2024. 05. 28. kedd
Csanád, Emil
: 385 Ft   : 354 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Miskolci látogatás

Hosz  |  2008. 01. 05., 08:14

Nagy László nyá. ezds. 2007. október 3-i meghívásának eleget téve 2007. december 7-én kedves vendége volt a Hosz miskolci alapszervezetének, a Nyugállományú Klubnak, valamint a Toborzó és Érdekvédelmi Irodának.

Korábbi ígéretéhez híven ellátogatott hozzánk dr. Vadai Ágnes államtitkár asszony, hogy kötetlen beszélgetés formájában megismerkedjen a nyugállományú katonák gondjaival, problémáival életével. A szervezetek képviseletében Szoboszlai Endre nyá. mk. ezds. tagozati elnök, Magyar Géza nyá. alez. klubelnök és Pásztor Zsolt nyá. alez., a BAZ megyei alapszervezet vezetõje fogadta a kedves vendéget, majd a szépen elõkészített klubhelységbe kísérték, ahol belépésekor a jelenlévõk felállva tapssal köszöntötték, majd a moderátori szerepkört betöltõ Pásztor Zsolt alez. virágcsokorral köszöntötte a kedves vendéget. Az államtitkár asszony rövid bevezetõjébõl kiderült, hogy rendkívül tájékozott és érdeklõdõ a nyá. katonák problémái iránt. Ezután a moderátor átadta a szót a jelenlévõknek, akik sorban elmondták az õket foglalkoztató gondokat, problémákat, panaszokat. A miskolci nyá. katonák legnagyobb fájdalma, hogy a kiegészítõ parancsnokság megszûntével veszélybe került klubhelyiségük megtartása, ahol összejöveteleiket rendezik, társadalmi életük kereteit biztosítják. Ezzel kapcsolatban több hozzászóló is kifejtette aggodalmát: így Nagy László nyá. ezds., Rosta János ezds., Magyar Géza nyá. alez. klubelnök. Felszínre került a nyugdíjkorrekció szükségessége, az egészségügyi ellátás gondjai, a kegyeleti szolgáltatások jelenlegi színvonalának megõrzése a nehezedõ körülmények miatt.

Varga Zoltánné nyá. tzls. hozzászólása nagyon tetszett vendégünknek: õ arról beszélt, hogy 75 évesen is lehet valaki aktív, segíthet rászoruló bajtársain. Fontos kérdésként merült fel a „Megbecsülést az élet alkonyán is” szlogen tartalommal való megtöltése, a komoly társadalmi munkát végzõ nyugállományú katonák elõléptetésének, kitüntetésének lehetõsége, illetve az ezzel kapcsolatos gyakorlat módosítása. Az államtitkár asszony mély empátiával, figyelmesen hallgatta a hozzászólásokat, szorgalmasan jegyzetelt, válaszában minden felvetett problémára, észrevételre kitért. Arra, amire nem tudott konkrét választ adni, írásbeli reagálást ígért. Értékes, új gondolataival olyan kérdésekre is rávilágított, amit mi eddig másképp láttunk, de el kellett fogadnunk érveit, pl. a kitüntetésekkel, elõléptetésekkel kapcsolatos egyes felterjesztések megalapozatlanságára vonatkozóan. A jó hangulatú találkozó, melynek elõkészítésében nagy segítséget kaptunk Érsok Béla századostól és Tóth Béla örnagytól, a Toborzó és Érdekvédelmi Iroda vezetõjétõl és érdekvédelmi tisztjétõl. A jelenlévõ mintegy 80 nyugállományú katona jó egészséget kívánva felelõsségteljes munkájához – azzal vett búcsút az államtitkár asszonytól, hogy 2008 májusában – amenynyiben programja engedi – ellátogat a mályi nyugállományú találkozóra.

Pásztor Zsolt nyá alez

alapszervezeti vezetõ

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.
2024-05-15 10:13:12
Sobri Jóska Élménypark 2024.05.26-án és 2024.06.02.-án Egésznapos felhőtlen szórakozást nyújt kicsiknek és nagyoknak a Kislődi Sobri Jóska Élmény és Kalandpark...

  JETfly Magazin

2018 után újra hazánk ad otthont a Nemzetközi Katonai Sporttanács által szervezett 46. Katonai Ejtőernyős Világbajnokságnak – jelentette be dr. Bali Tamás ezredes, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár dandárparancsnoka a Szolnok-Szandaszőlős Sportrepülőtéren tartott sajtótájékoztatón, május 24-én, pénteken.

  Háború Művészete magazin

Megvan a következő magyar űrhajós! Kapu Tibor lehet az a magyar, aki a világűrbe mehet - jelentette be közösségi oldalán Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter. A Magyar Honvédség nagy szerepet vállalt az űrhajósok felkészítésében.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.