2023. 03. 30. csütörtök
Zalán
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Eredményes év, kitûnõ fél évtized

Hosz  |  2008. 06. 30., 19:07

A „HONVÉD” Nyugdíjpénztár május végén tartott küldöttközgyûlésén Havril András, az Igazgatótanács elnöke elköszönt az öt évvel ezelõtt választott küldöttektõl, hiszen az õsz folyamán új küldötteket választ a tagság, majd sor kerül az Igazgatótanács és az Ellenõrzõ Bizottság tagjainak megválasztására is. Az elköszönés során elhangzott néhány olyan adat, amely megerõsíti, hogy a pénztár történetének talán legsikeresebb ötéves ciklusa zárult le. Ez alatt az öt év alatt a pénztár taglétszáma 9300 fõvel, vagyona pedig 45,5 milliárd forinttal – több mint két és félszeresére – nõtt.

A pénztár tavaszi küldöttközgyûlésének fõ feladata azonban mindig az elõzõ év eredményeinek összegzése. Ami a 2007-es esztendõt illeti, arról az IT-elnök egyebek közt elmondta: a pénztár súlya, szerepe erõsödött a pénztári szektorban. Ennek bizonyítéka az is, hogy a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete a „HONVÉDOT” az erõs hatású pénztárak közé sorolta. A pénztár növekedése folytatódott, teljesítménye javult. A 2007. évi gazdálkodási eredmények a tervezettnél több mint 58 millió forinttal jobban alakultak. Gyarapodott a vagyon, meghaladta a 72 milliárd forintot. A vagyonnövekedés olyan idõszakban következett be, amikor a 2006-os 3,5 milliárdhoz képest 2007-ben megközelítette a 6 milliárd forintot a szolgáltatások révén bekövetkezõ pénzkiáramlás. A két pénztári ágban a marketing- és tagszervezõ munka eredményeképpen csaknem 5700 új belépõt, illetve átlépõt regisztráltak, s a természetes kiáramlás mértékével csökkentve is „nettó” 2800 fõ a létszámnövekedés. Ezzel a taglétszám túllépte a 64 ezer fõt.

Tovább erõsítette a pénztár pozícióját a választható portfóliós rendszer 2008. január 1-jétõl való bevezetése és felvétele a Stabilitás Pénztárszövetség tagjai közé.

Sajnos, a hozameredmények az egész pénztári szektorban elmaradtak a korábbi években megszokottaktól. A „HONVÉD” ennek ellenére is a magánpénztári ágban az élmezõnyhöz, az önkéntesben pedig az erõs középmezõnyhöz tartozik. A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) által közreadott ötéves átlaghozamok alapján pedig az is látható, hogy a „HONVÉD” megelõzi a piaci alapú pénztárak többségét, s a fegyveres és rendvédelmi dolgozók által választható körben is az élen jár.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:29:17
A LIGA Szakszervezetek 2022. augusztus 8-án fordult Varga Mihály pénzügyminiszterhez, majd október 12-én Dr. Palkovics László technológiai és ipari miniszterhez a mukavállalók munkába járási költségtérítésének megemelése kapcsán, ahogy erről a honlapunkon is hírt adtunk. Kezdeményeztük a 15 Ft/km-es adómentes térítési összeg megemelését valamint a legalacsonyabb mérték növelését is. A LIGA Szakszervezetek üdvözli a Kormány döntését, amellyel az üzemanyagárak drasztikus emelkedésére reagált, enyhítve ezzel többszázezer munkavállaló napi terhein.
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.

  JETfly Magazin

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendben tovább növeli ázsiai járatainak számát, 96 interkontinentális és 69 európai célállomás lesz elérhető az október végéig tartó időszakban. Budapestre a legtöbb napon öt járat közlekedik majd.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.