2023. 05. 28.
Csanád, Emil
: 372 Ft   : 347 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Mit üzennek a csillagok?

Hosz  |  2008. 08. 27., 17:46

Kedves Olvasóim! Szeptember az Értelem jegye, a Földanya és Szent Mihály hava. A természet megalkotta már a maga teremtett csodáit, most a szeptemberrel az aratás, számvetés, értékelés ideje jött el. A zodiákus jegyváltás és az õszi napforduló az élet kerekét az õszbe viszi át. A jin - jang pólusokon alapuló változások tana azt véli, hogy lényegében csak két évszak van: egy forró és egy hideg – a közöttük lévõ átmenet maga a Változás. A Szûz jegye szárnyas sarus Hermész uralta változó energiájú föld elem, és a másnevén Merkúr (értelem, logika, ész kommunikáció, elemzés, szintézis) havában, az õszi évkezdés körül szorgoskodunk. Boldog születésnapot kedves Szûz (augusztus 23-szeptember 22) szülöttek! Szimbóluma:

A Szûz alaptétele: „Pontosan csinálom” vagy „Ellenõrzöm”.A Szûz szereti a rendet, de nem igaz, hogy a pedantéria jellemzõ rá – saját rendszere van: áttekinthetõvé tesz mindent, még akkor is, ha tevékenysége nem ésszerû másoknak. A Szûz ura a Merkúr, a gondolatközlés, az értelem bolygója. Ebbõl fakadóan gyakorlatias. A Szûz a racionalitást, az ésszerûséget megkövetelõ munkakörben érzi jól magát. A tömegkommunikációban és íróként is érvényesülhet, köszönhetõen fejlett kritikai érzékének. Ezt az adottságot nagyon meg kell tanulnia kordában tartani, hiszen sokszor kicsit bántón ad hangot véleményének. Ha már mindenképpen ki akarja oktatni az embereket, meg kell tanulnia szeretettel csinálni. Nagyon jó kritikus, író, matematikus, tanár vagy kutató válhat belõle.

Ha a Szûzrõl beszélünk, általában a „szolgál” szó jut eszünkbe. A Szûz valóban szereti, ha szükség van rá, nagyon szorgalmas és szeret hasznos lenni. Elõrelátó, meggondolt ember, aki mindent saját erejébõl ér el az életben. Nem kedveli a bizonytalanságot és a különcködést, a megszokott mintától eltérõ dolgokat. A Szûz jegye az aratásnak felel meg, ahol szétválasztják a búzát a pelyvától. Egyetlen más jegy sem tud olyan ösztönös különbséget tenni az egészséges és az egészségtelen, a hasznos és a haszontalan, az értékes és káros között. Sokszor a szerelmet és az odaadást is a hasznosságnak rendeli alá. Csak akkor lesz szerelmes, ha minden „szépen stimmel”. Érzéseit nehezen fejezi ki, de amit gondol, azt többnyire ki is mondja, ezért igazán jó barátja kevés akad.

A Szûz született második ember, aki a vállalkozói kockázatot szívesen átengedi másoknak, õ inkább a számolással, a részletek megtervezésével és a gyakorlati dolgokkal foglalkozik. Érzéseiben óvatos, tartózkodó, szinte rideg, szemérmes és tiszta. Csak lassan melegszik fel beható és kritikus ellenõrzés után. Azután azonban állhatatos, hûségesen gondoskodó és nagyon segítõkész. Aki meg akar érteni egy Szüzet, annak tudnia kell, hogy energiája és figyelme nagy részét az a kérdés veszi igénybe, hogy: „Mi van, ha...?” Annyira fél a jövõtõl, hogy mindig átgondol minden lehetõséget. Mindenre kritikusan és józanul tekint, és mindig megtalálja a „hajszálat a levesben”.

Élete során a Szûznek meg kell tanulnia, hogy saját magát meghatározott keretek között valósítsa meg - de ne hanyagolja el magát, és tegyen meg mindent azért, hogy büszke lehessen saját magára. Ez ugyanis nagyon jót tehet (egyébként meglehetõsen alacsony) önbizalmának. Ugyanakkor meg kell tanulnia lazítani is, és idõnként bizony arra is szükség lehet, hogy megszabaduljon gyanakvó hajlamától: legtöbbször ugyanis ez a tulajdonság az, amiért nem mer belevágni az élet spontán kalandjaiba!

A Szûz havában jellemzõ bolygómozgások és átvonuló hatások

A Szûz jegyében jár a Nap. Így hát munkához kell fognunk a nyári pihenõidõ után. Készítsünk számvetést, gyûjtsünk magunkba energiát, szeretetet, hogy azután ebbõl töltekezve adhassunk másoknak.

A Merkúr a Mérlegben halad és szeptember 24-én hátráló mozgásba kezd. A hátrálás fokozza a megakadtság érzését, lehet egyfajta „semmi nem megy“ érzésünk. Fontos tudnunk, hogy (mint egyetlen retrográd bolygó sem,) a retrográd Merkúr most nem velünk szeretne személy szerint kellemetlenkedni, senkinek nem kell kötelezõen csapásokat elszenvedni, csak ha valamilyen elmaradásunk van, akkor buknak ki a hibák, a régen halogatott intéznivalók. Tehát az elmélkedés, gondolkozgatás után vegyük kezünkbe az ellenõrzõ listát, és végezzük el az alábbi tételek felülvizsgálatát önnön akaratunkból - így nem lesz semmilyen hátráltató bosszankodásunk az õsszel! A Mérleg jegyében  a tervek témaköre leggyakrabban kapcsolati jellegû lesz, visszatérhetünk korábbi ügyekre, múltbeli kapcsolatokhoz, régebbi beszélgetésekhez, befejezetlen ügyekre.

A Vénusz a Mérlegben harmóniájához bátran fordulhatunk és a szépség, a fény, stílus, barátság felé keressük a megoldásokat. Majd a Vénusz a Skorpió jegyébe lép -  szeptember 25-én - itt eddigi spirituális érettségünk szerint hoz átkos mágiaként mûködõ kapcsolati kötést, vagy mélyen megélt áldozatkész szeretet-megnyilvánulásokat, szenvedélyes örök kapcsolatokat. Csak saját varázslatainkon múlik, kinek melyik jut!

Mérleg jegyében haladó rangvesztett Mars személyes erõinket teszi próbára, hogy ne másoknak tetszõ utat válasszunk, ne a tömeggel haladjunk, ne mások véleményét kántáljuk, hanem a legmagasabb fokú diplomáciával legyen érzékünk súlyozni a dolgokat és megértéssel, senkit meg nem bántva teremtsünk egyensúlyi helyzetet életünkben. A Jupiter szeptember 8-án ismét elõre haladó mozgásba kezd, megszûnik a blokkoltság, a késleltetés, terveink, tetteink szabad utat kapnak - feltéve, hogy a törvény, a rend tiszteletérõl nem feledkezünk meg. Ehhez kell még a fegyelem, a belsõ szilárdság és, hogy készek legyünk nagy felelõsséget vállalni! A Plútó, a sötétség ura szeptember 9-én vált a Nyilas jegy végén, retrográd haladásból elõremozduló irányba. Ezt a politikában hálózatok létrehozásában, politikai szövetségek erõsödésében tapasztalhatjuk meg.

A hónap üzenete: A bölcs nem ismer megdönthetetlen alaptételeket: õ alkalmazkodik másokhoz.  LAO-CE 

Ragyogjanak Rátok a csillagok!

Szeretettel: Szücs Andrea asztrológus

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

Az Olasz Légierő és a Brit Királyi Légierő megállapodást írt alá a brit hajózók és oktatók IV. fázisú képzéséről a szardíniai Decimomannuban található Nemzetközi Repülőkiképző Iskolában.

  Háború Művészete magazin

A német-magyar szárazföldi erők együttműködése részeként Magyarországra érkezett Björn F. Schulz dandártábornok, a Bundeswehr Páncélos Iskola parancsnoka, aki május 24-én a tatai MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz látogatott.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.