2024. 02. 28. szerda
Elemér
: 391 Ft   : 362 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Ezt írta az Egység

Hosz  |  2008. 03. 01., 11:42

15 éve…: 1993. márciusában jelent meg a Katonák Érdekvédelmi Szövetsége (KÉSZ) által kiadott lap, az Egység I. évfolyamának 1. száma. A Borka István által szerkesztett lap – egyebek mellett – beszámolt az 1993. év eleji választmányi ülésről, a katonák jogállásáról szóló törvény tervezetével kapcsolatos KÉSZ véleményről, a az elnökség által elvégzett feladatokról, az EUROMIL Társadalom- és Szociálpolitikai Bizottságának bécsi üléséről, a HOVÉT aktuális munkatervéről, valamint a BEOSZ és a KÉSZ közötti együttmüködési megállapodásról is. A 4 oldalon, fekete-fehérben megjelent újság közölte a KÉSZ elnökének, Horovitz Ferencnek a költségvetésről írt gondolatait is.

10 éve…: Az 1998. márciusában megjelent Egység részletesen is beszámolt a Hosz – Szolnokon rendezett – rendkívüli kongresszusáról. Ahol – egyebek mellett – arról is döntés született, hogy már nyugállományú katonák is tagjai lehetnek a szakszervezetnek, emellett új szervezeti elemként megjelentek az önálló csoportok is, immár két alelnököt választottak és az elnökségbe már a 250 főt meghaladó alapszervezetek és önálló csoportvezetők is bekerültek, megszünt a szóvivői poszt. A 8 oldalon, már fotókat is közlő lapban a Nyugállományú Tagozat megalakulásáról, a brüsszeli EUROMIL ügyvezető elnökségi ülésről és a NATO csatlakozás előkészületeiről is olvashattak.   

1 éve…: Az Egység – egyebek mellett – a Kormány és az Egységes Közszolgálati Sztrájkbizottság között létrejött bérmegállapodásról, az elmaradt sztrájkról, az Alkotmánybírósági beadványról, a többpólusú lakásrendszerről, a lakáslízingről, az illetménytárgyalásokról és persze a Hosz tavaszi választmányi üléséről, valamint a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum (HÉF) napirenden szereplő témáiról is írt. A 16 oldalas újság immár 12.000 példányban jelent meg.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.

  JETfly Magazin

Márciustól H145M típusú helikopterrel biztosítja a Magyar Honvédség a légi kutató-mentő szolgálatot az ország nyugati részén. A feladat legmagasabb szintű ellátásához szükséges tudás megszerzéséhez a kijelölt állomány speciális kiképzésen vett részt február 12-20-a között között az MH Kiss József 86. Helikopterdandárnál.

  Háború Művészete magazin

Egyik új büszkeségünket, a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművet először a Magyar Honvédségben rendszeresítik – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a tatárszentgyörgyi gyakorló- és lőtéren, február 27-én, kedden.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.