2023. 04. 01. szombat
Hugó
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Ezt írta az Egység

Hosz  |  2008. 03. 01., 11:42

15 éve…: 1993. márciusában jelent meg a Katonák Érdekvédelmi Szövetsége (KÉSZ) által kiadott lap, az Egység I. évfolyamának 1. száma. A Borka István által szerkesztett lap – egyebek mellett – beszámolt az 1993. év eleji választmányi ülésről, a katonák jogállásáról szóló törvény tervezetével kapcsolatos KÉSZ véleményről, a az elnökség által elvégzett feladatokról, az EUROMIL Társadalom- és Szociálpolitikai Bizottságának bécsi üléséről, a HOVÉT aktuális munkatervéről, valamint a BEOSZ és a KÉSZ közötti együttmüködési megállapodásról is. A 4 oldalon, fekete-fehérben megjelent újság közölte a KÉSZ elnökének, Horovitz Ferencnek a költségvetésről írt gondolatait is.

10 éve…: Az 1998. márciusában megjelent Egység részletesen is beszámolt a Hosz – Szolnokon rendezett – rendkívüli kongresszusáról. Ahol – egyebek mellett – arról is döntés született, hogy már nyugállományú katonák is tagjai lehetnek a szakszervezetnek, emellett új szervezeti elemként megjelentek az önálló csoportok is, immár két alelnököt választottak és az elnökségbe már a 250 főt meghaladó alapszervezetek és önálló csoportvezetők is bekerültek, megszünt a szóvivői poszt. A 8 oldalon, már fotókat is közlő lapban a Nyugállományú Tagozat megalakulásáról, a brüsszeli EUROMIL ügyvezető elnökségi ülésről és a NATO csatlakozás előkészületeiről is olvashattak.   

1 éve…: Az Egység – egyebek mellett – a Kormány és az Egységes Közszolgálati Sztrájkbizottság között létrejött bérmegállapodásról, az elmaradt sztrájkról, az Alkotmánybírósági beadványról, a többpólusú lakásrendszerről, a lakáslízingről, az illetménytárgyalásokról és persze a Hosz tavaszi választmányi üléséről, valamint a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum (HÉF) napirenden szereplő témáiról is írt. A 16 oldalas újság immár 12.000 példányban jelent meg.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:29:17
A LIGA Szakszervezetek 2022. augusztus 8-án fordult Varga Mihály pénzügyminiszterhez, majd október 12-én Dr. Palkovics László technológiai és ipari miniszterhez a mukavállalók munkába járási költségtérítésének megemelése kapcsán, ahogy erről a honlapunkon is hírt adtunk. Kezdeményeztük a 15 Ft/km-es adómentes térítési összeg megemelését valamint a legalacsonyabb mérték növelését is. A LIGA Szakszervezetek üdvözli a Kormány döntését, amellyel az üzemanyagárak drasztikus emelkedésére reagált, enyhítve ezzel többszázezer munkavállaló napi terhein.
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.

  JETfly Magazin

Áprilisban sem lesz hiány repülős rendezvényekből, előadásokból és beindul a repülőnapos szezon is! Olvasóinknak összegyűjtöttünk néhány programot, amire érdemes lesz ellátogatni.

  Háború Művészete magazin

A honvedelmitabor.hu honlapon április 3-án, hétfőn reggel 9 órától lehet jelentkezni a Magyar Honvédség által szervezett idei nyári gyermektáborokra. Az érdeklődők számára ez nagyon fontos információ, mert egyes táborok esetén egy-két órán belül elfogynak a helyek.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.