2023. 06. 04.
Bulcsú
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Visszatekintés a 2007-es évre

Hosz  |  2008. 01. 05., 08:15

Az év utolsó tudósításának megírásához készülõdve villanásszerû leltárt készítettem a 2007-es év történéseirõl, végrehajtott feladatairól, sikereirõl és kevésbé sikeres eseményeirõl.

Elégedettséggel és nyugodt lelkiismerettel állapíthatjuk meg, hogy a 2007-es évben rendkívül aktív szervezeti élet folyt a Hosz-ban, így a nyugállományú Tagozatban is. Küldötteink részt vettek a Hosz IV. Kongresszusán és választmányi ülésein, a Tagozat elõkészített 3 választmányi ülést, amelybõl a harmadik megtartására 2008. január 15-én kerül sor - elnökségünk 10 alkalommal ülésezett, 6 alkalommal vettünk részt a Honvédelmi Idõsügyi Tanács és 8 alkalommal a HÉF munkájában. Ezenkívül képviseltük a Tagozatot különbözõ fórumokon, más érdekképviseleti szervezetek rendezvényein.

Ezek a rendezvények kellõ keretet, lehetõséget biztosítottak számunkra, hogy eredményesen végezhettük érdekvédelmi munkánkat, megfelelõ helyen és rendezvényeken képviselhettük a nyugállományú katonák érdekeit, kifejthettük álláspontunkat azokban a tagságot érintõ kérdésekben, amelyek megoldásra várnak. Más érdekképviseleti szervekkel együttmûködve sikerült megõrizni a szociális vívmányainkat, sikerült elérni, hogy az üdülõi térítési díjak 2007-ben nem emelkedtek és az idõsotthoni ellátás bevezetésének kérdéseiben is elõrehaladás történt.

Alapszervezeteink, önálló csoportjaink életében is a szervezeti élet aktivitásának jelei voltak tapasztalhatók. A csoportok rendezvényein feldolgozásra került a nyugállományú katonák szociológiai felmérésének eredménye, a csoportok kialakították álláspontjukat a Tagozat struktúrájának, felépítésének vonatkozásában, kifejtették álláspontjukat az alapszabállyal kapcsolatban. Eredményesen elõkészítettük, hogy a Hosz IV. Kongresszusa határozatainak végrehajtását a következõ 4 éves ciklusban egy kisebb létszámú – 5 fõs – Tagozat elnökség vezesse, ami lehetõséget teremt az operatívabb és gazdaságosabb munkavégzésre.

A Hosz IV. Kongresszusán elfogadott program megvalósítása határozott, kezdeményezõ, szívós és kitartó munkát követel azoktól az aktivistáktól, akik vállalták, hogy a nyugállományú katonák érdekei védelmének éber õrei lesznek, a nyugállományú katonákat érintõ kérdésekben bátran nyilvánítanak véleményt és céljaink elérése érdekében minden esetben reális érvekkel, következetesen harcolnak, õrizve a Hosz és a nyugállományú katonák méltóságát.

Alapszervezeteink és csoportjaink életében most zajlik a kongresszus utáni „tisztújítás”. Több vezetõnk jelezte, hogy szívesen venné, ha más vinné tovább a csoport munkáját, jó lenne egy kis fiatalítás, de nem nagyon tolakodnak a munkát-felelõsséget jelentõ funkciók után.

A Tagozat elnöksége nevében reményünket fejezem ki azon vonatkozásban, hogy sikeresen túl lesznek csoportjaink a vezetõség választásokon és megújult összetételben, lelkesen kezdenek munkához az új esztendõben, az új 4 éves ciklusban.

A jelenlegi Tagozat elnökségének a mandátuma lejárt, az elnökséget megválasztó választmányi ülés idõpontja az elõzõekben megjelent idõponttól eltérõen 2008. január 15-én lesz. Megköszönöm azt a támogatást, amelyet a Hosz és a Nyugállományú Tagozat tagságától elnökségünk és személyem kapott. Õszintén kívánjuk, hogy a következõ elnökség is jó emberi kapcsolatok birtokában, sikeresen dolgozzon a nyugállományú katonák érdekeiért.

Kedves bajtársam!

Mire cikkemet olvasod, már a 2008-as év percei peregnek, de mivel a jókívánság soha nem késõ, ezért engedd meg, hogy egészségben, emberségben, sikerekben gazdag újévet kívánjak neked és szeretteidnek. Leljed örömödet a munkában, érezd jól magad a közösségünkben, tûzzél ki nemes célokat és legyen erõd a megvalósításukhoz!

Szívélyes üdvözlettel:

Szoboszlai Endre nyá. mk. ezds.

Tagozat alelnök

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.