2017. 11. 23. csütörtök
Kelemen, Klementina
: 313 Ft   : 267 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az elnökségi ülésen történt

Hosz  |  2008. 06. 30., 19:14

Az elmúlt idõszak és a rendezvények tapasztalatai, a következõ hetek feladatai, a folyamatban lévõ egyeztetések, a szociális és személyügyi munka eredményei, valamint a nyugállományú és a pártoló tagi felvétel szerepelt a Hosz - június 5-i - elnökségi ülésének napirendjén. Az elnökségi tagok és a szekcióelnökök részvételével lebonyolított ülést Mészáros Géza elnök vezette.

Az elõzõ elnökségi ülés jegyzõkönyvének elfogadását követõen a Hosz elnökének tájékoztatója hangzott el az elmúlt idõszak eseményeirõl. Mészáros Géza - egyebek mellett - a bérkorrekcióval kapcsolatos megállapodásról, a nemzetközi történésekrõl, a devizanem-különbözettel kapcsolatos tárgyalásokról, a HÉF plenáris ülésérõl, a szakértõi egyeztetésekrõl, a Honvédelem Napi rendezvényekrõl, a pákozdi és a fõvárosi hõsi emlékmûvek koszorúzási eseményeirõl is informálta az elnökség tagjait. Az elnöki tájékoztatót kiegészítendõ, dr. Heiling Ottó alelnök az EUROMIL madridi elnökségi ülésérõl, majd a holland társszervezet létrejöttének 110 éves jubileumi - Hágában lebonyolított - rendezvényérõl, de a HM FLÜ balatonkenesi programjáról, az FRDÉSZ mûködésérõl, valamint a Honvéd Egészségpénztár Küldöttgyûlésérõl is beszámolt. Ezt követõen Hornyák Erika, a katonanõi szekció elnöke adott részletes tájékoztatást az április 30-i katonanõi konferenciáról, illetve a hölgyek és a HM államtitkára közötti tapasztalatcserérõl is. A szociális és személyügyi terület tevékenységérõl Jeszenyi Ildikó számolt be az elnökségnek. A szakszervezet szociális és személyügyi ügyvivõje - a részletes írásos beszámolót kiegészítve - beszámolt az üdültetés és a gyermektáboroztatás idei tapasztalatairól, majd azt javasolta, hogy az elkülönített forrást a Hosz használja fel a rászoruló családok gyermekeinek táboroztatására. A rendezvények (választmányi ülés, haderõnemi gyûlések, horgászversenyek) tapasztalatairól dr. Ujfaludi Zoltán adott képet. A Hosz fõtitkára kiemelte: a megfelelõ elõkészületi munkának köszönhetõen mind a képviseleti értekezletek, mind a választmányi ülés és a horgászversenyek sikeresek voltak. A nyári idõszak eseményei között említette a ceglédi Aquaparkot, a kecskeméti Repülõnapot, valamint a nagyobb alapszervezetek családi napjait.

A nyugállományú tagfelvétel során - a Hosz elnöke által tartott elõterjesztést követõen - öten váltak a Hosz tagjaivá,  a pártoló tagfelvétel során pedig nyolc jelentkezõt vett fel a döntéshozó fórum.

Az egyebekben a HÉF oldalügyrendjérõl dr. Heiling Ottó alelnök, a nyugállományú tagok felvételi eljárásáról Sörös István tagozatelnök, a közigazgatási képviselet rendezvényeirõl Gáspár Tamásné, míg Sárkány Ferenc ügyvezetõ az Egység 2002 Kft. gazdasági helyzetérõl, Jáger Tibor szolgáltatás- és tagszervezõ pedig a legújabb szolgáltatásokról tájékoztatott.

***

Aktuális feladatok az ügyvezetés elõtt

Szakszervezetünk ügyvivõi és képviseleti titkárai részvételével lebonyolított június 16-i ügyvezetés ülésen dr. Heiling Ottó alelnök - egyebek mellett - a kereset-megállapodás aktualitásairól adott tájékoztatást, majd pedig dr. Ujfaludi Zoltán fõtitkár vezetésével a Hosz elõtt álló nyári feladatokról egyeztettek. Az ülésen az ügyvivõk, és a titkárok számoltak be az elõzõ ügyvezetés óta végzett tevékenységükrõl, majd a ceglédi Aquaparkos rendezvény és a kecskeméti Repülõnap szakszervezeti tennivalóit is dr. Ujfaludi Zoltán fõtitkár vezetésével készítették elõ. Az üdülõk helyzetével kapcsolatban Jakubik András területi ügyvivõ és Jeszenyi Ildikó szociális és személyügyi ügyvivõ adott aktuális áttekintést. A „Bazsik István féle” választmányi határozattal kapcsolatos teendõket az ügyvezetés elnapolta, a témát a késõbbiekben fogják tárgyalni.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2017. 11. 13., 15:21
Katonai tiszteletadás mellett adták át a kormányzati forrásból felújított első világháborús hadisírokat, illetve a Nagy Háború felújított emlékművét november 11-én, szombaton, Kiskunfélegyházán. Vargha Tamás honvédelmi miniszterhelyettes, Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, és Csányi József polgármester helyezték el az újjászentelt emlékműnél a tisztelet és az emlékezés koszorúit. A Honvédszakszervezet részéről Bali János Felügyelő Bizottsági tag vett részt a rendezvényen...
2017. 11. 09., 15:54
A Halottak Napja alkalmából, - a közösségért munkálkodó tagtárs emlékét szimbolizáló kopjafánál-, megemlékezést tartott özv. Borka Istvánné Margó, a Honvédszakszervezet képviseletében Czövek János elnök, Németh Nándor érdekvédelmi ügyvivő, valamint Klopfer Szandra személyi asszisztens...
2017. 10. 31., 10:13
„Soha többé ne legyen olyan helyzet, amely a hősöket és az áldozatokat teremti” – mondta Vargha Tamás miniszterhelyettes, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára október 30-án, hétfőn, Budapesten. A megemlékezésen a Honvédszakszervezetet Czövek János elnök és Sörös István a Hosz Nyugállományú Tagozat elnöke képviselte...
2017. 10. 31., 10:06
Halottak napja alkalmából koszorúzással és gyertyagyújtással emlékezett a Honvédelmi Minisztérium a hazánk területén hősi halált halt magyar és más nemzetiségű katonákra október 30-án, hétfőn. A Honvédszakszervezet részéről Szendrei Zoltán alelnök vett részt a megemlékezésen...
2017-11-13 14:40:40
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Honvédszakszervezet 2017. november 14-15-én tartja Küldöttgyűlését Balatonakarattyán, ezért a jogsegélyszolgálat 2017. november 15-én elmarad. Dr. Karakas Attila jogsegélyszolgálat vezető legközelebb november 22-én (szerdán) 14.00-16.00 óráig tart ügyfélfogadást a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
2017-11-06 09:08:23
Tájékoztatjuk Önöket, hogy Dr. Karakas Attila, a Honvédszakszervezet jogsegélyszolgálatának vezetője az ünnepre való tekintettel 2017. november 08-a (szerda) helyett november 07-én (kedden) 14.00-16.00 óráig tart ügyfélfogadást a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

2017. november 22-én, szerdán, fedélzetén 11 utassal a Csendes-óceánba zuhant az Amerikai Haditengerészet egyik C-2 Greyhound típusú hajófedélzeti szállító repülőgépe.

  Háború Művészete magazin

A lengyel hadsereg felderítésre és a kijelölt célok megsemmisítésére is alkalmas ezer Warmate drónt szerez be a WB Electronics lengyel magáncégtől - az erről szóló megállapodást Antoni Macierewicz nemzetvédelmi miniszter jelenlétében írták alá Varsóban.