2023. 05. 31. szerda
Angéla
: 371 Ft   : 348 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Miskolci látogatás

Hosz  |  2008. 01. 05., 08:14

Nagy László nyá. ezds. 2007. október 3-i meghívásának eleget téve 2007. december 7-én kedves vendége volt a Hosz miskolci alapszervezetének, a Nyugállományú Klubnak, valamint a Toborzó és Érdekvédelmi Irodának.

Korábbi ígéretéhez híven ellátogatott hozzánk dr. Vadai Ágnes államtitkár asszony, hogy kötetlen beszélgetés formájában megismerkedjen a nyugállományú katonák gondjaival, problémáival életével. A szervezetek képviseletében Szoboszlai Endre nyá. mk. ezds. tagozati elnök, Magyar Géza nyá. alez. klubelnök és Pásztor Zsolt nyá. alez., a BAZ megyei alapszervezet vezetõje fogadta a kedves vendéget, majd a szépen elõkészített klubhelységbe kísérték, ahol belépésekor a jelenlévõk felállva tapssal köszöntötték, majd a moderátori szerepkört betöltõ Pásztor Zsolt alez. virágcsokorral köszöntötte a kedves vendéget. Az államtitkár asszony rövid bevezetõjébõl kiderült, hogy rendkívül tájékozott és érdeklõdõ a nyá. katonák problémái iránt. Ezután a moderátor átadta a szót a jelenlévõknek, akik sorban elmondták az õket foglalkoztató gondokat, problémákat, panaszokat. A miskolci nyá. katonák legnagyobb fájdalma, hogy a kiegészítõ parancsnokság megszûntével veszélybe került klubhelyiségük megtartása, ahol összejöveteleiket rendezik, társadalmi életük kereteit biztosítják. Ezzel kapcsolatban több hozzászóló is kifejtette aggodalmát: így Nagy László nyá. ezds., Rosta János ezds., Magyar Géza nyá. alez. klubelnök. Felszínre került a nyugdíjkorrekció szükségessége, az egészségügyi ellátás gondjai, a kegyeleti szolgáltatások jelenlegi színvonalának megõrzése a nehezedõ körülmények miatt.

Varga Zoltánné nyá. tzls. hozzászólása nagyon tetszett vendégünknek: õ arról beszélt, hogy 75 évesen is lehet valaki aktív, segíthet rászoruló bajtársain. Fontos kérdésként merült fel a „Megbecsülést az élet alkonyán is” szlogen tartalommal való megtöltése, a komoly társadalmi munkát végzõ nyugállományú katonák elõléptetésének, kitüntetésének lehetõsége, illetve az ezzel kapcsolatos gyakorlat módosítása. Az államtitkár asszony mély empátiával, figyelmesen hallgatta a hozzászólásokat, szorgalmasan jegyzetelt, válaszában minden felvetett problémára, észrevételre kitért. Arra, amire nem tudott konkrét választ adni, írásbeli reagálást ígért. Értékes, új gondolataival olyan kérdésekre is rávilágított, amit mi eddig másképp láttunk, de el kellett fogadnunk érveit, pl. a kitüntetésekkel, elõléptetésekkel kapcsolatos egyes felterjesztések megalapozatlanságára vonatkozóan. A jó hangulatú találkozó, melynek elõkészítésében nagy segítséget kaptunk Érsok Béla századostól és Tóth Béla örnagytól, a Toborzó és Érdekvédelmi Iroda vezetõjétõl és érdekvédelmi tisztjétõl. A jelenlévõ mintegy 80 nyugállományú katona jó egészséget kívánva felelõsségteljes munkájához – azzal vett búcsút az államtitkár asszonytól, hogy 2008 májusában – amenynyiben programja engedi – ellátogat a mályi nyugállományú találkozóra.

Pásztor Zsolt nyá alez

alapszervezeti vezetõ

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

Két év rekordveszteség után újra nyereséges évet zárt tavaly a Budapest Airport, így a vállalatnak sikerült a koronavírus-járvány ideje alatt felhalmozott súlyos veszteségből némileg lefaragnia.

  Háború Művészete magazin

„Katonáink ismét hősiesen teljesítették kötelességüket” – jelentette ki Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter május 30-án, Budapesten, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.