2018. 02. 17. szombat
Donát
: 311 Ft   : 248 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az elnökségi ülésen történt

Hosz  |  2008. 06. 30., 19:14

Az elmúlt idõszak és a rendezvények tapasztalatai, a következõ hetek feladatai, a folyamatban lévõ egyeztetések, a szociális és személyügyi munka eredményei, valamint a nyugállományú és a pártoló tagi felvétel szerepelt a Hosz - június 5-i - elnökségi ülésének napirendjén. Az elnökségi tagok és a szekcióelnökök részvételével lebonyolított ülést Mészáros Géza elnök vezette.

Az elõzõ elnökségi ülés jegyzõkönyvének elfogadását követõen a Hosz elnökének tájékoztatója hangzott el az elmúlt idõszak eseményeirõl. Mészáros Géza - egyebek mellett - a bérkorrekcióval kapcsolatos megállapodásról, a nemzetközi történésekrõl, a devizanem-különbözettel kapcsolatos tárgyalásokról, a HÉF plenáris ülésérõl, a szakértõi egyeztetésekrõl, a Honvédelem Napi rendezvényekrõl, a pákozdi és a fõvárosi hõsi emlékmûvek koszorúzási eseményeirõl is informálta az elnökség tagjait. Az elnöki tájékoztatót kiegészítendõ, dr. Heiling Ottó alelnök az EUROMIL madridi elnökségi ülésérõl, majd a holland társszervezet létrejöttének 110 éves jubileumi - Hágában lebonyolított - rendezvényérõl, de a HM FLÜ balatonkenesi programjáról, az FRDÉSZ mûködésérõl, valamint a Honvéd Egészségpénztár Küldöttgyûlésérõl is beszámolt. Ezt követõen Hornyák Erika, a katonanõi szekció elnöke adott részletes tájékoztatást az április 30-i katonanõi konferenciáról, illetve a hölgyek és a HM államtitkára közötti tapasztalatcserérõl is. A szociális és személyügyi terület tevékenységérõl Jeszenyi Ildikó számolt be az elnökségnek. A szakszervezet szociális és személyügyi ügyvivõje - a részletes írásos beszámolót kiegészítve - beszámolt az üdültetés és a gyermektáboroztatás idei tapasztalatairól, majd azt javasolta, hogy az elkülönített forrást a Hosz használja fel a rászoruló családok gyermekeinek táboroztatására. A rendezvények (választmányi ülés, haderõnemi gyûlések, horgászversenyek) tapasztalatairól dr. Ujfaludi Zoltán adott képet. A Hosz fõtitkára kiemelte: a megfelelõ elõkészületi munkának köszönhetõen mind a képviseleti értekezletek, mind a választmányi ülés és a horgászversenyek sikeresek voltak. A nyári idõszak eseményei között említette a ceglédi Aquaparkot, a kecskeméti Repülõnapot, valamint a nagyobb alapszervezetek családi napjait.

A nyugállományú tagfelvétel során - a Hosz elnöke által tartott elõterjesztést követõen - öten váltak a Hosz tagjaivá,  a pártoló tagfelvétel során pedig nyolc jelentkezõt vett fel a döntéshozó fórum.

Az egyebekben a HÉF oldalügyrendjérõl dr. Heiling Ottó alelnök, a nyugállományú tagok felvételi eljárásáról Sörös István tagozatelnök, a közigazgatási képviselet rendezvényeirõl Gáspár Tamásné, míg Sárkány Ferenc ügyvezetõ az Egység 2002 Kft. gazdasági helyzetérõl, Jáger Tibor szolgáltatás- és tagszervezõ pedig a legújabb szolgáltatásokról tájékoztatott.

***

Aktuális feladatok az ügyvezetés elõtt

Szakszervezetünk ügyvivõi és képviseleti titkárai részvételével lebonyolított június 16-i ügyvezetés ülésen dr. Heiling Ottó alelnök - egyebek mellett - a kereset-megállapodás aktualitásairól adott tájékoztatást, majd pedig dr. Ujfaludi Zoltán fõtitkár vezetésével a Hosz elõtt álló nyári feladatokról egyeztettek. Az ülésen az ügyvivõk, és a titkárok számoltak be az elõzõ ügyvezetés óta végzett tevékenységükrõl, majd a ceglédi Aquaparkos rendezvény és a kecskeméti Repülõnap szakszervezeti tennivalóit is dr. Ujfaludi Zoltán fõtitkár vezetésével készítették elõ. Az üdülõk helyzetével kapcsolatban Jakubik András területi ügyvivõ és Jeszenyi Ildikó szociális és személyügyi ügyvivõ adott aktuális áttekintést. A „Bazsik István féle” választmányi határozattal kapcsolatos teendõket az ügyvezetés elnapolta, a témát a késõbbiekben fogják tárgyalni.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018. 01. 18., 14:58
Minden évben az adóbevallások leadásával együtt nyilatkozhatunk adónk 1+1%-ának felajánlásáról. Kérjük Tagjainkat és Szimpatizánsainkat, hogy az idén is támogassák adójuk 1%-val a Honvédszakszervezet által alapított Katonákért Közhasznú Alapítványt.
2018. 02. 05., 13:47
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-05 13:56:44
2018. januártól széles körben módosultak a családokat pénzügyi szempontból segítő rendelkezések. Cikkünkben összeszedtük, hogy milyen változások léptek életbe ettől az évtől.
2018-02-05 11:54:52
Egy történelmi pillanat részesei lehetünk, és ez örömmel tölt el minden magyar embert, a Magyar Honvédség katonáit pedig különösen, hiszen a légiszállítási képesség fontos, különösen a mai modern világban - mondta dr. Simicskó István február 2-án, pénteken, Kecskeméten. A honvédelmi miniszter az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatta a Magyar Honvédség két új csapatszállító repülőgépét.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

A mai napon, 2018. február 16-án, pénteken, helyi idő szerint 11 óra körül lezuhant a Török Légierő egyik SF-260D típusú kiképző repülőgépe. A repülőgép kétfős személyzete életét vesztette a katasztrófában.

  Háború Művészete magazin

Brüsszelben tanácskoztak az észak-atlanti katonai szövetség védelmi miniszterei február 14–15-én. A Budapestről kiutazó magyar küldöttséget Vargha Tamás honvédelmi miniszterhelyettes vezette. A delegációhoz a helyszínen csatlakozott Sztáray Péter, Magyarország NATO-nagykövete.