2023. 12. 05. kedd
Vilma
: 380 Ft   : 349 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A segélyezés aktuális változásairól

Hosz  |  2008. 01. 05., 08:17

2008. január 1-jétõl változik a Honvédszakszervezet segélyezési rendje, errõl határozott a Választmány 2007. október 15-én a 13/2007. határozatában.

A szociális segélyezés változatlan formában, eljárási renddel történik az önsegélyezési alapból, illetve az alapszervezetek pénzügyi felhasználási terveinek megfelelõen, azonban a temetési (kegyeleti) segélyezés a következõ változásokat tartalmazza:

„Az alapból támogatás (temetési és szociális segély) nyújtható a szociálisan rászoruló nagycsaládos, gyermeket egyedül nevelõ, halmozottan hátrányos, illetve súlyos élethelyzetbe került szakszervezeti tagoknak (mind a szolgálati viszonyban állóknak, mind a nyugállományba tartozóknak), a tagnak, ha szülõje, a vele közös háztartásban élõ házastársa, élettársa, vagy az általa eltartott gyermeke elhalálozott.”

Mindezek alapján temetési segélyben részesül tagunk, ha a szülõ – a szakszervezet tagjának szülõje, (ideértve a nevelõ-, és a mostohaszülõt is), élettárs – igazoltan, életvitelszerûen, közös háztartásban, élettársként élõ személy, gyermek- a tag gyermeke, (ideértve a nevelt-, az örökbefogadott-, és a mostohagyermeket is) halálozik el.

A kérelemhez szükséges nyomtatványok változatlanul megtalálhatóak: http://www.hsz.hu honlapon a nyomtatványok link alatt. A segélyezés rendjérõl a http://katonákért.jetfly.hu oldalon tájékozódhatunk a segélyezés link alatt.

Az alapszervezetek, önálló csoportok csatlakozásukról az önsegélyezési alaphoz, határozatban nyilatkoztak. A csatlakozásról szóló határozati jegyzõkönyvek vagy határozott, vagy határozatlan idõre szóltak, vagy szólnak.

Ezúton kérek minden megválasztott tisztségviselõt, hogy ne feledkezzenek el csatlakozásukról az önsegélyezési alaphoz, gyõzõdjenek meg arról, hogy van-e hatályos határozatuk. Amennyiben nincs, kérem, tegyék meg a szükséges lépéseket, hogy segíteni tudjunk a nehéz élethelyzetbe jutott tagtársainkon.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023-11-09 14:57:20
A LIGA Szakszervezetek és a Munkástanácsok Országos Szövetségének álláspontja a minimálbér-tárgyalásokkal összefüggésben

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Románia exnorvég F-16-osokkal bővíti flottáját. Az első három példány 2023. november 29-én meg is érkezett keleti szomszédunkhoz.

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!
Széchenyi 2020 europai szociális alap.