2024. 04. 17. szerda
Rudolf
: 395 Ft   : 372 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Megemlékezés koszorúzásokkal

Hosz  |  2008. 06. 30., 19:11

Május utolsó vasárnapján a hõsökre emlékezünk, ill. emlékeztünk. A hõsök napjáról egy 1917-ben hozott törvény rendelkezik, miszerint „nemzetünk hõsi halottainak kegyeletteljes tiszteletét megfelelõ módon, kifejezésre kell juttatni és az utókor számára meg kell örökíteni.”

A bányászzenekar játékával kezdõdött a megemlékezés a Hõsök Miskolc város elesett hõseinek emlékmûvénél. A Toborzó és Érdekvédelmi iroda koszorúkat helyezett el, a miskolci Hosz csoport, és a Helyõrségi Nyugdíjas Klub is tisztelgett az emlékmûnél. A hõsök temetõjében a magyar történelem valamennyi hõse és áldozata elõtt folytatódott a megemlékezés. Az I. és II. világháborús hõsök emlékmûvénél a város vezetõi, a pártok és civil szervezetek képviselõi helyezték el a megemlékezés virágait.

 

Lorger Károly nyá. zászlós

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.

  JETfly Magazin

Folytatódik a Hadak útján hadtörténeti előadás-sorozat Nagykanizsán, a Halis István Városi Könyvtárban: 2024. április 24-én, 18 órától az egyik legeredményesebb magyar vadászpilótáról, vitéz nemes Molnár László főhadnagyról hallgathatunk meg egy előadást.

  Háború Művészete magazin

„A második világháború alatt legalább huszonnégy – amerikai és szovjet – légitámadás érte Győr városát – legalább ennyiszer zúgtak a szirénák, omlottak le az épületek és menekültek az óvóhelyekre az emberek a bombázások elől.”
Széchenyi 2020 europai szociális alap.