2017. 11. 18. szombat
Jenő
: 312 Ft   : 265 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Új szezon, megújuló remények

Hosz  |  2008. 08. 27., 17:55

Bozsik és Puskás nyomdokain Perzsel a nap, jól esik kicsit megpihenni a Budapest Honvéd FC stadionjának árnyékba borult lelátóján. A centerpálya üres, csak a mögötte lévõ gyakorlón száguldoznak a fiatal focisták a bõrlabda nyomában. Õk a jövõ letéteményesei, a Magyar Futball Akadémia 16–18 éves tanulói, akik talán néhány év múlva - a legendás csapat sikerei nyomába szegõdve - ismét a csillagok útjára navigálhatják a kispesti piros-feketéket.

George F. Hemingway, a klub tulajdonosa is ebben bízik, ám álláspontja szerint nem csak az utánpótlás nevelés módszerén, hanem a futballt körülvevõ közegen is változtatni kellene.

 - Magyarországon mindenki a fociról beszél, de közben a szakmai és politikai potentátok elhallgatják azt a tényt, hogy ez a sportág rendkívül költségigényes. A pénz a futball alapegységéhez tartozik, ám sem az állam, sem az önkormányzatok nem biztosítanak megfelelõ anyagi hátteret a magyar klubok színvonalas mûködtetéséhez, a vállalkozások pedig ódzkodnak a szponzorálástól. Ez ugyan elsõsorban pragmatikus kérdés, de a sikertelenségnek mentális gyökerei is vannak: végre tudomásul kellene vennünk, hogy pusztán az Aranycsapat legendájából nem nõhet ki új, sikeres generáció. Átlépni a múlton – nem egyszerû feladat, hiszen a jelen szürke, esetenként kudarccal övezett, míg a jövõ alapjait is csak most rakjuk le. Kezdõ klubtulajdonosként magam is megfizettem mindezekért a tapasztalatokért a tanulópénzt, de abban bízom, hogy munkánk gyümölcse néhány év alatt beérik.

A reményeket megalapozhatja az a tény is, hogy George F. Hemingway nemcsak a lepusztult stadiont újíttatta fel, nem csak stabil anyagi hátteret biztosított a Budapest Honvéd FC mûködéséhez, hanem megreformálta a képzést és biztosította ennek infrastrukturális hátterét – a beruházások azonban folytatódnak. A ma még salakos edzõpályát hamarosan tükörsima pázsit fogja borítani, melynek sarkában száz férõhelyes labdarúgó akadémia foglal majd helyet - s hogy elképzelései megvalósításában azért a kispesti piros-feketék irányítója nem maradt egyedül, az is bizonyítja, hogy a Honvédelmi Minisztérium költségvetésében huszonötmillió forint szerepel az utánpótlás nevelés támogatására.

Az ifjak, a tinik kétségtelenül ügyesek, ám még két-három évnek kell még eltelnie, amíg beépíthetõk lesznek a csapatba. Pölöskei Gábor vezetõedzõ - az ETO, a Ferencváros és az MTK egykori focistája, sokszoros válogatottja - addig a már korábban kialakított kerettel dolgozik.

- Csak minimális létszámban igazoltunk meghatározónak minõsíthetõ focistákat - a kapus poszton Rabóczki Balázs, a középpályán pedig a Kaposvárról érkezett Maróti Béla jelent komoly erõsítést. Magam is kíváncsi vagyok, mire leszünk képesek hosszú távon, hiszen a bajnoki rajt elõtt speciális felkészítésre volt szükség: ez gyakorlatilag azt jelentette, hogy végig tétmeccseket kellett játszanunk, melyeken a játék és az eredmény is egyaránt fontos volt. Más alkalmakkor hat-nyolc hét is rendelkezésre áll a bajnoki felkészülésre, de a nemzetközi produkció is fontos egy olyan rangos egyesület életében, mint a Bozsik József és Puskás Ferenc nevével fémjelzett Budapest Honvéd. Öröm számunkra, hogy az Intertotó Kupában eddig a legjobb magyar teljesítményt értük el, s különösen biztató az idegenben tanúsított eredményesség.

Jól játszottunk a hazai meccseken, a Vasas ellen ugyan 11-est hibáztunk, s utána gólt kaptunk, de ezt a kudarcot gyorsan kihevertük, hiszen a bajnok MTK otthonában jó játékkal szereztünk pontot, majd lendületes mérkõzésen vertük meg a Diósgyõrt. Csapatunk ugyan most hiányos, hiszen a két elefántcsontparti válogatott, Benjamin és Abraham a pekingi olimpián vesz részt, s kérdés, hogy ennek befejezése után milyen fizikai és mentális állapotban kerülnek vissza hozzánk.

Pölöskei Gábornak két bajnoki szezonban kell bizonyítania, de személyes ambíciói is arra inspirálják, hogy a tradíciókhoz méltó teljesítményre képes Honvéd fusson ki hétrõl-hétre a zöld gyepre, s hogy a Kispest a magyar bajnokság élmezõnyében tanyázó, meghatározó csapata legyen.

Hercegfalvi Zoltán, a csapat ügyeletes gólvágója a bajnokság elsõ három fordulójában négy alkalommal rezgette meg az aktuális ellenfél hálóját – a drukkerek máris fejére helyeznék a koronát.

- A Vasas ellen gyengébben játszottunk, sok helyzetet és egy büntetõt is kihagytunk, de a továbbiakban már elképzeléseink szerint alakultak a dolgok, a mérkõzések. Pölöskei Gábor érkezésével nyert a csapat, az elmúlt két hónapban csak pozitív tapasztalatokat szereztem. Bízom abban, hogy a legjobbak között leszünk a bajnokság végén, s ehhez magam is hozzá tudok járulni néhány találattal. A gólkirályi cím természetesen még távol van, de kétségtelenül pályafutásom egyik legjelentõsebb eredményének tartanám, s ha teljesítményemmel sikerülne felkeltenem a menedzserek érdeklõdését, szívesen kipróbálnám magam holland elsõ, esetleg angol vagy olasz másodosztályú csapatokban is.         

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2017. 10. 31., 10:06
Halottak napja alkalmából koszorúzással és gyertyagyújtással emlékezett a Honvédelmi Minisztérium a hazánk területén hősi halált halt magyar és más nemzetiségű katonákra október 30-án, hétfőn. A Honvédszakszervezet részéről Szendrei Zoltán alelnök vett részt a megemlékezésen...
2017. 10. 31., 08:51
Szomorúan emlékeztünk a múltra, amikor a kecskeméti MH Légijármű Javítóüzemnél szolgált, majd a kecskeméti nyugállományú csoport vezetőjévé és a tagozat elnökségi tagjává választott Szilágyi István 2010. március 9-én utolsó útjára kísértük.
2017-11-13 14:40:40
Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Honvédszakszervezet 2017. november 14-15-én tartja Küldöttgyűlését Balatonakarattyán, ezért a jogsegélyszolgálat 2017. november 15-én elmarad. Dr. Karakas Attila jogsegélyszolgálat vezető legközelebb november 22-én (szerdán) 14.00-16.00 óráig tart ügyfélfogadást a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
2017-11-06 09:08:23
Tájékoztatjuk Önöket, hogy Dr. Karakas Attila, a Honvédszakszervezet jogsegélyszolgálatának vezetője az ünnepre való tekintettel 2017. november 08-a (szerda) helyett november 07-én (kedden) 14.00-16.00 óráig tart ügyfélfogadást a Hosz Központi Irodában (1087 Budapest, Kerepesi út 29/b). A bejelentkezés az alábbi telefonszámon történhet...
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

A napokban zajló Dubai Airshow 2017 szakkiállításon, az emirátusok légierejének vezérőrnagya, Abdulla Al Said Al Hashemi bejelentette, hogy aláírták a szerződést a Lockheed Martin vállalattal 80 darab Block 60 F-16E/F modernizációjáról.

  Háború Művészete magazin

2017. szeptember elsején megalakult az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár. Az egység – és jogelődjei – története évtizedekben mérhető, a különleges műveleti képesség kialakítása viszont csak tizenkét esztendeje kezdődött meg a honvédségnél.