2017. 11. 24. péntek
Emma
: 313 Ft   : 265 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Célegyenesben - Fókuszban a norvég projekt

Hosz  |  2008. 06. 30., 19:00

A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány közös kuratóriumi ülést tartott a Magyar Honvédség Szociálpolitikai Közalapítvánnyal. A HM Kulturális és Szabadidõközpontban – május 28-án – megtartott esemény fõ témája a mintegy ötszáz milliós költségvetésû norvég projekt volt. Az ülésen az alapítványok tisztségviselõi mellett Pálfi Sarolta a felnõttképzési projekt monitoring vezetõje is részt vett.

Gyuris Mihály, az MH Szociálpolitikai Közalapítvány kuratóriumi titkárának rövid megnyitója után Szekeres István ny. dandártábornok elevenítette fel az elmúlt idõszak történéseit, a projekt kiindulópontjait. A Katonákért Alapítvány kuratóriumi elnöke „A Katonák munkaerõ-piaci reintegrációjának képzési programja” címû Norvég Alap pályázat helyzetérõl szóló elõadásában, miután a projektben résztvevõk tevékenységi körérõl beszélt, – egyebek mellett – elmondta: a Hosz által létrehozott Alapítványnak elsõdlegesen a humán és a logisztikai kapacitások mûködtetése lesz a feladata.

Ezt követõen a pályázat célegyenesbe jutásáról, a véglegesítésérõl, június 5-i beadási határidõrõl, valamint a további teendõkrõl, így a mintegy 20 hónapos idõtartamú gyakorlati megvalósításról, valamint a képzõk képzésérõl, a kiegészítõ, csatlakozó tevékenységekrõl és a prioritásokról is szót ejtett.

Az ülésen Sásik László projektmenedzser a munkaerõ-piaci, esélyjavító módszerekrõl, a sikeres és hatékony megvalósítás feltételeirõl, Pálfi Sarolta pedig a felnõttképzési, humán-erõforrási projekt képzési csatornáiról, a képzési struktúráról, a tájékoztatási hullámokról, a 11 hátrányos helyzetû településen lebonyolítandó road-show-k megszervezésérõl adott információkat. Ezt követõen a kuratóriumi tagok kérdéseket fogalmaztak meg a még tisztázatlan ügyekben.

A norvég pályázatot június 5-ig nyújtották be.

Ezt követõen - már a Katonákért Alapítvány saját ülésén - aktualitásokról, segélyezési ügyekrõl, a Vodafone szolgáltatásról, valamint a rekonverzióról beszélt Szekeres István. A kuratórium elnöke a közhasznú jelentésrõl, az Alapítvány gazdálkodásáról, a Hosz-szal való korrekt kapcsolatról, a Food Expresszel való együttmûködésrõl, az Szja 1%-ának felajánlásával kapcsolatos kommunikáció, illetve a megszólítás nehézségeirõl, valamint a várható bevételekrõl is beszámolt. Pusztai Lajos kuratóriumi titkár miután kiegészítette az elmondottakat, arról beszélt, hogy rendkívül fontos lenne az Alapítvány tevékenységének támogatása, a most benyújtott NCA pályázat is ezt szolgálja. Jeszenyi Ildikó, a Hosz szociális és személyügyi ügyvivõje a segélyezés idei helyzetérõl adott képet, majd a felügyelõ bizottság vezetõje a közhasznú jelentés elfogadását javasolta.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2017. 11. 13., 15:21
Katonai tiszteletadás mellett adták át a kormányzati forrásból felújított első világháborús hadisírokat, illetve a Nagy Háború felújított emlékművét november 11-én, szombaton, Kiskunfélegyházán. Vargha Tamás honvédelmi miniszterhelyettes, Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, és Csányi József polgármester helyezték el az újjászentelt emlékműnél a tisztelet és az emlékezés koszorúit. A Honvédszakszervezet részéről Bali János Felügyelő Bizottsági tag vett részt a rendezvényen...
2017. 11. 09., 15:54
A Halottak Napja alkalmából, - a közösségért munkálkodó tagtárs emlékét szimbolizáló kopjafánál-, megemlékezést tartott özv. Borka Istvánné Margó, a Honvédszakszervezet képviseletében Czövek János elnök, Németh Nándor érdekvédelmi ügyvivő, valamint Klopfer Szandra személyi asszisztens...
2017. 10. 31., 10:13
„Soha többé ne legyen olyan helyzet, amely a hősöket és az áldozatokat teremti” – mondta Vargha Tamás miniszterhelyettes, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára október 30-án, hétfőn, Budapesten. A megemlékezésen a Honvédszakszervezetet Czövek János elnök és Sörös István a Hosz Nyugállományú Tagozat elnöke képviselte...
2017. 10. 31., 10:06
Halottak napja alkalmából koszorúzással és gyertyagyújtással emlékezett a Honvédelmi Minisztérium a hazánk területén hősi halált halt magyar és más nemzetiségű katonákra október 30-án, hétfőn. A Honvédszakszervezet részéről Szendrei Zoltán alelnök vett részt a megemlékezésen...
2017-11-13 14:40:40
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Honvédszakszervezet 2017. november 14-15-én tartja Küldöttgyűlését Balatonakarattyán, ezért a jogsegélyszolgálat 2017. november 15-én elmarad. Dr. Karakas Attila jogsegélyszolgálat vezető legközelebb november 22-én (szerdán) 14.00-16.00 óráig tart ügyfélfogadást a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Sokan kétkedve fogadták az elmúlt időszakban egyre gyakrabban felbukkanó hírt, mely szerint több évnyi üresjárat után ismét feltámadhat a magyar harci helikopteres képesség a korábban leállított Mi-24-es flotta néhány példányának nagyjavításával.

  Háború Művészete magazin

Az elmúlt néhány esztendőben ismét felértékelődtek a hagyományos védelmi feladatokra optimalizált fegyverrendszerek, így az irányított páncéltörő rakéták. A NATO keleti szárnyának szinte minden országa komoly fejlesztésekbe fogott ezen a területen.