2024. 04. 12. péntek
Gyula
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az elnökségi ülésen történt

Hosz  |  2008. 06. 30., 19:14

Az elmúlt idõszak és a rendezvények tapasztalatai, a következõ hetek feladatai, a folyamatban lévõ egyeztetések, a szociális és személyügyi munka eredményei, valamint a nyugállományú és a pártoló tagi felvétel szerepelt a Hosz - június 5-i - elnökségi ülésének napirendjén. Az elnökségi tagok és a szekcióelnökök részvételével lebonyolított ülést Mészáros Géza elnök vezette.

Az elõzõ elnökségi ülés jegyzõkönyvének elfogadását követõen a Hosz elnökének tájékoztatója hangzott el az elmúlt idõszak eseményeirõl. Mészáros Géza - egyebek mellett - a bérkorrekcióval kapcsolatos megállapodásról, a nemzetközi történésekrõl, a devizanem-különbözettel kapcsolatos tárgyalásokról, a HÉF plenáris ülésérõl, a szakértõi egyeztetésekrõl, a Honvédelem Napi rendezvényekrõl, a pákozdi és a fõvárosi hõsi emlékmûvek koszorúzási eseményeirõl is informálta az elnökség tagjait. Az elnöki tájékoztatót kiegészítendõ, dr. Heiling Ottó alelnök az EUROMIL madridi elnökségi ülésérõl, majd a holland társszervezet létrejöttének 110 éves jubileumi - Hágában lebonyolított - rendezvényérõl, de a HM FLÜ balatonkenesi programjáról, az FRDÉSZ mûködésérõl, valamint a Honvéd Egészségpénztár Küldöttgyûlésérõl is beszámolt. Ezt követõen Hornyák Erika, a katonanõi szekció elnöke adott részletes tájékoztatást az április 30-i katonanõi konferenciáról, illetve a hölgyek és a HM államtitkára közötti tapasztalatcserérõl is. A szociális és személyügyi terület tevékenységérõl Jeszenyi Ildikó számolt be az elnökségnek. A szakszervezet szociális és személyügyi ügyvivõje - a részletes írásos beszámolót kiegészítve - beszámolt az üdültetés és a gyermektáboroztatás idei tapasztalatairól, majd azt javasolta, hogy az elkülönített forrást a Hosz használja fel a rászoruló családok gyermekeinek táboroztatására. A rendezvények (választmányi ülés, haderõnemi gyûlések, horgászversenyek) tapasztalatairól dr. Ujfaludi Zoltán adott képet. A Hosz fõtitkára kiemelte: a megfelelõ elõkészületi munkának köszönhetõen mind a képviseleti értekezletek, mind a választmányi ülés és a horgászversenyek sikeresek voltak. A nyári idõszak eseményei között említette a ceglédi Aquaparkot, a kecskeméti Repülõnapot, valamint a nagyobb alapszervezetek családi napjait.

A nyugállományú tagfelvétel során - a Hosz elnöke által tartott elõterjesztést követõen - öten váltak a Hosz tagjaivá,  a pártoló tagfelvétel során pedig nyolc jelentkezõt vett fel a döntéshozó fórum.

Az egyebekben a HÉF oldalügyrendjérõl dr. Heiling Ottó alelnök, a nyugállományú tagok felvételi eljárásáról Sörös István tagozatelnök, a közigazgatási képviselet rendezvényeirõl Gáspár Tamásné, míg Sárkány Ferenc ügyvezetõ az Egység 2002 Kft. gazdasági helyzetérõl, Jáger Tibor szolgáltatás- és tagszervezõ pedig a legújabb szolgáltatásokról tájékoztatott.

***

Aktuális feladatok az ügyvezetés elõtt

Szakszervezetünk ügyvivõi és képviseleti titkárai részvételével lebonyolított június 16-i ügyvezetés ülésen dr. Heiling Ottó alelnök - egyebek mellett - a kereset-megállapodás aktualitásairól adott tájékoztatást, majd pedig dr. Ujfaludi Zoltán fõtitkár vezetésével a Hosz elõtt álló nyári feladatokról egyeztettek. Az ülésen az ügyvivõk, és a titkárok számoltak be az elõzõ ügyvezetés óta végzett tevékenységükrõl, majd a ceglédi Aquaparkos rendezvény és a kecskeméti Repülõnap szakszervezeti tennivalóit is dr. Ujfaludi Zoltán fõtitkár vezetésével készítették elõ. Az üdülõk helyzetével kapcsolatban Jakubik András területi ügyvivõ és Jeszenyi Ildikó szociális és személyügyi ügyvivõ adott aktuális áttekintést. A „Bazsik István féle” választmányi határozattal kapcsolatos teendõket az ügyvezetés elnapolta, a témát a késõbbiekben fogják tárgyalni.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.

  JETfly Magazin

2024. április 12-én, pénteken nem sokkal fél 10 után érkezett meg Kecskemétre a magyar részre készült, PT-ZHP ideiglenes lajstrommal ellátott KC-390-es katonai szállítógép. Helyszíni fotókkal frissítjük cikkünket!

  Háború Művészete magazin

2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.