2024. 02. 24. szombat
Mátyás
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Aktualitások az ügyvezetés előtt

Hosz  |  2008. 03. 01., 11:52

Az ügyvezetés - február 19-i - ülése rendhagyó módon kezdõdött: a Merkantil Bank képviselõje adott tájékoztatást ugyanis a Honvédszakszervezet egyik lehetséges új szolgáltatási csomagjáról, a gépjármû-finanszírozásról. A vezetõ tisztségviselõk, az ügyvivõk, a haderõnemi titkárok és az Egység 2002 Kft. vezetõ munkatársai részvételével lezajlott ülést Mészáros Géza elnök vezette.

A Merkantil Bank tájékoztatója során - egyebek mellett - az új és a használt autóhitelekrõl, az autólízingrõl, valamint az ügyfélkörrõl és a gyors ügyintézésrõl is szó esett. Csaba Miklós, a bank képviselõje arról is beszélt, hogy jelenleg Budapesten, Kecskeméten és Gyõrött tevékenykedik banki hitelpont, a maximális hitelösszeg pedig 6,5 millió forint lehet. (A Hosz és a Merkantil Bank között hamarosan megszülethet a megállapodás a szolgáltatás propagálásáról - a szerk.)

Az elõzõ ügyvezetõiülés óta eltelt idõszakról Mészáros Géza elnök és dr. Heiling Ottó alelnök tájékoztatta a megjelenteket. A Hosz elnöke elmondta, hogy a HM tárca továbbra sem alakította ki viszonyát a szakközépiskolai tanulmányi idõ szolgálati idõbe történõ beszámítása ügyében hozott LB döntéssel kapcsolatban, de az üggyel kapcsolatos, Hosz és a HM közötti tárgyalások jelenleg is tartanak. Az elnök - miközben részletesen is szólt az elmúlt hetek történéseirõl - beszélt a Vodafone szerzõdés módosításával kapcsolatos egyeztetések állásáról, az FRDÉSZ és a LIGA konföderációkhoz fûzõdõ kapcsolatrendszerrõl, a szakszervezeti szövetségek elõtt álló feladatokról, a Katonákért Alapítvánnyal összefüggõ profiltisztításról, valamint a lakáspolitikát és a missziós illetményeket is tárgyaló szerzõdéses szekció elnökségi ülésén elhangzottakról is. A Hosz elnöke tájékoztatott még a kereset-megállapodással kapcsolatos tárgyalások részleteirõl is. 

Az FRDÉSZ március 27-i küldöttgyûlésére való felkészülésrõl, a szövetségben betöltött szerepünkrõl és egyéb tudnivalókról, így a lehetséges résztvevõk körérõl is dr. Heiling Ottó alelnök tájékoztatott.       

Ezt követõen az elõzõ értekezlet óta végzett tevékenységükrõl számoltak be az ügyvivõk és a haderõnemi titkárok. Az Egység 2002 Kft. tag- és szolgáltatás szervezõje, Jáger Tibor pedig a vidéki tájékoztatók tapasztalatairól, valamint a szolgáltatások napi aktualitásairól, költségeirõl adott tájékoztatást.

 Az üdültetéssel kapcsolatos szabályzókról, teendõkrõl, különös tekintettel a mûködtetésre és az árszabásra - volt a címe Jeszenyi Ildikó szociális és személyügyi ügyvivõ elõterjesztésének. A napirenden szereplõ téma vitája során Sárkány Ferenc, az Egység 2002 Kft. ügyvezetõje elmondta, hogy napokon belül átadják a hajdúszoboszlói apartmanokat, így elhárul minden akadály az elõl, hogy üdülési csekk elfogadóhellyé bejelentkezhessenek a Hosz által mûködtetett üdülõk és apartmanok. A Választmány elé kerülõ szabályzók (SZMSZ) módosításának koncepciójáról, valamint az ezzel kapcsolatos feladatszabásról dr. Heiling Ottó alelnök és dr. Ujfaludi Zoltán fõtitkár beszélt. A haderõnemi gyûlések elõkészületeirõl, a „tavaszi hadjárattal” kapcsolatos teendõkrõl és a hónap egyéb tennivalóiról dr. Ujfaludi Zoltán fõtitkár adott áttekintést.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

2024. február 23-án, pénteken, Budapestre érkezett Svédország miniszterelnöke, Ulf Kristersson. Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel folytatott tárgyalássorozat eredményeként többek között arról is megállapodás született, hogy bővül a Magyar Légierő Gripen flottája.

  Háború Művészete magazin

A megújuló Magyar Honvédség újonnan vásárolt szárazföldi harckocsijai és lövegjei után vízi járművekkel is gazdagítja eszközállományát. Katonáink hamarosan két felújított SOC-R típusú folyami naszádot vehetnek használatba.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.