2023. 12. 03.
Ferenc, Olívia
: 380 Ft   : 349 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Ünnepelt a Nyugállományú Tagozat

Hosz  |  2008. 06. 30., 19:08

Nyugállományú Tagozatunk elnökségi ülésen emlékezett meg a 10 évvel ezelõtti alapításról. A Mészáros Géza Hosz elnök részvételével - június 10-én - lezajlott ünnepi eseményen emléklapot és ajándéktárgyat vehettek át a Tagozat elsõ elnökségénak tagjai és Bakodi Zoltán egykori elnök özvegye.

Az elõzõ elnökségi ülés jegyzõkönyvének elfogadása után Sörös István adott tájékoztatást az elmúlt idõszak tevékenységérõl. A Nyugállományú Tagozat elnöke miután értékelte a szakszervezet választmányi ülésén és az elnökségi ülésen történteket - a LIGA Nyugállományú Tagozatának értekezletérõl, majd a szakszervezeti konföderáció regionális irodáinak mûködésérõl adott információkat. A tagozat elnökségi ülésén szó volt még a nyugállományú belépési nyilatkozatokról, a segélyezés rendjérõl, valamint a fiatal nyugállományúak munkavállalási lehetõségeirõl is.

A tagozat elnöke - arról is tájékoztatott, hogy 54 éves korában elhunyt Misiné Tornai Klára, a szakszervezet zászlóanyája, temetése július 4-én lesz. Sörös István ezt követõen a tagozat gazdasági helyzetérõl számolt be. Elhangzott, hogy a felhasználás idõarányos.

Az egyebekben az esztendõ hátralévõ eseményeirõl, a csoportvezetõk technikai ellátottságáról, valamint - Oláh József tagozat alelnök javaslatára - a 175/2007. számú Kormányhatározatról is egyeztettek.

A Nyugállományú Tagozat 10 évvel ezelõtti alapításáról szóló rövid megemlékezés során Mészáros Géza elmondta, hogy nagy megtiszteltetés az élõ legendákkal együtt lenni, velük beszélgetni. A Hosz elnöke miután Márai Sándor szavaival szólt az ünneprõl, elmondta: bölcs és bátor döntés volt az egykori bajtársaktól, - Bakodi Zoltán, Kiss Lajos, Bánfai Sándor, Csetényi László és Nagy Károly - hogy megalakították a Nyugállományú Tagozatot.

Az eseményen jelen volt Bakodi Zoltán özvegye, Tamara és a Tagozat volt elnökei, Kása László és Szoboszlai Endre is.

Ezt követõen az elsõ elnökség még élõ tagjait, valamint az elsõ tagozatelnök, Bakodi Zoltán 70 éves özvegyét, Tamarát is emléklappal és ajándéktárggyal köszöntötte a Hosz elnöke. A Nyugállományú Tagozat jelenlegi elnöke Fodor Lászlónak is megköszönte a tagozat érdekében nyújtott áldozatos tevékenységet.

Az egykori és a jelenlegi elnökség tagjai - ezt követõen - Bakodi Zoltán Farkasréti temetõben található sírját is megkoszorúzták, majd ünnepi ebéddel fejezõdött be a jubileumi megemlékezés.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023-11-09 14:57:20
A LIGA Szakszervezetek és a Munkástanácsok Országos Szövetségének álláspontja a minimálbér-tárgyalásokkal összefüggésben

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Románia exnorvég F-16-osokkal bővíti flottáját. Az első három példány 2023. november 29-én meg is érkezett keleti szomszédunkhoz.

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!
Széchenyi 2020 europai szociális alap.