2024. 02. 21. szerda
Eleonóra
: 388 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Miskolci látogatás

Hosz  |  2008. 01. 05., 08:14

Nagy László nyá. ezds. 2007. október 3-i meghívásának eleget téve 2007. december 7-én kedves vendége volt a Hosz miskolci alapszervezetének, a Nyugállományú Klubnak, valamint a Toborzó és Érdekvédelmi Irodának.

Korábbi ígéretéhez híven ellátogatott hozzánk dr. Vadai Ágnes államtitkár asszony, hogy kötetlen beszélgetés formájában megismerkedjen a nyugállományú katonák gondjaival, problémáival életével. A szervezetek képviseletében Szoboszlai Endre nyá. mk. ezds. tagozati elnök, Magyar Géza nyá. alez. klubelnök és Pásztor Zsolt nyá. alez., a BAZ megyei alapszervezet vezetõje fogadta a kedves vendéget, majd a szépen elõkészített klubhelységbe kísérték, ahol belépésekor a jelenlévõk felállva tapssal köszöntötték, majd a moderátori szerepkört betöltõ Pásztor Zsolt alez. virágcsokorral köszöntötte a kedves vendéget. Az államtitkár asszony rövid bevezetõjébõl kiderült, hogy rendkívül tájékozott és érdeklõdõ a nyá. katonák problémái iránt. Ezután a moderátor átadta a szót a jelenlévõknek, akik sorban elmondták az õket foglalkoztató gondokat, problémákat, panaszokat. A miskolci nyá. katonák legnagyobb fájdalma, hogy a kiegészítõ parancsnokság megszûntével veszélybe került klubhelyiségük megtartása, ahol összejöveteleiket rendezik, társadalmi életük kereteit biztosítják. Ezzel kapcsolatban több hozzászóló is kifejtette aggodalmát: így Nagy László nyá. ezds., Rosta János ezds., Magyar Géza nyá. alez. klubelnök. Felszínre került a nyugdíjkorrekció szükségessége, az egészségügyi ellátás gondjai, a kegyeleti szolgáltatások jelenlegi színvonalának megõrzése a nehezedõ körülmények miatt.

Varga Zoltánné nyá. tzls. hozzászólása nagyon tetszett vendégünknek: õ arról beszélt, hogy 75 évesen is lehet valaki aktív, segíthet rászoruló bajtársain. Fontos kérdésként merült fel a „Megbecsülést az élet alkonyán is” szlogen tartalommal való megtöltése, a komoly társadalmi munkát végzõ nyugállományú katonák elõléptetésének, kitüntetésének lehetõsége, illetve az ezzel kapcsolatos gyakorlat módosítása. Az államtitkár asszony mély empátiával, figyelmesen hallgatta a hozzászólásokat, szorgalmasan jegyzetelt, válaszában minden felvetett problémára, észrevételre kitért. Arra, amire nem tudott konkrét választ adni, írásbeli reagálást ígért. Értékes, új gondolataival olyan kérdésekre is rávilágított, amit mi eddig másképp láttunk, de el kellett fogadnunk érveit, pl. a kitüntetésekkel, elõléptetésekkel kapcsolatos egyes felterjesztések megalapozatlanságára vonatkozóan. A jó hangulatú találkozó, melynek elõkészítésében nagy segítséget kaptunk Érsok Béla századostól és Tóth Béla örnagytól, a Toborzó és Érdekvédelmi Iroda vezetõjétõl és érdekvédelmi tisztjétõl. A jelenlévõ mintegy 80 nyugállományú katona jó egészséget kívánva felelõsségteljes munkájához – azzal vett búcsút az államtitkár asszonytól, hogy 2008 májusában – amenynyiben programja engedi – ellátogat a mályi nyugállományú találkozóra.

Pásztor Zsolt nyá alez

alapszervezeti vezetõ

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 13., 13:05
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.

  JETfly Magazin

2024 nyarán, több mint 60 év szolgálat után nyugdíjazzák a Svéd Légierő ikonikus típusát, az SK 60 kiképző repülőgépet. A haderőnem méltóképpen búcsúzik a típustól, melynek kapcsán az első információk már napvilágra kerültek.

  Háború Művészete magazin

India védelmi minisztériuma 2024. február 16-án hagyta jóvá 15 darab, különböző változatú Airbus Defence C295 többfeladatú, tengerészeti járőr repülőgép megvásárlását.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.