2023. 03. 21. kedd
Benedek
: 392 Ft   : 365 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A segélyezés aktuális változásairól

Hosz  |  2008. 01. 05., 08:17

2008. január 1-jétõl változik a Honvédszakszervezet segélyezési rendje, errõl határozott a Választmány 2007. október 15-én a 13/2007. határozatában.

A szociális segélyezés változatlan formában, eljárási renddel történik az önsegélyezési alapból, illetve az alapszervezetek pénzügyi felhasználási terveinek megfelelõen, azonban a temetési (kegyeleti) segélyezés a következõ változásokat tartalmazza:

„Az alapból támogatás (temetési és szociális segély) nyújtható a szociálisan rászoruló nagycsaládos, gyermeket egyedül nevelõ, halmozottan hátrányos, illetve súlyos élethelyzetbe került szakszervezeti tagoknak (mind a szolgálati viszonyban állóknak, mind a nyugállományba tartozóknak), a tagnak, ha szülõje, a vele közös háztartásban élõ házastársa, élettársa, vagy az általa eltartott gyermeke elhalálozott.”

Mindezek alapján temetési segélyben részesül tagunk, ha a szülõ – a szakszervezet tagjának szülõje, (ideértve a nevelõ-, és a mostohaszülõt is), élettárs – igazoltan, életvitelszerûen, közös háztartásban, élettársként élõ személy, gyermek- a tag gyermeke, (ideértve a nevelt-, az örökbefogadott-, és a mostohagyermeket is) halálozik el.

A kérelemhez szükséges nyomtatványok változatlanul megtalálhatóak: http://www.hsz.hu honlapon a nyomtatványok link alatt. A segélyezés rendjérõl a http://katonákért.jetfly.hu oldalon tájékozódhatunk a segélyezés link alatt.

Az alapszervezetek, önálló csoportok csatlakozásukról az önsegélyezési alaphoz, határozatban nyilatkoztak. A csatlakozásról szóló határozati jegyzõkönyvek vagy határozott, vagy határozatlan idõre szóltak, vagy szólnak.

Ezúton kérek minden megválasztott tisztségviselõt, hogy ne feledkezzenek el csatlakozásukról az önsegélyezési alaphoz, gyõzõdjenek meg arról, hogy van-e hatályos határozatuk. Amennyiben nincs, kérem, tegyék meg a szükséges lépéseket, hogy segíteni tudjunk a nehéz élethelyzetbe jutott tagtársainkon.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 13:58
„Minden idők legnagyobb haderőreformja zajlik” – mondta dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka a Honvédszakszervezet őszi küldöttgyűlésén Budapesten, november 29-én, kedden.
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:29:17
A LIGA Szakszervezetek 2022. augusztus 8-án fordult Varga Mihály pénzügyminiszterhez, majd október 12-én Dr. Palkovics László technológiai és ipari miniszterhez a mukavállalók munkába járási költségtérítésének megemelése kapcsán, ahogy erről a honlapunkon is hírt adtunk. Kezdeményeztük a 15 Ft/km-es adómentes térítési összeg megemelését valamint a legalacsonyabb mérték növelését is. A LIGA Szakszervezetek üdvözli a Kormány döntését, amellyel az üzemanyagárak drasztikus emelkedésére reagált, enyhítve ezzel többszázezer munkavállaló napi terhein.
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.
2023-01-31 14:08:05
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány 2021. évi projekt keretében az alapítvány működési költségeinek támogatása és szakmai programjai (tanácsadás, szakmai jogi tájékoztatások) valósulhattak meg.

  JETfly Magazin

Az 1985-ben indult légitársaság most harmadszor változtat arculatán. A jelenlegi festések 1999 óta láthatóak a világ legnagyobb légitársaságának óriásgépein, és az egyik legismertebb márkajelzéssé váltak ez alatt az idő alatt. A mostani arculatfrissítés a gépek függőleges vezérsíkját és a szárnyakat érinti.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.