2024. 04. 18. csütörtök
Andrea, Ilma
: 393 Ft   : 370 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Vadászíjászok és igazlátók Szentesen

Hosz  |  2008. 09. 11., 17:54

Az idei évben is Szentes környékén rendezte meg a Honvéd Rákóczi Sportegyesület (HRSE) és szakszervezetünk szentesi alapszervezete a 3D-s vadászijászversenyt. A szeptember 11-i sportesemény elsősorban az íjászatot kedvelő katonáknak került megrendezésre, mivel azonban a szervezők ez alkalommal is nyitottá tették a bajnokságot, számos civil - közöttük 3 hölgyversenyző - is megjelent a Tisza parti gyakorlótéren. Újabb győzelme után a II. Rákóczi Ferenc vadászíjász vándorkupát továbbra is a hódmezővásárhelyi csapat őrízheti...

Annak idején Varga Sándor csoportvezető gondolata volt, hogy a vadászíjászok részére versenyt szervezzenek Szentes környékén. A gondolatot tett követte, a Honvédszakszervezet, Varga Árpád, a helyi alapszervezet vezetője és természetesen a Müszaki Zászlóalj parancsnoksága is a kezdeményezés mellé állt, s így 2008-ban már az első sportbajnokságot le is bonyolították, a kupa a szomszédváré, a hódmezővásárhelyi íjászoké lett.

 

A verseny egyik szervezőjétől, Lőrincz Gábortól a helyszínen megtudtuk, hogy Szentesen, a Tisza ártér, 2.sz dobató pályán 16 db 3D-s állatcél várt a versenyzőkre. Az immár 5 szakosztállyal rendelkező HRSE alelnöke azt is elmondta, hogy az immár második alkalommal lebonyolított versenyre - az ország szinte mindegyik szegletéből, Tatától, Hódmezővásárhelyig - mintegy 45 sportíjász érkezett.

A résztvevők szerint is igazán technikás - mintegy 800 méteres - pályán a fedett, a környezetbe rejtett, élethü célok (vaddisznó, nyúl, róka) komoly próbára tették az íjászokat. Az ideális feltételek között lebonyolított vándorkupát csigás 3D, csigás CU, vadászreflex (stabil használata nem megengedett), tradicionális, ezen belül FELNŐTT, férfi és női bontásban kategorizálták és értékelték.

A II. Rákóczi Ferenc vadászíjász vándorkupa csapatversenyen minden együttes 3 főből (1 csigás (CU vagy 3D), vadászreflex, tradicionális) állt. A csapat összpontszámát az egyéni eredmények összeadásával határozták meg. Amennyiben vitás volt a helyzet az ,,igazlátók" (bíró, döntnök) szavai döntöttek.

Miután az első, 2007-es versenyt a hódmezövásárhelyi Honvéd Bercsényi sportegyesület(HBSE) íjászai nyerték, nem akartak megválni a kupától és jogutóduk, a HTVSE idén is megőrízte az első helyezést.

1. HTVSE 2. Ásotthalmi Íjászegyesület 3. HRSE

A kategóriánkénti egyéni győztesek és helyezettek:

Csigás 3D: 1. Gulyás Krisztián 2. Petrecz Zsolt 3. Marosi Zoltán

Csigás CU: 1. Balogh Zoltán 2. Tarjányi Antal 3. Blastyák Mihály 

Vadászreflex: 1. Telek Imre 2. Selmeczi Tóth János 3. Szabó Béla

Tradicionális: 1. Buzás Károly 2. Botyánszki Zsolt 3. Péntek Tamás

Varga Árpád szentesi alapszervezeti vezető honlapunknak elmondta, hogy a vándorkupa fő támogatói között a Hosz mellett a hódmezővásárhelyi Les íjászüzlet, a HRSE és a helyi alakulat szerepelt. A szervezőktől megtudtuk, hogy a megmérettetés tovább folytatódik, 2009-ben tehát újra versenybe lehet szállni a vadászíjász vándorkupáért.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról már közösségi oldalunkon is beszámoltunk, 2024. április 8-18. között rendezik meg a Görög Légierő Andravida légibázisán az INIOCHOS 2024 nemzetközi hadgyakorlatot. Olvasóinknak most az első spotter napról mutatunk fotókat!

  Háború Művészete magazin

„A második világháború alatt legalább huszonnégy – amerikai és szovjet – légitámadás érte Győr városát – legalább ennyiszer zúgtak a szirénák, omlottak le az épületek és menekültek az óvóhelyekre az emberek a bombázások elől.”
Széchenyi 2020 europai szociális alap.