2023. 06. 01. csütörtök
Tünde
: 371 Ft   : 347 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Még egyszer a IV. Kongresszusról

Hosz  |  2008. 01. 05., 08:21

Egy szervezet életében rendkívüli jelentõséggel bír egy-egy kongresszus, nincs ez másként a Honvédszakszervezet esetében sem. Az elmúlt 16 év során megtapasztalhattuk, mennyit fejlõdött a szervezet, s e fejlõdés véleményem szerint lemérhetõ az általa szervezett rendezvények, esetünkben a soros kongresszus színvonalán is. Sokszor hallhattuk már, hogy – bár „csak” 16 esztendõs – nagykorú lett a Hosz. Mára beérett a befektetett munka!

A kongresszus óta mind tisztségviselõ társaim, mind magam számtalan elismerõ szavakat kaptunk. Voltak, akik a rendezést dicsérték, mások annak örültek, hogy mennyi katonai vezetõ és politikus fogadta el meghívásunkat.

Tudni kell, hogy a kongresszust tulajdonképpen három bizottság készítette elõ. A Hosz   hosszú távú programját és egyéb kongresszusi határozatait elõkészítõ bizottság egész évben dolgozott Szincsák Gyula alelnök vezetésével, és a nyár közepén elkészült a végleges bizottsági jelentés, ezt követõen kezdhetett el dolgozni a másik bizottság is, mely az alapszabály módosítást volt hivatott elõkészíteni. E bizottság dr. Heiling Ottó alelnök vezetésével vetette bele magát a munkába, s készítette el az alapszabály módosító javaslatát. Elkészült a Beszámoló és a Program is. A harmadik bizottság, melyet e sorok szerzõje vezetett, készítette elõ a kongresszus materiális megjelenítését.

A kongresszus sikere tehát e három bizottság eredményes munkájának, együttmûködésének köszönhetõ. A három bizottsági elnök egyedül azonban nem sokra ment volna. Mindvégig érezhettük – talán beszélhetek többes számban -  Mészáros Géza elnök támogató, szervezõ segítségét, mely feltétlenül fontos volt a rendezvény zavartalan lebonyolításához. Ez még mindig nem lett volna elegendõ! Senki sem gondolja, hogy mi négyen - kollégáink segítsége nélkül - mindent el tudtunk rendezni. Elévülhetetlen érdemeket szereztek az elõkészítõ munkában az elnökségi tagok: Andor Tamás, Besenyei Csaba, Gáspár Tamásné, Erika, Kun Ferenc, Bátor Ferenc, Kása László, Szoboszlai Endre. Az elnökségi tagok, illetve az ügyvezetés munkáját segítették a képviseleti titkárok: Czövek János, Tóvári Róbert, Scheiner Katalin, Trencz Katalin. Az ügyvivõk: Szita Róbert, Doszpolyné dr. Mészáros Melinda, dr. Hortobágyi Tibor, Jeszenyi Ildikó, Jakubik András, Nagy Károly, Takács István, Sándor Roland is kitettek magukért, s idõt, energiát nem kímélve tették dolgukat. Az Egység 2002 Kft. ügyvivõje, Sárkány Ferenc azon kívül, hogy végezte szerzõdéses tevékenységét, számtalan gyakorlati tanáccsal látott el bennünket. Nagy hasznát vettük Jáger Tibor tagszervezõ munkatársunk tapasztalatának is. Végül, de nem utolsó sorban csak az elismerés hangján szólhatok a központi iroda munkatársainak áldozatos munkájáról. Kukor Eszter, Borboláné Nagy Ilona, Tóth Jenõné munkatársaink szürke eminenciásként a háttérbõl segítették megvalósítani azt, amit mi elgondoltunk. A kollégák mellett megköszönöm Ács Gábor üdülõvezetõ és munkatársai áldozatos tevékenységét, akik nem csak tevékenyen vettek részt az elõkészületekben - biztos pontként  mindig ott voltak, ahol szükség volt rájuk.

Így, együtt, ez a CSAPAT szervezte, rendezte meg – véleményem szerint – minden idõk legjobb kongresszusát!

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

Két év rekordveszteség után újra nyereséges évet zárt tavaly a Budapest Airport, így a vállalatnak sikerült a koronavírus-járvány ideje alatt felhalmozott súlyos veszteségből némileg lefaragnia.

  Háború Művészete magazin

1942 tavaszán, a megtépázott amerikai USS Houston és az ausztrál HMAS Perth cirkálók, a Jáva-tengeren előző nap vívott tengeri csata túlélőiként, a Jáva és Szumátra között húzódó Szunda-szoroson át próbáltak egérutat nyerni a megállíthatatlanul előrenyomuló japánok elől. Nem jártak sikerrel és sorsukat sokáig homály fedte.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.