2023. 12. 05. kedd
Vilma
: 379 Ft   : 350 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az elnökségi ülésen történt

Hosz  |  2008. 06. 30., 19:14

Az elmúlt idõszak és a rendezvények tapasztalatai, a következõ hetek feladatai, a folyamatban lévõ egyeztetések, a szociális és személyügyi munka eredményei, valamint a nyugállományú és a pártoló tagi felvétel szerepelt a Hosz - június 5-i - elnökségi ülésének napirendjén. Az elnökségi tagok és a szekcióelnökök részvételével lebonyolított ülést Mészáros Géza elnök vezette.

Az elõzõ elnökségi ülés jegyzõkönyvének elfogadását követõen a Hosz elnökének tájékoztatója hangzott el az elmúlt idõszak eseményeirõl. Mészáros Géza - egyebek mellett - a bérkorrekcióval kapcsolatos megállapodásról, a nemzetközi történésekrõl, a devizanem-különbözettel kapcsolatos tárgyalásokról, a HÉF plenáris ülésérõl, a szakértõi egyeztetésekrõl, a Honvédelem Napi rendezvényekrõl, a pákozdi és a fõvárosi hõsi emlékmûvek koszorúzási eseményeirõl is informálta az elnökség tagjait. Az elnöki tájékoztatót kiegészítendõ, dr. Heiling Ottó alelnök az EUROMIL madridi elnökségi ülésérõl, majd a holland társszervezet létrejöttének 110 éves jubileumi - Hágában lebonyolított - rendezvényérõl, de a HM FLÜ balatonkenesi programjáról, az FRDÉSZ mûködésérõl, valamint a Honvéd Egészségpénztár Küldöttgyûlésérõl is beszámolt. Ezt követõen Hornyák Erika, a katonanõi szekció elnöke adott részletes tájékoztatást az április 30-i katonanõi konferenciáról, illetve a hölgyek és a HM államtitkára közötti tapasztalatcserérõl is. A szociális és személyügyi terület tevékenységérõl Jeszenyi Ildikó számolt be az elnökségnek. A szakszervezet szociális és személyügyi ügyvivõje - a részletes írásos beszámolót kiegészítve - beszámolt az üdültetés és a gyermektáboroztatás idei tapasztalatairól, majd azt javasolta, hogy az elkülönített forrást a Hosz használja fel a rászoruló családok gyermekeinek táboroztatására. A rendezvények (választmányi ülés, haderõnemi gyûlések, horgászversenyek) tapasztalatairól dr. Ujfaludi Zoltán adott képet. A Hosz fõtitkára kiemelte: a megfelelõ elõkészületi munkának köszönhetõen mind a képviseleti értekezletek, mind a választmányi ülés és a horgászversenyek sikeresek voltak. A nyári idõszak eseményei között említette a ceglédi Aquaparkot, a kecskeméti Repülõnapot, valamint a nagyobb alapszervezetek családi napjait.

A nyugállományú tagfelvétel során - a Hosz elnöke által tartott elõterjesztést követõen - öten váltak a Hosz tagjaivá,  a pártoló tagfelvétel során pedig nyolc jelentkezõt vett fel a döntéshozó fórum.

Az egyebekben a HÉF oldalügyrendjérõl dr. Heiling Ottó alelnök, a nyugállományú tagok felvételi eljárásáról Sörös István tagozatelnök, a közigazgatási képviselet rendezvényeirõl Gáspár Tamásné, míg Sárkány Ferenc ügyvezetõ az Egység 2002 Kft. gazdasági helyzetérõl, Jáger Tibor szolgáltatás- és tagszervezõ pedig a legújabb szolgáltatásokról tájékoztatott.

***

Aktuális feladatok az ügyvezetés elõtt

Szakszervezetünk ügyvivõi és képviseleti titkárai részvételével lebonyolított június 16-i ügyvezetés ülésen dr. Heiling Ottó alelnök - egyebek mellett - a kereset-megállapodás aktualitásairól adott tájékoztatást, majd pedig dr. Ujfaludi Zoltán fõtitkár vezetésével a Hosz elõtt álló nyári feladatokról egyeztettek. Az ülésen az ügyvivõk, és a titkárok számoltak be az elõzõ ügyvezetés óta végzett tevékenységükrõl, majd a ceglédi Aquaparkos rendezvény és a kecskeméti Repülõnap szakszervezeti tennivalóit is dr. Ujfaludi Zoltán fõtitkár vezetésével készítették elõ. Az üdülõk helyzetével kapcsolatban Jakubik András területi ügyvivõ és Jeszenyi Ildikó szociális és személyügyi ügyvivõ adott aktuális áttekintést. A „Bazsik István féle” választmányi határozattal kapcsolatos teendõket az ügyvezetés elnapolta, a témát a késõbbiekben fogják tárgyalni.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023-11-09 14:57:20
A LIGA Szakszervezetek és a Munkástanácsok Országos Szövetségének álláspontja a minimálbér-tárgyalásokkal összefüggésben

  JETfly Magazin

"Nehéz szerénynek maradni!", állítja a Tiger Meet-ek jelmondata. A fotókat nézve, van benne igazság! Sehol máshol nem láthatunk ennyi, látványosan megfestett katonai repülőgépet - de a csodaszép merev- és forgószárnyasok nem kiállításra jöttek. Dolgoztak, kőkeményen, s velük együtt a hajózók és a műszakiak is.

  Háború Művészete magazin

2023. december 2-án, szombaton került sor a Veszprém vármegyei Pápateszér községben Marjay Tamás huszár hadnagy emléktáblájának ünnepélyes avatására születésének 100. évfordulóján.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.