2024. 03. 28. csütörtök
Gedeon, Johanna
: 396 Ft   : 367 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Eredményes év, kitûnõ fél évtized

Hosz  |  2008. 06. 30., 19:07

A „HONVÉD” Nyugdíjpénztár május végén tartott küldöttközgyûlésén Havril András, az Igazgatótanács elnöke elköszönt az öt évvel ezelõtt választott küldöttektõl, hiszen az õsz folyamán új küldötteket választ a tagság, majd sor kerül az Igazgatótanács és az Ellenõrzõ Bizottság tagjainak megválasztására is. Az elköszönés során elhangzott néhány olyan adat, amely megerõsíti, hogy a pénztár történetének talán legsikeresebb ötéves ciklusa zárult le. Ez alatt az öt év alatt a pénztár taglétszáma 9300 fõvel, vagyona pedig 45,5 milliárd forinttal – több mint két és félszeresére – nõtt.

A pénztár tavaszi küldöttközgyûlésének fõ feladata azonban mindig az elõzõ év eredményeinek összegzése. Ami a 2007-es esztendõt illeti, arról az IT-elnök egyebek közt elmondta: a pénztár súlya, szerepe erõsödött a pénztári szektorban. Ennek bizonyítéka az is, hogy a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete a „HONVÉDOT” az erõs hatású pénztárak közé sorolta. A pénztár növekedése folytatódott, teljesítménye javult. A 2007. évi gazdálkodási eredmények a tervezettnél több mint 58 millió forinttal jobban alakultak. Gyarapodott a vagyon, meghaladta a 72 milliárd forintot. A vagyonnövekedés olyan idõszakban következett be, amikor a 2006-os 3,5 milliárdhoz képest 2007-ben megközelítette a 6 milliárd forintot a szolgáltatások révén bekövetkezõ pénzkiáramlás. A két pénztári ágban a marketing- és tagszervezõ munka eredményeképpen csaknem 5700 új belépõt, illetve átlépõt regisztráltak, s a természetes kiáramlás mértékével csökkentve is „nettó” 2800 fõ a létszámnövekedés. Ezzel a taglétszám túllépte a 64 ezer fõt.

Tovább erõsítette a pénztár pozícióját a választható portfóliós rendszer 2008. január 1-jétõl való bevezetése és felvétele a Stabilitás Pénztárszövetség tagjai közé.

Sajnos, a hozameredmények az egész pénztári szektorban elmaradtak a korábbi években megszokottaktól. A „HONVÉD” ennek ellenére is a magánpénztári ágban az élmezõnyhöz, az önkéntesben pedig az erõs középmezõnyhöz tartozik. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) által közreadott ötéves átlaghozamok alapján pedig az is látható, hogy a „HONVÉD” megelõzi a piaci alapú pénztárak többségét, s a fegyveres és rendvédelmi dolgozók által választható körben is az élen jár.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.

  JETfly Magazin

20 évvel ezelőtt, 2004. március 16-án érkezett meg Olaszországba két F-104 Starfighter kíséretében az első Eurofighter Typhoon. A jeles évforduló alkalmából nem maradhatott el egy jubileumi festésű példány bemutatása sem.

  Háború Művészete magazin

Széchenyi 2020 europai szociális alap.