2023. 03. 21. kedd
Benedek
: 392 Ft   : 365 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Jubileum

Hosz  |  2008. 01. 05., 08:13

Dobogós helyen a „HONVÉD“ Magánnyugdíj-pénztár Már három éve mûködött sikeresen a „HONVÉD” Önkéntes Kölcsönös Biztosító Nyugdíjpénztár, amikor a jogszabályok lehetõvé tették a magánnyugdíjpénztárak mûködését. Erre az idõpontra – 1997 decemberére – a „HONVÉD” létszáma, vagyona szépen fejlõdött, így minden körülmény együtt állt arra, hogy létrejöjjön a magánpénztári ágazat is. Emellett tette le a voksot a 1997. december 12-i küldöttközgyûlés, a mûködés pedig éppen tíz esztendeje, 1998 januárjában kezdõdött el. A jubileum alkalmából tartott decemberi megemlékezésre meghívást kaptak az alapítás idõszakának meghatározó személyiségei, a küldöttek, a pénztárral szerzõdésben álló munkáltatók és érdekvédelmi szervezetek – köztük a Hosz – vezetõ képviselõi, s ott voltak a pénztár koordinációs irodájának munkatársai is.  A rendezvényen Havril András, a „HONVÉD” Nyugdíjpénztár Igazgatótanácsának elnöke emlékezett meg az alapításról, és méltatta az elmúlt évek sikereit. A törvényalkotói szándék ismeretében az alapítás pillanatában egyértelmû volt, hogy a Pénztár hosszú távú mûködése szempontjából a létrehozott új ágazat lesz a stratégiailag meghatározó.

Ennek megvalósulásához azonban szükség volt erre az elmúlt tíz esztendõre, mely idõ alatt a 18 szereplõs magyar magánnyugdíj-pénztári piacon folyó versenyben a „HONVÉD” Magánnyugdíj-pénztár kiszámítható mûködésével, eredményességi mutatóival megérdemelt módon kapott „dobogós” helyezést. A magán-nyugdíjpénztári ágazatnak ma már több mint 22 ezer tagja van, vagyona pedig közel 35 milliárd forint, amellyel meghaladta az önkéntes pénztári ágazat vagyoni nagyságrendjét.

Az elsõ tíz év a késõbbi évfordulók felé vezetõ úton nagyon jelentõs állomás, hisz az alapok lerakását és megszilárdítását jelenti. Az elmúlt évtized eredményei mindenképp arról tanúskodnak, hogy akik a ,,HONVÉD”-ot választották, azok a megbízhatóság, kiszámíthatóság és a jó piaci eredmények figyelembe vételével döntöttek, hiszen a kollégák és hozzátartozóik számára a „HONVÉD“ Magánnyugdíj-pénztár a legjobb választás. Ennek egyik ékes bizonyítéka az is, hogy a pénztár a törvényi határidõ elõtt egy évvel, 2008. január 1-jétõl bevezette a választható portfólió intézményét.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 13:58
„Minden idők legnagyobb haderőreformja zajlik” – mondta dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka a Honvédszakszervezet őszi küldöttgyűlésén Budapesten, november 29-én, kedden.
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:29:17
A LIGA Szakszervezetek 2022. augusztus 8-án fordult Varga Mihály pénzügyminiszterhez, majd október 12-én Dr. Palkovics László technológiai és ipari miniszterhez a mukavállalók munkába járási költségtérítésének megemelése kapcsán, ahogy erről a honlapunkon is hírt adtunk. Kezdeményeztük a 15 Ft/km-es adómentes térítési összeg megemelését valamint a legalacsonyabb mérték növelését is. A LIGA Szakszervezetek üdvözli a Kormány döntését, amellyel az üzemanyagárak drasztikus emelkedésére reagált, enyhítve ezzel többszázezer munkavállaló napi terhein.
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.
2023-01-31 14:08:05
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány 2021. évi projekt keretében az alapítvány működési költségeinek támogatása és szakmai programjai (tanácsadás, szakmai jogi tájékoztatások) valósulhattak meg.

  JETfly Magazin

Befejeződött az Airbus H225M típusú, közepes szállító helikopterek magyar katonai típusalkalmassági vizsgálata. A megrendelt tizenhat többcélú helikopterből kettőt ez év júliusában adnak át az Airbus Helicopters franciaországi, Marignane-i gyártó központjában.

  Háború Művészete magazin

A francia hajóépítő óriásvállalat, a Naval Group 2022 második felében új programba kezdett. Mivel a cég vezetői szerint Franciaország jelentős lemaradásban van a dróntechnológia terén, ezért a Naval Group már csak profiljából adódóan is a személyzet nélküli felszíni hajók terén igyekszik vezető szerepet kivívni magának.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.