2023. 06. 10. szombat
Gréta, Margit
: 369 Ft   : 343 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Aktualitások az ügyvezetés előtt

Hosz  |  2008. 03. 01., 11:52

Az ügyvezetés - február 19-i - ülése rendhagyó módon kezdõdött: a Merkantil Bank képviselõje adott tájékoztatást ugyanis a Honvédszakszervezet egyik lehetséges új szolgáltatási csomagjáról, a gépjármû-finanszírozásról. A vezetõ tisztségviselõk, az ügyvivõk, a haderõnemi titkárok és az Egység 2002 Kft. vezetõ munkatársai részvételével lezajlott ülést Mészáros Géza elnök vezette.

A Merkantil Bank tájékoztatója során - egyebek mellett - az új és a használt autóhitelekrõl, az autólízingrõl, valamint az ügyfélkörrõl és a gyors ügyintézésrõl is szó esett. Csaba Miklós, a bank képviselõje arról is beszélt, hogy jelenleg Budapesten, Kecskeméten és Gyõrött tevékenykedik banki hitelpont, a maximális hitelösszeg pedig 6,5 millió forint lehet. (A Hosz és a Merkantil Bank között hamarosan megszülethet a megállapodás a szolgáltatás propagálásáról - a szerk.)

Az elõzõ ügyvezetõiülés óta eltelt idõszakról Mészáros Géza elnök és dr. Heiling Ottó alelnök tájékoztatta a megjelenteket. A Hosz elnöke elmondta, hogy a HM tárca továbbra sem alakította ki viszonyát a szakközépiskolai tanulmányi idõ szolgálati idõbe történõ beszámítása ügyében hozott LB döntéssel kapcsolatban, de az üggyel kapcsolatos, Hosz és a HM közötti tárgyalások jelenleg is tartanak. Az elnök - miközben részletesen is szólt az elmúlt hetek történéseirõl - beszélt a Vodafone szerzõdés módosításával kapcsolatos egyeztetések állásáról, az FRDÉSZ és a LIGA konföderációkhoz fûzõdõ kapcsolatrendszerrõl, a szakszervezeti szövetségek elõtt álló feladatokról, a Katonákért Alapítvánnyal összefüggõ profiltisztításról, valamint a lakáspolitikát és a missziós illetményeket is tárgyaló szerzõdéses szekció elnökségi ülésén elhangzottakról is. A Hosz elnöke tájékoztatott még a kereset-megállapodással kapcsolatos tárgyalások részleteirõl is. 

Az FRDÉSZ március 27-i küldöttgyûlésére való felkészülésrõl, a szövetségben betöltött szerepünkrõl és egyéb tudnivalókról, így a lehetséges résztvevõk körérõl is dr. Heiling Ottó alelnök tájékoztatott.       

Ezt követõen az elõzõ értekezlet óta végzett tevékenységükrõl számoltak be az ügyvivõk és a haderõnemi titkárok. Az Egység 2002 Kft. tag- és szolgáltatás szervezõje, Jáger Tibor pedig a vidéki tájékoztatók tapasztalatairól, valamint a szolgáltatások napi aktualitásairól, költségeirõl adott tájékoztatást.

 Az üdültetéssel kapcsolatos szabályzókról, teendõkrõl, különös tekintettel a mûködtetésre és az árszabásra - volt a címe Jeszenyi Ildikó szociális és személyügyi ügyvivõ elõterjesztésének. A napirenden szereplõ téma vitája során Sárkány Ferenc, az Egység 2002 Kft. ügyvezetõje elmondta, hogy napokon belül átadják a hajdúszoboszlói apartmanokat, így elhárul minden akadály az elõl, hogy üdülési csekk elfogadóhellyé bejelentkezhessenek a Hosz által mûködtetett üdülõk és apartmanok. A Választmány elé kerülõ szabályzók (SZMSZ) módosításának koncepciójáról, valamint az ezzel kapcsolatos feladatszabásról dr. Heiling Ottó alelnök és dr. Ujfaludi Zoltán fõtitkár beszélt. A haderõnemi gyûlések elõkészületeirõl, a „tavaszi hadjárattal” kapcsolatos teendõkrõl és a hónap egyéb tennivalóiról dr. Ujfaludi Zoltán fõtitkár adott áttekintést.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

Az Egyesült Államok több követelményre hivatkozva, elutasította az ötödik generációs F-35-ös harci repülőgépek eladását Thaiföld részére.

  Háború Művészete magazin

Hajnik László, a Honvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős helyettes államtitkára Kanadába látogatott, hogy egyeztessen többek között partnerével, Peter Hammerschmidt-tel, a kanadai Nemzetvédelmi Minisztérium védelempolitikáért felelős államtitkárával.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.