2024. 04. 23. kedd
Béla
: 394 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Visszatekintés a 2007-es évre

Hosz  |  2008. 01. 05., 08:15

Az év utolsó tudósításának megírásához készülõdve villanásszerû leltárt készítettem a 2007-es év történéseirõl, végrehajtott feladatairól, sikereirõl és kevésbé sikeres eseményeirõl.

Elégedettséggel és nyugodt lelkiismerettel állapíthatjuk meg, hogy a 2007-es évben rendkívül aktív szervezeti élet folyt a Hosz-ban, így a nyugállományú Tagozatban is. Küldötteink részt vettek a Hosz IV. Kongresszusán és választmányi ülésein, a Tagozat elõkészített 3 választmányi ülést, amelybõl a harmadik megtartására 2008. január 15-én kerül sor - elnökségünk 10 alkalommal ülésezett, 6 alkalommal vettünk részt a Honvédelmi Idõsügyi Tanács és 8 alkalommal a HÉF munkájában. Ezenkívül képviseltük a Tagozatot különbözõ fórumokon, más érdekképviseleti szervezetek rendezvényein.

Ezek a rendezvények kellõ keretet, lehetõséget biztosítottak számunkra, hogy eredményesen végezhettük érdekvédelmi munkánkat, megfelelõ helyen és rendezvényeken képviselhettük a nyugállományú katonák érdekeit, kifejthettük álláspontunkat azokban a tagságot érintõ kérdésekben, amelyek megoldásra várnak. Más érdekképviseleti szervekkel együttmûködve sikerült megõrizni a szociális vívmányainkat, sikerült elérni, hogy az üdülõi térítési díjak 2007-ben nem emelkedtek és az idõsotthoni ellátás bevezetésének kérdéseiben is elõrehaladás történt.

Alapszervezeteink, önálló csoportjaink életében is a szervezeti élet aktivitásának jelei voltak tapasztalhatók. A csoportok rendezvényein feldolgozásra került a nyugállományú katonák szociológiai felmérésének eredménye, a csoportok kialakították álláspontjukat a Tagozat struktúrájának, felépítésének vonatkozásában, kifejtették álláspontjukat az alapszabállyal kapcsolatban. Eredményesen elõkészítettük, hogy a Hosz IV. Kongresszusa határozatainak végrehajtását a következõ 4 éves ciklusban egy kisebb létszámú – 5 fõs – Tagozat elnökség vezesse, ami lehetõséget teremt az operatívabb és gazdaságosabb munkavégzésre.

A Hosz IV. Kongresszusán elfogadott program megvalósítása határozott, kezdeményezõ, szívós és kitartó munkát követel azoktól az aktivistáktól, akik vállalták, hogy a nyugállományú katonák érdekei védelmének éber õrei lesznek, a nyugállományú katonákat érintõ kérdésekben bátran nyilvánítanak véleményt és céljaink elérése érdekében minden esetben reális érvekkel, következetesen harcolnak, õrizve a Hosz és a nyugállományú katonák méltóságát.

Alapszervezeteink és csoportjaink életében most zajlik a kongresszus utáni „tisztújítás”. Több vezetõnk jelezte, hogy szívesen venné, ha más vinné tovább a csoport munkáját, jó lenne egy kis fiatalítás, de nem nagyon tolakodnak a munkát-felelõsséget jelentõ funkciók után.

A Tagozat elnöksége nevében reményünket fejezem ki azon vonatkozásban, hogy sikeresen túl lesznek csoportjaink a vezetõség választásokon és megújult összetételben, lelkesen kezdenek munkához az új esztendõben, az új 4 éves ciklusban.

A jelenlegi Tagozat elnökségének a mandátuma lejárt, az elnökséget megválasztó választmányi ülés idõpontja az elõzõekben megjelent idõponttól eltérõen 2008. január 15-én lesz. Megköszönöm azt a támogatást, amelyet a Hosz és a Nyugállományú Tagozat tagságától elnökségünk és személyem kapott. Õszintén kívánjuk, hogy a következõ elnökség is jó emberi kapcsolatok birtokában, sikeresen dolgozzon a nyugállományú katonák érdekeiért.

Kedves bajtársam!

Mire cikkemet olvasod, már a 2008-as év percei peregnek, de mivel a jókívánság soha nem késõ, ezért engedd meg, hogy egészségben, emberségben, sikerekben gazdag újévet kívánjak neked és szeretteidnek. Leljed örömödet a munkában, érezd jól magad a közösségünkben, tûzzél ki nemes célokat és legyen erõd a megvalósításukhoz!

Szívélyes üdvözlettel:

Szoboszlai Endre nyá. mk. ezds.

Tagozat alelnök

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.

  JETfly Magazin

Márciusban 1 296 509 utas fordult meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, 21,7%-kal több, mint a tavalyi év azonos időszakában, és 10,5%-kal több, mint 2019 márciusában. Ezzel a Budapest Airport több, mint 3,4 millió utas kezelésével zárta az első negyedévet, 10,2%-kal túlszárnyalva a járvány előtti rekordévet.

  Háború Művészete magazin

Május első hetében rendezik meg a Maláj Királyi Haditengerészet napját, melyre már javában zajlik a felkészülés: a mai napi gyakorlás során, 2024. április 23-án, két forgószárnyas ütközött össze és zuhant le.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.