontra – 1997 decemberére – a „HONVÉD” létszáma, vagyona szépen fejlõdött, így minden körülmény együtt állt arra, hogy létrejöjjön a magánpénztári ágazat is. Emellett tette le a voksot a 1997. december 12-i küldöttközgyûlés, a mûködés pedig éppen tíz esztendeje, 1998 januárjában kezdõdött el. A jubileum alkalmából tartott decemberi megemlékezésre meghívást kaptak az alapítás idõszakának meghatározó személyiségei, a küldöttek, a pénztárral szerzõdésben álló munkáltatók és érdekvédelmi szervezetek – köztük a Hosz – vezetõ képviselõi, s ott voltak a pénztár koordinációs irodájának munkatársai is.  A rendezvényen Havril András, a „HONVÉD” Nyugdíjpénztár Igazgatótanácsának elnöke emlékezett meg az alapításról, és méltatta az elmúlt évek sikereit. A törvényalkotói szándék ismeretében az alapítás pillanatában egyértelmû volt, hogy a Pénztár hosszú távú mûködése szempontjából a létrehozott új ágazat lesz a stratégiailag meghatározó.

Ennek megvalósulásához azonban szükség volt erre az elmúlt tíz esztendõre, mely idõ alatt a 18 szereplõs magyar magánnyugdíj-pénztári piacon folyó versenyben a „HONVÉD” Magánnyugdíj-pénztár kiszámítható mûködésével, eredményességi mutatóival megérdemelt módon kapott „dobogós” helyezést. A magán-nyugdíjpénztári ágazatnak ma már több mint 22 ezer tagja van, vagyona pedig közel 35 milliárd forint, amellyel meghaladta az önkéntes pénztári ágazat vagyoni nagyságrendjét.

Az elsõ tíz év a késõbbi évfordulók felé vezetõ úton nagyon jelentõs állomás, hisz az alapok lerakását és megszilárdítását jelenti. Az elmúlt évtized eredményei mindenképp arról tanúskodnak, hogy akik a ,,HONVÉD”-ot választották, azok a megbízhatóság, kiszámíthatóság és a jó piaci eredmények figyelembe vételével döntöttek, hiszen a kollégák és hozzátartozóik számára a „HONVÉD“ Magánnyugdíj-pénztár a legjobb választás. Ennek egyik ékes bizonyítéka az is, hogy a pénztár a törvényi határidõ elõtt egy évvel, 2008. január 1-jétõl bevezette a választható portfólió intézményét.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.
2024-05-15 10:13:12
Sobri Jóska Élménypark 2024.05.26-án és 2024.06.02.-án Egésznapos felhőtlen szórakozást nyújt kicsiknek és nagyoknak a Kislődi Sobri Jóska Élmény és Kalandpark...

  JETfly Magazin

Nem könnyű a semleges országok élete. Pláne nem, ha kicsik és védelmi iparuk nem fejlett. Így járt Ausztria is: éppen ezért jelent most komoly fejtörést légierejének fejlesztése.

  Háború Művészete magazin

Az Airbus Helicopters friss bejelentése értelmében, új rendelés érkezett a H145M típusú könnyű, többfeladatú forgószárnyasra: Brunei hat példányt rendelt a hazánk által is hadrendbe állított helikopterből.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.