2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Folyamatban lévő ügyek, üdültetés, jogsegélyszolgálat és szolgáltatások

Hosz  |  2008. 03. 01., 11:53

A Honvédszakszervezet (Hosz) elnökségének február 5-i ülésén az aktualitások és a folyamatban lévõ egyeztetések mellett szó esett az üdültetés idei koncepciójáról, a jogsegélyszolgálat tevékenységérõl, a nyugállományú tagfelvételi eljárás rendjérõl, de az Egység 2002 Kft. legújabb banki szolgáltatásairól is.

Miután Mészáros Géza elnök köszöntötte a megjelenteket, az elõzõ két elnökségi ülés jegyzõkönyvének elfogadásáról döntöttek, majd az elmúlt idõszak eseményeirõl és a szervezet elõtt álló feladatokról tájékoztatott röviden. A folyamatban lévõ egyeztetésekrõl Szincsák Gyula elmondta, hogy az illetménytárgyalások és a szakközépiskolai ügy köré szervezõdött a Hosz elmúlt idõszakban végzett tevékenysége.

Ismét felmerültek a missziós, illetve a külszolgálati juttatásokkal kapcsolatos problémák, amelyekrõl a HM KPÜ szakmai illetékeseivel hamarosan szakértõi tárgyalások kezdõdnek. Továbbra is napirenden szerepelnek, illetve konkrét lépésekre is sor kerül a szerzõdéses legénységi állomány lakhatási problémáival és a nõtlen szállókkal összefüggõ ügyek - mondta a Hosz alelnöke. Az elõmenetellel kapcsolatos problémák ügyében elhangzott: komplex kérdéskörrõl van szó, várjuk a HM tárca ezirányú elképzeléseinek kidolgozását.

Emellett a szolgálatteljesítési idõvel kapcsolatos problémák ismét a reflektorfénybe kerültek, például a 24 órás szolgálat után járó pihenõnapok és a váltásos rendben szolgálatot teljesítõk munkaidejét érintõ gondokkal is foglalkozunk - tette hozzá Szincsák Gyula. A Hosz alelnöke elmondta azt is, hogy a Hosz AB-hez továbbított beadványát még nem bírálták el, és a HM tárca részérõl sem mutatkozik hajlandóság az érvényes EU-s irányelv jogszabályban történõ megjelenítésére.

A Hosz alelnöke a szakszervezeti pályázat kiírásával kapcsolatban elmondta, hogy a gyermeküdültetéseket kell elõnyben részesíteni, illetve azt, hogy ezek a rendezvények a békésszentandrási és a tarnaméri üdülõkben legyenek megszervezve, lebonyolítva. Szincsák alelnök elmondta, hogy azok az alapszervezetek és önálló csoportok nem pályázhatnak, akik a tavaly nyert pályázati pénzzel nem számoltak el.

Az üdültetés koncepciójának megtárgyalása során Szincsák Gyula elmondta: a Hosz szeretné növelni az üdülési lehetõségeket, ennek érdekében gyermektáboroztatást szervezünk, és az üdülési szabályzat módosításával egyszerûsítjük az igénylés rendjét. A térítési díjak kialakításában elsõdleges szempont volt, hogy ösztönözzük a férõhelyek mielõbbi lekötését, illetve, hogy az esetlegesen üresen maradt férõhelyek kedvezõ last minute értékesítési lehetõségét is megteremtsük.

A tapaszatalatok alapján tárgyaltak az üdülõk felszereltségérõl, így a kialakítandó játszótérrõl is. Az elnökség döntése alapján a hajdúszoboszlói térítési díjakról a márciusi ülésen dönt majd az elnökség.

A jogsegélyszolgálat munkáját bemutató napirend során dr. Heiling Ottó alelnök elmondta, hogy az elmúlt idõszakban nagyon pozitív elmozdulás volt tapasztalható ezen a területen. Az alelnök rövid szakmai felvezetése után a jogsegélyszolgálat tevékenységérõl Doszpolyné dr. Mészáros Melinda tartott tájékoztatást. A jogsegélyszolgálat vezetõje - egyebek mellett - elmondta, hogy a napi munka során jelentõsen megnõtt a jogsegélyszolgálat tevékenysége.

- Rengeteg anyagot (107) véleményeztünk az elmúlt esztendõben, nagyon jó kapcsolatot alakítottunk ki a velünk együttmûködõ szakemberekkel, szervezetekkel - tette hozzá a jogásznõ. Ezt követõen az elnökségi tagok is elmondták véleményüket a jogsegélyszolgálat mûködésérõl, majd egyhangúlag elfogadták a beszámolót.

A nyugállományú tagfelvételi eljárás során dr. Ujfaludi Zoltán fõtitkár elmondta: a felvétel eljárási rendje és a a döntési szempontok is egységesítve lettek, a továbbiakban már ezek alapján lehet határozni.

Az egyebekben Sárkány Ferenc, az Egység 2002 Kft. ügyvezetõje a legújabb banki szolgáltatásokról adott tájékoztatást, majd elhangzott, hogy az elnökség felhatalmazása alapján tovább kell még tárgyalni ez ügyben.

Az elnökség következõ ülését március 6-án rendezik majd.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 25., 13:35
A Magyar Közlöny 2024. évi 69. számában 2024. június 28-án kihirdetésre került a honvédek jogállásáról szóló 137/2024. (VI. 28.) Korm. rendelet (Hjkr.)
2024. 07. 26., 09:48
2024.07.23-án Bazsik István elnök és Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő tartott tájékoztatót Tatán
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.

  JETfly Magazin

2024. július 22-én újabb mérföldkövet jelentő eseményt regisztrálhatott a Szlovák Légierő: megérkezett az első két F-16 Block 70 vadászbombázó északi szomszédunk Malacky-Kuchyňa Légibázisára.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.