2024. 06. 23.
Zoltán
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Aktualitások az ügyvezetés előtt

Hosz  |  2008. 03. 01., 11:52

Az ügyvezetés - február 19-i - ülése rendhagyó módon kezdõdött: a Merkantil Bank képviselõje adott tájékoztatást ugyanis a Honvédszakszervezet egyik lehetséges új szolgáltatási csomagjáról, a gépjármû-finanszírozásról. A vezetõ tisztségviselõk, az ügyvivõk, a haderõnemi titkárok és az Egység 2002 Kft. vezetõ munkatársai részvételével lezajlott ülést Mészáros Géza elnök vezette.

A Merkantil Bank tájékoztatója során - egyebek mellett - az új és a használt autóhitelekrõl, az autólízingrõl, valamint az ügyfélkörrõl és a gyors ügyintézésrõl is szó esett. Csaba Miklós, a bank képviselõje arról is beszélt, hogy jelenleg Budapesten, Kecskeméten és Gyõrött tevékenykedik banki hitelpont, a maximális hitelösszeg pedig 6,5 millió forint lehet. (A Hosz és a Merkantil Bank között hamarosan megszülethet a megállapodás a szolgáltatás propagálásáról - a szerk.)

Az elõzõ ügyvezetõiülés óta eltelt idõszakról Mészáros Géza elnök és dr. Heiling Ottó alelnök tájékoztatta a megjelenteket. A Hosz elnöke elmondta, hogy a HM tárca továbbra sem alakította ki viszonyát a szakközépiskolai tanulmányi idõ szolgálati idõbe történõ beszámítása ügyében hozott LB döntéssel kapcsolatban, de az üggyel kapcsolatos, Hosz és a HM közötti tárgyalások jelenleg is tartanak. Az elnök - miközben részletesen is szólt az elmúlt hetek történéseirõl - beszélt a Vodafone szerzõdés módosításával kapcsolatos egyeztetések állásáról, az FRDÉSZ és a LIGA konföderációkhoz fûzõdõ kapcsolatrendszerrõl, a szakszervezeti szövetségek elõtt álló feladatokról, a Katonákért Alapítvánnyal összefüggõ profiltisztításról, valamint a lakáspolitikát és a missziós illetményeket is tárgyaló szerzõdéses szekció elnökségi ülésén elhangzottakról is. A Hosz elnöke tájékoztatott még a kereset-megállapodással kapcsolatos tárgyalások részleteirõl is. 

Az FRDÉSZ március 27-i küldöttgyûlésére való felkészülésrõl, a szövetségben betöltött szerepünkrõl és egyéb tudnivalókról, így a lehetséges résztvevõk körérõl is dr. Heiling Ottó alelnök tájékoztatott.       

Ezt követõen az elõzõ értekezlet óta végzett tevékenységükrõl számoltak be az ügyvivõk és a haderõnemi titkárok. Az Egység 2002 Kft. tag- és szolgáltatás szervezõje, Jáger Tibor pedig a vidéki tájékoztatók tapasztalatairól, valamint a szolgáltatások napi aktualitásairól, költségeirõl adott tájékoztatást.

 Az üdültetéssel kapcsolatos szabályzókról, teendõkrõl, különös tekintettel a mûködtetésre és az árszabásra - volt a címe Jeszenyi Ildikó szociális és személyügyi ügyvivõ elõterjesztésének. A napirenden szereplõ téma vitája során Sárkány Ferenc, az Egység 2002 Kft. ügyvezetõje elmondta, hogy napokon belül átadják a hajdúszoboszlói apartmanokat, így elhárul minden akadály az elõl, hogy üdülési csekk elfogadóhellyé bejelentkezhessenek a Hosz által mûködtetett üdülõk és apartmanok. A Választmány elé kerülõ szabályzók (SZMSZ) módosításának koncepciójáról, valamint az ezzel kapcsolatos feladatszabásról dr. Heiling Ottó alelnök és dr. Ujfaludi Zoltán fõtitkár beszélt. A haderõnemi gyûlések elõkészületeirõl, a „tavaszi hadjárattal” kapcsolatos teendõkrõl és a hónap egyéb tennivalóiról dr. Ujfaludi Zoltán fõtitkár adott áttekintést.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Rendkívüli intézkedésekkel készül az olimpia miatt megnövekedett utas- és csomagforgalomra az Air France. A légitársaság több ezer fővel növelte dolgozói létszámát, minden üzemképes repülőgépét menetrendbe állítja és megerősíti poggyászkezelő részlegét.

  Háború Művészete magazin

A közelmúltban számoltunk be lapunkon Brunei H145M rendeléséről, most pedig folytatódik a sor Belgiummal: az újabb beszerzés hírét a Párizsban megrendezett Eurosatory védelmi és biztonsági kiállításon jelentették be.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.