2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Visszatekintés a 2007-es évre

Hosz  |  2008. 01. 05., 08:15

Az év utolsó tudósításának megírásához készülõdve villanásszerû leltárt készítettem a 2007-es év történéseirõl, végrehajtott feladatairól, sikereirõl és kevésbé sikeres eseményeirõl.

Elégedettséggel és nyugodt lelkiismerettel állapíthatjuk meg, hogy a 2007-es évben rendkívül aktív szervezeti élet folyt a Hosz-ban, így a nyugállományú Tagozatban is. Küldötteink részt vettek a Hosz IV. Kongresszusán és választmányi ülésein, a Tagozat elõkészített 3 választmányi ülést, amelybõl a harmadik megtartására 2008. január 15-én kerül sor - elnökségünk 10 alkalommal ülésezett, 6 alkalommal vettünk részt a Honvédelmi Idõsügyi Tanács és 8 alkalommal a HÉF munkájában. Ezenkívül képviseltük a Tagozatot különbözõ fórumokon, más érdekképviseleti szervezetek rendezvényein.

Ezek a rendezvények kellõ keretet, lehetõséget biztosítottak számunkra, hogy eredményesen végezhettük érdekvédelmi munkánkat, megfelelõ helyen és rendezvényeken képviselhettük a nyugállományú katonák érdekeit, kifejthettük álláspontunkat azokban a tagságot érintõ kérdésekben, amelyek megoldásra várnak. Más érdekképviseleti szervekkel együttmûködve sikerült megõrizni a szociális vívmányainkat, sikerült elérni, hogy az üdülõi térítési díjak 2007-ben nem emelkedtek és az idõsotthoni ellátás bevezetésének kérdéseiben is elõrehaladás történt.

Alapszervezeteink, önálló csoportjaink életében is a szervezeti élet aktivitásának jelei voltak tapasztalhatók. A csoportok rendezvényein feldolgozásra került a nyugállományú katonák szociológiai felmérésének eredménye, a csoportok kialakították álláspontjukat a Tagozat struktúrájának, felépítésének vonatkozásában, kifejtették álláspontjukat az alapszabállyal kapcsolatban. Eredményesen elõkészítettük, hogy a Hosz IV. Kongresszusa határozatainak végrehajtását a következõ 4 éves ciklusban egy kisebb létszámú – 5 fõs – Tagozat elnökség vezesse, ami lehetõséget teremt az operatívabb és gazdaságosabb munkavégzésre.

A Hosz IV. Kongresszusán elfogadott program megvalósítása határozott, kezdeményezõ, szívós és kitartó munkát követel azoktól az aktivistáktól, akik vállalták, hogy a nyugállományú katonák érdekei védelmének éber õrei lesznek, a nyugállományú katonákat érintõ kérdésekben bátran nyilvánítanak véleményt és céljaink elérése érdekében minden esetben reális érvekkel, következetesen harcolnak, õrizve a Hosz és a nyugállományú katonák méltóságát.

Alapszervezeteink és csoportjaink életében most zajlik a kongresszus utáni „tisztújítás”. Több vezetõnk jelezte, hogy szívesen venné, ha más vinné tovább a csoport munkáját, jó lenne egy kis fiatalítás, de nem nagyon tolakodnak a munkát-felelõsséget jelentõ funkciók után.

A Tagozat elnöksége nevében reményünket fejezem ki azon vonatkozásban, hogy sikeresen túl lesznek csoportjaink a vezetõség választásokon és megújult összetételben, lelkesen kezdenek munkához az új esztendõben, az új 4 éves ciklusban.

A jelenlegi Tagozat elnökségének a mandátuma lejárt, az elnökséget megválasztó választmányi ülés idõpontja az elõzõekben megjelent idõponttól eltérõen 2008. január 15-én lesz. Megköszönöm azt a támogatást, amelyet a Hosz és a Nyugállományú Tagozat tagságától elnökségünk és személyem kapott. Õszintén kívánjuk, hogy a következõ elnökség is jó emberi kapcsolatok birtokában, sikeresen dolgozzon a nyugállományú katonák érdekeiért.

Kedves bajtársam!

Mire cikkemet olvasod, már a 2008-as év percei peregnek, de mivel a jókívánság soha nem késõ, ezért engedd meg, hogy egészségben, emberségben, sikerekben gazdag újévet kívánjak neked és szeretteidnek. Leljed örömödet a munkában, érezd jól magad a közösségünkben, tûzzél ki nemes célokat és legyen erõd a megvalósításukhoz!

Szívélyes üdvözlettel:

Szoboszlai Endre nyá. mk. ezds.

Tagozat alelnök

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 25., 13:35
A Magyar Közlöny 2024. évi 69. számában 2024. június 28-án kihirdetésre került a honvédek jogállásáról szóló 137/2024. (VI. 28.) Korm. rendelet (Hjkr.)
2024. 07. 26., 09:48
2024.07.23-án Bazsik István elnök és Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő tartott tájékoztatót Tatán
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.

  JETfly Magazin

2024. július 22-én újabb mérföldkövet jelentő eseményt regisztrálhatott a Szlovák Légierő: megérkezett az első két F-16 Block 70 vadászbombázó északi szomszédunk Malacky-Kuchyňa Légibázisára.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.