2024. 04. 22. hétfő
Csilla, Noémi
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Célegyenesben - Fókuszban a norvég projekt

Hosz  |  2008. 06. 30., 19:00

A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány közös kuratóriumi ülést tartott a Magyar Honvédség Szociálpolitikai Közalapítvánnyal. A HM Kulturális és Szabadidõközpontban – május 28-án – megtartott esemény fõ témája a mintegy ötszáz milliós költségvetésû norvég projekt volt. Az ülésen az alapítványok tisztségviselõi mellett Pálfi Sarolta a felnõttképzési projekt monitoring vezetõje is részt vett.

Gyuris Mihály, az MH Szociálpolitikai Közalapítvány kuratóriumi titkárának rövid megnyitója után Szekeres István ny. dandártábornok elevenítette fel az elmúlt idõszak történéseit, a projekt kiindulópontjait. A Katonákért Alapítvány kuratóriumi elnöke „A Katonák munkaerõ-piaci reintegrációjának képzési programja” címû Norvég Alap pályázat helyzetérõl szóló elõadásában, miután a projektben résztvevõk tevékenységi körérõl beszélt, – egyebek mellett – elmondta: a Hosz által létrehozott Alapítványnak elsõdlegesen a humán és a logisztikai kapacitások mûködtetése lesz a feladata.

Ezt követõen a pályázat célegyenesbe jutásáról, a véglegesítésérõl, június 5-i beadási határidõrõl, valamint a további teendõkrõl, így a mintegy 20 hónapos idõtartamú gyakorlati megvalósításról, valamint a képzõk képzésérõl, a kiegészítõ, csatlakozó tevékenységekrõl és a prioritásokról is szót ejtett.

Az ülésen Sásik László projektmenedzser a munkaerõ-piaci, esélyjavító módszerekrõl, a sikeres és hatékony megvalósítás feltételeirõl, Pálfi Sarolta pedig a felnõttképzési, humán-erõforrási projekt képzési csatornáiról, a képzési struktúráról, a tájékoztatási hullámokról, a 11 hátrányos helyzetû településen lebonyolítandó road-show-k megszervezésérõl adott információkat. Ezt követõen a kuratóriumi tagok kérdéseket fogalmaztak meg a még tisztázatlan ügyekben.

A norvég pályázatot június 5-ig nyújtották be.

Ezt követõen - már a Katonákért Alapítvány saját ülésén - aktualitásokról, segélyezési ügyekrõl, a Vodafone szolgáltatásról, valamint a rekonverzióról beszélt Szekeres István. A kuratórium elnöke a közhasznú jelentésrõl, az Alapítvány gazdálkodásáról, a Hosz-szal való korrekt kapcsolatról, a Food Expresszel való együttmûködésrõl, az Szja 1%-ának felajánlásával kapcsolatos kommunikáció, illetve a megszólítás nehézségeirõl, valamint a várható bevételekrõl is beszámolt. Pusztai Lajos kuratóriumi titkár miután kiegészítette az elmondottakat, arról beszélt, hogy rendkívül fontos lenne az Alapítvány tevékenységének támogatása, a most benyújtott NCA pályázat is ezt szolgálja. Jeszenyi Ildikó, a Hosz szociális és személyügyi ügyvivõje a segélyezés idei helyzetérõl adott képet, majd a felügyelõ bizottság vezetõje a közhasznú jelentés elfogadását javasolta.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.