2024. 04. 18. csütörtök
Andrea, Ilma
: 394 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Mit üzennek a csillagok?

Hosz  |  2008. 03. 01., 11:41

A tizenkét állatövi jegy, azaz zodiákus szimbólum-tartalmai elvont jelekkel leírva tolmácsolják, hogy a csillagászat által ismert elemek közül a Nap, a Hold, a Merkúr, a Vénusz, a Mars, a Jupiter, a Szaturnusz, a Neptunusz, az Uránusz és a Plútó hatásai hogyan befolyásolhatják életünket. A bolygók a Nap erejét prizmaként módosítják, színezik, a tizenkét zodiákus jegyben és a horoszkóp tizenkét házában különbözõképpen alakíthatják ki erõtereiket, az idõt és a helyet azok minõségi értelmezésével írják le. Ezek a hatások pontos matematikai számításokkal elemezhetõk, ám a válaszok szimbólumnyelven érkeznek, és a variációs lehetõségek száma végtelen, mint maga az univerzum - ezt értelmezi mûvészi nyelven az asztrológia.

Ne felejtsük el, hogy az ezoterikus horoszkópokból nem várhatunk olyan választ, hogy másnap mit tegyünk, hogyan döntsünk, mit válasszunk, merre menjünk. Az ezoterikus horoszkópok mindig arra indítanak, hogy magunkba tekintsünk, és önnön magunkban leljük meg a válaszokat - ehhez lehet gondolatadó az alábbi írott szöveges havi elõrejelzés.

Legfontosabb az érzelmi hozzáállás: az életigenlés, a közös pontok keresése, az optimizmus lényegének megértése hoz jó erõt a megvalósításhoz, akár egy ország átalakításához, akár egy párkapcsolat békés rendezéséhez vagy önmagunk elfogadásához. Tehát: önismeret, önismeret, önismeret…

Boldog születésnapot kedves Halak szülöttek! február 20.- március 20.

Szimbóluma: A két félkör, amelyet egy vonás köt össze, két halat szimbolizál. Az egyik a kozmosszal, az eredeti Egységgel való újraegyesülés felé úszik, amelybõl minden származott, és amelyben az egyén felolvad, hogy ismét az Egész része legyen. A másik hal az individuális ember újjászületése irányába úszik, amely egyéni „elválasztott” részként válik ki az Egészbõl, hogy megélje önállóságát.

Uralkodó bolygója a Jupiter és a Neptunusz. A jupiteri uralom szétterjedést, jovialitást, emberszeretet, segíteni akarást jelez. A Neptunusz az álmodozás, az érzékfeletti dolgok érlelõje, ami idealizmust és érzelmi töltést hoz a Halak természetébe. A Neptunusz ködössége nyilvánul meg abban, hogy a Halak-ember nem szívesen néz szembe a realitásokkal, inkább álmodozó, az ideált, az ideálist keresi.

A Halak a spirituális tapasztalatokra, transzcendens világra vagy egyszerûen a test szûkösségébõl (amit gyakran börtönként él meg) való kiszabadulásra erõsen vágyódó ember jegye. Neki nem sokat számítanak a világ értékei, így segítõkészsége miatt nagy áldozatokra képes. Gyakran mozgatja a határtalan részvét érzése. Ez a nagy lelki segítõk jegye. Bátorítóan és építõen hatnak másokra. Az már nem olyan biztos, hogy ugyanezt magukkal is meg tudják tenni. Hiánya van a lehatárolódásból, én-tudatból, kontúrok nélküli, folyékony határai vannak, sodortatja magát. A problémájuk az, hogy ki kell fejleszteniük én-identitásukat!

A Halak princípium azt a tudást közvetíti, hogy minden létezõ egy közös tõbõl fakad, és mindenben ott van minden, ahogy azt a Zen mondás is tanítja: ”Minden benne van mindenben és minden ott van bennem.” Itt fogja fel az ember, hogy egyszerre földi és isteni származású, hogy magában hordja az isteni bölcsességet, a belsõ hangot, amelyet megtalálhat legbelül, és amely irányítja és vezeti.

A március 10-én, Budapestre felállított horoszkópábrából jól megfigyelhetõ, hogy a sarokházak változó jegyekbe esnek, ami mutatja, hogy jellemzõ az emberekre a latolgató, fontolgató magatartás, (népszavazás!), alkalmazkodási készséget, és befolyásolhatóságot indikálnak.

Nyilas, mint felkelõ jegy, derûlátó jel (Magyarország zodiákus jegye). Ez a derûlátás azonban csalóka, a tömegeket érintõ kellemetlen döntések következménye miatt. Mutatja a népesség csökkenõ alakulását, sok ember elszegényedését, az embert próbáló hitelek felvételét, amely adósságba sodorja õket.

A hátráló mozgású Szaturnusz jelzi a kormányzó hatalom népszerûtlenségét, a célok megvalósítása akadályokba ütközik.

A Hold a Kosban, a változékony Hold természete itt bátorrá, öntudatossá és törekvõvé válik, de elhamarkodott cselekvésre való hajlammal.  Ezekben a napokban gyakoroljuk az önuralmat!

Merkúr Vízöntõ a függetlenséget kedveli! A Neptunusz, Merkúr, Vénusz együttállás jelzi – a hónap elején optimista szemléletünk elõtérbe kerül. Az országban a megmozdulásokat és a sztrájkokat is az idealista meggyõzõdés kíséri. Biztató kép, hogy békés úton sikerül mindezeket megoldani.

Vénusz a Vízöntõben közvetlenség, õszinteség, eredetiség jellemzi, a kötöttséget nehezen viseli. Excentrikus. A kapcsolatokban nagy súly helyezõdik a „fair” viselkedésre és az egyenértékûségre. Majd a Vénusz a Halakban folytatja útját és március közepén a Szaturnusszal szemben állva jelzi, hogy a kapcsolatokba beférkõzik a bizalmatlanság, az elutasítás, a megkeményedés. A kormányzó hatalmon belül is nézeteltérések, pozícióváltások várhatók. Ebben az idõszakban vegyük elõ józanságunkat, komolyságunkat, legyünk lojálisak egymással.

Mars a Rákban jár, a Hold jelében csökkent erejû, az egyébként magabiztos Mars természet itt némileg határozatlanná válik, nyughatatlan lesz, hangulatai változóak – mindez az akaratunkra, erõnkre, teljesítõképességünkre nyomasztólag hathat. Tulajdonsága, hogy a célokat becsvágyóan, de nem egyenesen valósítja meg! A harcmodor, a bûntudatkeltés, rossz lelkiismeretet keltve a másikban: (érzelmi zsarolás!). Mindezektõl óva intenék mindenkit. A Mars a családi jelben kölcsönös uralmi cserében a Holddal felhívja a figyelmet, mind a népesség, mind a családok megoldatlan és egyre súlyosbodó problémáira, nehézségeire.

A Mars és Plútó szembenállása továbbra is a figyelem középpontjába állítja az egészségügyet, jelezve azt is, hogy az ország vezetése keresi a megoldást, különféle jogi szabályzókkal, de sajnos nem sok sikerrel. A 12. ház urainak (Mars, Plútó) helyzete a bûncselekmények szaporodását  jelzi.

A hónap végén a Merkúr, majd a Vénusz együttállása az Uránusszal a Halak jegyben mutatja a gondolati szabadságot, a vitatkozó kedvet, az ötletgazdagságot, de kapcsolatainkban ügyeljünk, hogy nyíltak, toleránsak maradjunk, és semmiképpen se döntsünk elhamarkodottan, hiszen ebben az idõszakban még céljaink is inkább a vágyak szintjén mozognak. Fantáziánk élénk, kiváló a beleérzõ képességünk, de egyúttal befolyásolhatóvá válunk. Az Uránusz a Halakban, mint a rendbontásért is felelõs eredetiség-bolygó, a szabadság, függetlenség, kapcsolati intolarenciák nemcsak összevisszaságot, hanem valódi változást mutatnak. Vagy erre, vagy arra eldõlnek a dolgok: a feladatunk a tudomásulvétel, és emellett: a kíváncsiság életben tartása – vajon mit hoz a jövõ?

A hónap gondolata, melyet nemcsak a Halak szülötteknek ajánlok figyelmébe!

Márai Sándor: Füveskönyv 163 A szuverén emberrõl

A szuverén ember, aki életét föltette az igazságok hirdetésére és gyakorlására, melyeket megismert és minden következménnyel vállal: természetesen mindig szerény és udvarias. Akkor is, amikor az igazságot hirdeti. A szuverén ember legfõbb ismertetõ jele, hogy nem fél semmitõl, csak a lelkiismeretétõl, s ugyanakkor nem is sértõdik meg semmitõl. Mert aki megsértõdik, nem bátor és nem is szuverén. Aki fél és megsértõdik, nem tud egy igazságot következetesen, életre és halálra képviselni a világban. Aki megsértõdik, veszekszik. A szuverén ember soha nem veszekszik, igen, még csak nem is vitatkozik. Kimondja a maga igazát, s aztán a helyén marad, utolsó pillanatig és vállalja mindazt, ami az igazságból és a világ türelmetlen félreértéseibõl következik. Mindenki más csak nyelvel. Ha rangod van, nem szabad félni. De megsértõdni csak a csiszlikek szoktak, s azok, kiknek a világ véleménye fontosabb, mint az igazság.

Ragyogjanak Rátok a csillagok!

Szeretettel: Szücs Andrea asztrológus

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.

  Háború Művészete magazin

A Huntington Ingalls Industries newport news-i hajógyárában a közelmúltban kezdték el a befejezéséhez közeledő USS John F. Kennedy (CVN 79) nukleáris meghajtású repülőgép-hordozó elektromágneses katapultjainak tesztelését.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.