2018. 02. 20. kedd
Aladár, Álmos
: 312 Ft   : 253 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Célegyenesben - Fókuszban a norvég projekt

Hosz  |  2008. 06. 30., 19:00

A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány közös kuratóriumi ülést tartott a Magyar Honvédség Szociálpolitikai Közalapítvánnyal. A HM Kulturális és Szabadidõközpontban – május 28-án – megtartott esemény fõ témája a mintegy ötszáz milliós költségvetésû norvég projekt volt. Az ülésen az alapítványok tisztségviselõi mellett Pálfi Sarolta a felnõttképzési projekt monitoring vezetõje is részt vett.

Gyuris Mihály, az MH Szociálpolitikai Közalapítvány kuratóriumi titkárának rövid megnyitója után Szekeres István ny. dandártábornok elevenítette fel az elmúlt idõszak történéseit, a projekt kiindulópontjait. A Katonákért Alapítvány kuratóriumi elnöke „A Katonák munkaerõ-piaci reintegrációjának képzési programja” címû Norvég Alap pályázat helyzetérõl szóló elõadásában, miután a projektben résztvevõk tevékenységi körérõl beszélt, – egyebek mellett – elmondta: a Hosz által létrehozott Alapítványnak elsõdlegesen a humán és a logisztikai kapacitások mûködtetése lesz a feladata.

Ezt követõen a pályázat célegyenesbe jutásáról, a véglegesítésérõl, június 5-i beadási határidõrõl, valamint a további teendõkrõl, így a mintegy 20 hónapos idõtartamú gyakorlati megvalósításról, valamint a képzõk képzésérõl, a kiegészítõ, csatlakozó tevékenységekrõl és a prioritásokról is szót ejtett.

Az ülésen Sásik László projektmenedzser a munkaerõ-piaci, esélyjavító módszerekrõl, a sikeres és hatékony megvalósítás feltételeirõl, Pálfi Sarolta pedig a felnõttképzési, humán-erõforrási projekt képzési csatornáiról, a képzési struktúráról, a tájékoztatási hullámokról, a 11 hátrányos helyzetû településen lebonyolítandó road-show-k megszervezésérõl adott információkat. Ezt követõen a kuratóriumi tagok kérdéseket fogalmaztak meg a még tisztázatlan ügyekben.

A norvég pályázatot június 5-ig nyújtották be.

Ezt követõen - már a Katonákért Alapítvány saját ülésén - aktualitásokról, segélyezési ügyekrõl, a Vodafone szolgáltatásról, valamint a rekonverzióról beszélt Szekeres István. A kuratórium elnöke a közhasznú jelentésrõl, az Alapítvány gazdálkodásáról, a Hosz-szal való korrekt kapcsolatról, a Food Expresszel való együttmûködésrõl, az Szja 1%-ának felajánlásával kapcsolatos kommunikáció, illetve a megszólítás nehézségeirõl, valamint a várható bevételekrõl is beszámolt. Pusztai Lajos kuratóriumi titkár miután kiegészítette az elmondottakat, arról beszélt, hogy rendkívül fontos lenne az Alapítvány tevékenységének támogatása, a most benyújtott NCA pályázat is ezt szolgálja. Jeszenyi Ildikó, a Hosz szociális és személyügyi ügyvivõje a segélyezés idei helyzetérõl adott képet, majd a felügyelõ bizottság vezetõje a közhasznú jelentés elfogadását javasolta.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2018. 02. 09., 09:17
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány rendezvényét február 06-07én tartották a Mátraházán található 4. számú KORK-ban. A rendezvény fókuszába a 2018. évi feladatokat, illetve az 1% adománygyűjtő kampány aktualitásait állították...
2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018-02-05 13:56:44
2018. januártól széles körben módosultak a családokat pénzügyi szempontból segítő rendelkezések. Cikkünkben összeszedtük, hogy milyen változások léptek életbe ettől az évtől.
2018-02-05 13:47:08
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-05 11:54:52
Egy történelmi pillanat részesei lehetünk, és ez örömmel tölt el minden magyar embert, a Magyar Honvédség katonáit pedig különösen, hiszen a légiszállítási képesség fontos, különösen a mai modern világban - mondta dr. Simicskó István február 2-án, pénteken, Kecskeméten. A honvédelmi miniszter az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatta a Magyar Honvédség két új csapatszállító repülőgépét.
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Az Egyesült Államok légiereje a B-52H bombázóit új hajtóművekkel látná el és nyugdíjazná a Rockwell B-1 és Northrop Grumman B-2-es flottáját, amint a Northrop újgenerációs B-21-esének megkezdődne a sorozatgyártása.

  Háború Művészete magazin

A szingapúri vállalat hamarosan átadja az Amerikai Hadseregnek azt a prototípus harcjárművet, melyet a Mobil Védett Tűzerő (Mobile Protected Firepower) programban szeretne eladni – nagy tételben persze.